Πισω απο τις Καμερες

5' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να στηριχτεί στα δικά της πόδια

Για να μη χάνουμε το μέτρο και τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν ταιριάζουν στην ΑΕΚ και στους οπαδούς της οι αφορισμοί και οι κατάρες για τη Μίλαν. Κανείς δεν κάθεται να χάσει επίτηδες σε τόσο υψηλό επίπεδο και δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας σαν κι αυτές που λατρεύουμε στην Ελλάδα. Οσο έκπληξη ήταν για τους Γάλλους η ήττα της Μίλαν στην Αθήνα, άλλο τόσο έκπληξη ήταν και για εμάς η νίκη της Λιλ στο Μιλάνο. Ξεχνάμε όμως ότι η Μίλαν είναι μια ομάδα που έχει μπλεχτεί για τα καλά στα γρανάζια της κρίσης και παραπατά τον τελευταίο μήνα, όπου κι αν παίζει. Ο Αντσελότι το είχε πει ξεκάθαρα στην Αθήνα ότι, έτσι όπως είναι η ομάδα του, καλά θα κάνει η ΑΕΚ να στηριχτεί στα δικά της πόδια και να μην περιμένει βοήθειες.

Κι αν γινόταν το… 2-3

Δεν καιγόταν η Μίλαν προχθές για να βάλουν οι παίκτες της τα πόδια τους στη φωτιά, όπως δεν καιγόταν και στην Αθήνα. Αν είχε κίνητρο βαθμολογικό, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και στο ένα παιχνίδι και στο άλλο. Το κίνητρο είναι σπουδαία υπόθεση στο ποδόσφαιρο και φάνηκε αυτό και στις Βρυξέλλες. Οσο η Αντερλεχτ είχε ελπίδες να δει ΟΥΕΦΑ με τη νίκη της, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Οταν έγινε γνωστό το 0-2 στο Μιλάνο, κατέβασε ταχύτητα, από την απογοήτευση των παικτών της φυσικά και όχι ηθελημένα. Αν όμως ανθούν στην Ελλάδα οι θεωρίες συνωμοσίας γι’ αυτήν την παραπαίουσα Μίλαν, τι θα έπρεπε να πουν οι Γάλλοι αν η ΑΕΚ ολοκλήρωνε την ανατροπή και το 2-0 το έκανε 2-3 στα τελευταία 15 λεπτά; Ετσι και είχε πέσει ελληνική ομάδα θύμα τέτοιας ανατροπής, κερδίζοντας η ίδια 2-0 ένα μεγαθήριο εκτός έδρας, ούτε ο… Αμαζόνιος δεν θα ξέπλενε τους «πουλημένους»!

Περηφάνια

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ έπεσε με το κεφάλι ψηλά και πάλεψε την πρόκριση όσο καλύτερα μπορούσε. Σε μια υπόθεση που φαινόταν χαμένη, πήρε δύο νίκες και μία ισοπαλία στον β΄ γύρο των ομίλων και πήγε να φτιάξει ένα θαύμα. Αυτό πρέπει να κρατήσουν οι παίκτες της και να επενδύσουν πάνω του για τη συνέχεια, γιατί έχει μέλλον η εφετινή τους ευρωπαϊκή παρουσία. Είναι πολύτιμες εμπειρίες αυτές και μπορούν να τις αξιοποιήσουν στο ΟΥΕΦΑ. Να κρατήσουν, επίσης, την περηφάνια που νιώθουν οι οπαδοί της ομάδας τους. Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τα όσα τους χάρισε η ομάδα τους, άσχετα αν δεν χάρηκαν μια μεγάλη πρόκριση. Δεν χρειάζονται ούτε «κακίες» ούτε πικρά λόγια. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και πρέπει να τα αποδεχόμαστε.

Αντίστροφη μέτρηση

Είναι κοινό μυστικό πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Τροντ Σόλιντ απ’ την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες, ενδεχομένως και εβδομάδες, ο γενικός αρχηγός, Σάββας Θεοδωρίδης, θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και να τονώσει το ηθικό των παικτών προκειμένου να μη χαθούν οι εγχώριοι τίτλοι…

Στον κόσμο του

Οποιος άκουγε τη χθεσινή ομιλία του Τροντ Σόλιντ προς τους ποδοσφαιριστές, θα νόμιζε ότι ο Νορβηγός έκανε… πλάκα στους παίκτες. Τους έλεγε ότι μπορούσαν να είχαν προκριθεί και εμφανιζόταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Αυτά μαθαίνουν… ορισμένοι και φοβούνται ότι ο Νορβηγός είναι στον κόσμο του ή πουλάει τρέλα…

Πρόταση από Αντερλεχτ;

Ερωτήσεις… εργασίας: Αληθεύει ότι αιωρείται στο γραφείο του Σόλιντ μια πρόταση για συνεργασία με την Αντερλεχτ; Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να… διευκολύνουν τον Νορβηγό, ώστε και την πίτα ολόκληρη να διατηρήσει, αλλά και τον σκύλο χορτάτο να έχει;

Δεν δικαίωσε την επιλογή

Περισσότερα από τον Ράιαν Στακ και λιγότερα από τον Γιάννη Μπουρούση, περίμενε ο Πίνι Γκέρσον στον Ολυμπιακό, αλλά ο Αμερικανός σέντερ δεν έχει δικαιώσει μέχρι τώρα την επιλογή του. Ο Στακ έπαιξε τρία χρόνια στον Αρη, αλλά δεν είχε σταθερή απόδοση και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν για τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους», ότι ο Στακ δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ποιοτική διαφορά στη νέα ομάδα του. Ο Ζίζιτς, παρά το ότι παίζει στη θέση του δεύτερου ψηλού, είναι καλύτερος, ο Μπουρούσης έχει «ξεθαρρέψει» και αναμένεται να προσφέρει και περισσότερα από την απόδοση που είχε με την Ολυμπιάδα Πατρών και την Κολονία, ενώ αν ο Σχορτσιανίτης ήταν σε καλή κατάσταση και δεν έδινε… δικαιώματα με τα κιλά του, ο Στακ θα ήταν αναπληρωματικός.

Την τύχη στα χέρια του

Ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου στην α΄ φάση της Ευρωλίγκας ήταν πολύ καλός. Από την περίοδο 1997-98 και με προπονητή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον δεύτερο χρόνο της θητείας του, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να πετύχουν έξι νίκες στα εφτά πρώτα παιχνίδια τους. Υπήρχε αγωνιστική συνέπεια, πλην του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι του με την Εφές, στην Κωνσταντινούπολη, που ίσως και να μη στοιχίσει την απώλεια της πρώτης θέσης του ομίλου, αν ο Ολυμπιακός έχει την ανάλογη συνέχεια και στα εφτά επόμενα παιχνίδια. Με την Ταού, στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαφυλάξει τη διαφορά των 19 πόντων από τη νίκη του στον πρώτο αγώνα, ενώ με την Εφές θα παίξει στο ΣΕΦ, οπότε κρατά την τύχη στα χέρια του.

Οι παίκτες αποφασίζουν;

«Λίφτινγκ» είχαμε πει πως γίνεται στην εθνική ομάδα βόλεϊ αλλά από ό,τι φαίνεται οι συνήθειες δεν αλλάζουν. Πριν από λίγες ημέρες, 5-6 παίκτες συγκεντρώθηκαν σε μια καφετέρια και αποφάσισαν ότι δεν τους «εμπνέει» ο Χαριτωνίδης. Δεν είναι η πρώτη φορά, στο συγκεκριμένο άθλημα, που κάποιοι παίκτες εκφέρουν γνώμη και έχουν απαιτήσεις για τους προπονητές. Σε άλλα ομαδικά αθλήματα οι παίκτες δεν αποφασίζουν για τους προπονητές. Δουλειά τους είναι να αποδίδουν στο γήπεδο. Σίγουρα δεν φταίει ο Χαριτωνίδης -και ο κάθε Χαριτωνίδης- εάν σε κρίσιμα σημεία, στους αγώνες της Ιαπωνίας, «κόλλησε» η μπάλα στο χέρι του ενός παίκτη ή αν ο άλλος έστελνε τα σερβίς άουτ…

Δεν απολύει…

Το συμβόλαιο του Κώστα Χαριτωνίδη λήγει την τρέχουσα περίοδο. Είναι γνωστό πως η ΕΟΠΕ δεν απολύει προπονητές… απλά λήγουν τα συμβόλαιά τους.

Πάνω από όλα Ανθρωπος ο Αμπντεσλάμ Ουαντού

Ο Αμπντεσλάμ Ουαντού θυσίασε ένα πολύ καλό συμβόλαιο για να επιστρέψει στη Γαλλία και να σταθεί στη γυναίκα του, η οποία έχει πάθει κατάθλιψη. Χθες, μετέβη στου Ρέντη όπου χαιρέτησε συμπαίκτες και τεχνική ηγεσία και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τη Γαλλία, έχοντας προηγουμένως σπάσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. «Ολοι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει η γυναίκα μου και η οικογένειά μου. Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στην ομάδα, είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο, όμως δεν μπορούσα να είμαι 100% συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και να παίρνω τζάμπα λεφτά». Μάλιστα, ο Μαροκινός ήθελε να πει δύο λόγια παραπάνω για τον Νικοπολίδη: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος μου έδωσε ένα πολύ καλό παράδειγμα ανθρωπιάς και παράλληλα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή