Χωλαίνει η ανάπτυξη της «άρσης»

Χωλαίνει η ανάπτυξη της «άρσης»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη και η διάδοση της άρσης βαρών νοσούν. Το άθλημα δεν προσελκύει, πλέον, πολλά παιδιά και αρκετά μεγάλο ποσοστό από αυτά που πηγαίνουν γρήγορα σταματούν. Αυτό, περίπου, γράφαμε, πριν από λίγο καιρό. Πολύ γρήγορα ήλθε η έμπρακτη επιβεβαίωση. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς την Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΟΑΒ), με το οποίο την ενημερώνει, ότι, αν δεν αυξηθούν οι αθλήτριες που μετέχουν στο σχολικό πρωτάθλημα, η άρση βαρών μαθητριών δεν θα τελείται στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείου. Το 2006, στις επτά κατηγορίες αγωνίσθηκαν μόλις 28 αθλήτριες. Σύμφωνα, όμως, με την υπουργική απόφαση, αναστέλλεται η τέλεση των σχολικών αγώνων αν δεν παίρνουν μέρος αθλήτριες τουλάχιστον εξαπλάσιες των κατηγοριών σωματικού βάρους. Εν προκειμένω, 42. Το υπουργείο, λοιπόν, γνωστοποιεί στην ΕΟΑΒ ότι αν και στο σχολικό πρωτάθλημα του 2007 δεν μετάσχουν τουλάχιστον 42 αθλήτριες, θα ανασταλεί η διοργάνωση των αγώνων άρσης βαρών μαθητριών. Εν πρώτοις, το θέμα μπορεί να μη φαίνεται σοβαρό. Για το άθλημα, όμως, είναι. Και τούτο, διότι σε περίοδο κατά την οποία η άρση βαρών δεν γοητεύει πολλά παιδιά, χάνεται ένα βασικό κίνητρο για προσέλκυσή τους.

Ενα ειδικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η συμμετοχή στο σχολικό πρωτάθλημα των αθλητών και, κυρίως, των αθλητριών, που δικαιούνται ν’ αγωνισθούν σε αυτό. Υπάρχουν προπονητές, που δεν επιδιώκουν να μετέχουν οι αθλητές τους σε αυτά τα πρωταθλήματα. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Για το καλό των αθλητριών και των αθλητών.

Αρχισαν οι πανελλήνιοι

Με καλές επιδόσεις άρχισαν, χθες, στην Πυλαία, τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και παίδων – κορασίδων. Τα αποτελέσματα:

ΑΝΔΡΕΣ: 56 κ.: Ακριτίδης (Ηρακλής Καβάλας) 215 (95-120), Αρακελιάν (Ηρακλής Καβάλας) 200 (90-110), Γ. Μαυρομάτης (Απόλλων Καλαμαριάς) 181 (81-100). 62 κ.: Θ. Χατζίδης (Κρόνος Σερρών) 235 (105-130), Καρπούζογλου (ΠΓΣ) 234 (108-126), Π. Κατσουλίδης (Σπάρτακος Ιωαν.) 227 (100-127).

ΠΑΙΔΕΣ: 50 κ.: Π. Γεννάτος (Ερμής Καλαμάτας) 111 (50-61), 56 κ.: Αρακελιάν (Ηρακλής Καβάλας) 200, 62 κ.: Μαρτάσοβ (Ηρακλής Καβ.) 221 (100-121).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή