ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΤΑΝ γνωστό αλλά επιβεβαιώθηκε για όσους δεν το ήξεραν και πίστευαν πως με «μπουνιές και κλωτσιές» μπορείς να προχωρήσεις στην Ευρώπη. Και όσο αν τα λεχθέντα από τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαν αλληγορική σημασία, δείχνουν τη νοοτροπία του προέδρου του Ολυμπιακού. Πως με τσαμπουκά δεν λύνονται τα προβλήματα που οι λύσεις τους είναι άλλες… Σίγουρα όταν έχεις άλλες αδυναμίες, χρειάζεται και ψυχή, όπως άλλωστε σε όλα τα αθλήματα, αλλά δυστυχώς δεν φτάνει μόνο αυτή για την υπέρβαση που διαλαλούσε πως θα κάνει εφέτος η ομάδα του… Και δεν μπορεί να ζητήσει από τους παίκτες του ευθύνες. Αυτοί στον αγώνα με τη Σαχτάρ προσπάθησαν όσο μπορούσαν. Και η απόδειξη: Πως οι κάποιες αποδοκιμασίες εναντίον τους από τους οργανωμένους, προκάλεσαν την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών των «ερυθρολεύκων», που παραμένουν σκεπτόμενοι πολίτες…

ΤΑ ΑΙΤΙΑ πολλά και χιλιοειπωμένα. Το βασικό όμως είναι ένα. Πως εδώ και τρία χρόνια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν ενίσχυσε την ομάδα του, με παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η δικαιολογία πως έδωσε εν λευκώ τη διαχείριση των μεταγραφών στον Σόλιντ είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι, την οποία επιμελώς αποφεύγει να πει, ο προϋπολογισμός τον οποίο του έδωσε. Κι αυτός ήταν τόσο περιορισμένος όσο, όπως αποδείχθηκε, και οι δυνατότητες των παικτών οι οποίοι αποκτήθηκαν.

ΦΥΣΙΚΑ και ο Νορβηγός προπονητής έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Κι αυτό επικεντρώνεται πως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες, όσες έχουν, και οι παλαιοί και οι νέοι παίκτες τους οποίους αυτός επέλεξε. Η δήλωσή του -για δεύτερη φορά σε ένα μήνα -«ξέρω τι χρειάζεται για την Ευρώπη και θα το πω στον πρόεδρο»- αν μη τι άλλο είναι αστεία. Και αποδεικνύει πως όταν ήρθε στον Ολυμπιακό δεν ήξερε το τι χρειάζεται μία ομάδα για την περίφημη «ευρωπαϊκή υπέρβαση». Διότι αν ήξερε, θα το είχε πει από την αρχή στον Κόκκαλη. Αλλά διαψεύδεται και ο τελευταίος, αφού η δήλωσή του «φέραμε τον Τροντ Σόλιντ για το… ευρωπαϊκό μας όνειρο» φαντάζει πλέον σαν όνειρο… χειμερινής νυκτός.

Η «ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα» του Ολυμπιακού, αναμένεται με ενδιαφέρον. Οχι στο αν θα παραμείνει ο Σόλιντ ή όχι. Αλλά αν ο Κόκκαλης θα αποφασίσει να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα. Αλλά μπορεί κάποιες ενέργειές του να δείξουν τις προθέσεις του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή