Με την πλάτη στον τοίχο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μόνο φάρμακο μετά μια επώδυνη ήττα, όπως αυτή που γνώρισε ο Παναθηναϊκός την περασμένη Κυριακή στο Χαριλάου, είναι η νίκη. Αυτήν ψάχνει απόψε (19.00) ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα τη Λάρισα, για να τη χρησιμοποιήσει σαν ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο που προκάλεσε η κακή του εμφάνιση και ήττα από τον Αρη, έχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος αν δεν νικήσει η ΑΕΚ στην Ξάνθη και το Αιγάλεω βρει τρόπο να βάλει τέλος στο σερί των αποτυχιών του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Επειδή ανοίγουν πρώτοι τον χορό, οι «πράσινοι» δεν μπορούν να κοιτούν τα παιχνίδια των άλλων και είναι στρέφονται στο δικό τους, όπου δεν αναζητούν μόνο τη νίκη αλλά και μια καλή, πειστική, εμφάνιση που θα «ζεστάνει» τον κόσμο. Σε πιο μακρινό ορίζοντα, στόχος είναι ένα σερί νικών στα παιχνίδια με Λάρισα, Κέρκυρα, Αιγάλεω και Ιωνικό, έτσι ώστε να είναι σε διαφορετική αφετηρία η ομάδα όταν ξεκινήσουν τα απανωτά πολύ δύσκολα (και καθοριστικά) εκτός έδρας παιχνίδια με Σκόντα Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ενδεκάδα «Χαριλάου»

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενόψει του αποψινού αγώνα και ο Μουνιόθ έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, εκτός από τον ανέτοιμο Γκονζάλες και τον Κώτσιο, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς. Ο Ισπανός προπονητής δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, παρότι η εικόνα των «βασικών» δεν ήταν καλή στα τελευταία τρία παιχνίδια, με αποκορύφωμα αυτό με τον Αρη. Κατά πάσα πιθανότητα, η ενδεκάδα θα είναι ίδια μ’ αυτήν στο Χαριλάου, με μια ενδεχομένως αλλαγή, αν προτιμήσει τον Ρομέρο αντί του Ιβανσιτς. Παρά την έντονη πίεση που δέχεται, ο Βύντρα μάλλον θα διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα, όχι μόνο επειδή τον εμπιστεύεται περισσότερο ο Μουνιόθ σε σχέση με τον Νίλσον, αλλά και επειδή ο Σουηδός δεν έκανε καλά παιχνίδια και τις τρεις φορές που τον αντικατέστησε στα μέσα του αγώνα, την περασμένη εβδομάδα. Αν δεν υπολόγιζε στον Βύντρα, ο Μουνιόθ θα επέλεγε να ξεχρεώσει στο αποψινό παιχνίδι τη μία αγωνιστική της ποινής του και όχι στο ματς με το Αιγάλεω.

Εκτός από την περίπτωση να προτιμηθεί ο Ρομέρο αντί του Ιβανσιτς, υπάρχει σκέψη να γίνει άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα, για να χωρέσουν και οι δύο. Αν ο Μουνιόθ επιλέξει να παίξει με ένα αμυντικό χαφ για να δώσει πιο επιθετικό χαρακτήρα στον Παναθηναϊκό, θα αφήσει στον πάγκο τον Τζιόλη, θα περάσει κεντρικό χαφ τον Βίκτορ και θα ενισχύσει τις πτέρυγες με τους Ρομέρο, Ιβανσιτς, έχοντας επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλο.

Είναι μία σκέψη κι αυτή, το πιθανότερο όμως είναι να μην αλλάξει η διάταξη και να προτιμηθεί ο Τζιόλης, για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος του παιχνιδιού στη μεσαία γραμμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή