«Αν ξέραμε το πώς θα τον νικούσαμε»

«Αν ξέραμε το πώς θα τον νικούσαμε»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός του Πίνι Γκέρσον για τις έξι νίκες του Ολυμπιακού στα εφτά πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκας δεν θα μπορούσε παρά να είναι θετικός, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν και στους τέσσερις εντός έδρας αγώνες τους, ενώ επέστρεψαν με τη νίκη από την Κολωνία, το Λε Μαν και έχασαν μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ισραηλινός τεχνικός, όμως, είναι ρεαλιστής για την ελληνική παντοδυναμία του Παναθηναϊκού και με αφορμή ένα δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει μάθει να νικά τους «πράσινους». Τι έγραφε η ισραηλινή εφημερίδα; Οτι ο προπονητής της Μακάμπι, Νέβεντ Σπάχια, που έχει αντικαταστήσει τον Γκέρσον, τηλεφώνησε στον προκάτοχό του και του ζήτησε να τον συμβουλέψει για το πώς έπρεπε να παίξει η πρωταθλήτρια Ισραήλ στο χθεσινό παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Ο Γκέρσον, αφενός, διέψευσε ότι υπήρξε τηλεφώνημα από τον Κροάτη προπονητή της Μακάμπι και μ’ αφοπλιστικό τρόπο είπε: «Ακόμα και αν μου τηλεφωνούσαν, δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, γιατί πρώτα απ’ όλα ζω, πλέον, στην Ελλάδα και σέβομαι τους αντιπάλους μου. Θέλω να πηγαίνω παντού και να με χαιρετάνε. Αφήστε που πρέπει να μάθω εγώ να κερδίζω τον Παναθηναϊκό!». Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» προχώρησε και σε δεύτερη παραδοχή για το προχθεσινό παιχνίδι με την Κολωνία και την εντολή που είχε δώσει στους παίκτες του για την άμυνά τους στο πρώτο ημίχρονο: «Ισως να έκανα λάθος που στο ξεκίνημα του αγώνα, λόγω των πολλών προβλημάτων μας, ζήτησα από τους παίκτες μου να μην είναι τόσο επιθετικοί στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τακτική και πιέσαμε πάρα πολύ. Περίμενα, πάντως, υψηλό σκορ και τα καλά ποσοστά των Γερμανών».

Η αποστολή των Πειραιωτών επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά ο Σκούνι Πεν δεν κατάφερε να χαρεί το νέο i-Pod που αγόρασε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ κι άλλοι συμπαίκτες του ήταν… φτωχότεροι μετά το παιχνίδι με την Κολωνία, αφού όλη η ομάδα έπεσε «θύμα» κλεφτών που μπήκαν στα δωμάτια, στη διάρκεια του αγώνα. Η εικόνα που αντίκρισαν οι «ερυθρόλευκοι», όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, ήταν δυσάρεστη. Κλέφτες είχαν εισβάλει στα δωμάτιά τους και είχαν πάει ως λάφυρα χρηματικά ποσά, που ευτυχώς δεν ήταν υπέρογκα.

Αυτοί που την «έπαθαν» ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης (300 ευρώ), ο γυμναστής της ομάδας Κοβάλσκι (200 ευρώ), ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας Νίκος Λυκουρέσης (200 ευρώ) και ο Σκούνι Πεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή