Πισω απο τις Καμερες

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντασία ή κάτι παραπάνω;

Περίεργοι συνειρμοί δημιουργούνται τελευταίως στην Παιανία, σχετικά με τον… υπερπατριωτισμό του Γκονζάλες. Πολλοί θυμούνται την περίπτωση του άλλου «πωρωμένου Παναθηναϊκού», του Μιχάλη Κωνσταντίνου, τις δηλώσεις του περί «ποτέ στον Πειραιά» και τον τρόπο με τον οποίο μεταπήδησε στο Λιμάνι. Απίθανη περίπτωση, όμως μένει να δούμε αν είναι κακοήθειες ή βάσιμο σενάριο. Ετσι κι αλλιώς, όλα τα έχουμε δει στο ποδόσφαιρο…

Δεν το αντέχει…

Απαράδεκτη ήταν η αντίδραση του Γκαλίνοβιτς στην προχθεσινή επεισοδιακή προπόνηση. Ο Κροάτης τερματοφύλακας απείλησε να αποχωρήσει μετά το επεισόδιο Γκονζάλες – Μάντζιου, όμως ο λόγος είναι άλλος. Οσο βλέπει ακλόνητο τον Εμπέντε κάτω από τα δοκάρια, τόσο κλονίζεται ο ψυχισμός του. Ο Μουνιόθ σίγουρα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και θα πρέπει να «σφίξει τα λουριά».

Δύσκολος χαρακτήρας

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, όπως λένε. Ο Γκονζάλες είναι εκρηκτικός χαρακτήρας κι αυτό δεν αλλάζει, είτε έχει ρόλο… μούτσου στην ομάδα είτε καπετάνιου. Δεν παίζει ξύλο για να το παίξει αρχηγός, ούτε και προσποιείται για να «γλείψει» τους οπαδούς ή για να κερδίσει καλύτερο συμβόλαιο, όταν βγαίνει και δηλώνει αφοσίωση στην ομάδα. Καλώς ή κακώς, έτσι είναι και δύσκολα θα αλλάξει ο χαρακτήρας του, εκτός κι αν τον ωριμάσει ο χρόνος. Παίκτης δύο μηνών στον Παναθηναϊκό που πάει και πλακώνεται με τον πιο δημοφιλή εκείνη την εποχή συμπαίκτη του (ο Παπαδόπουλος είχε κερδίσει τους πάντες με τα κρίσιμα γκολ που έβαζε στην πρώτη του χρονιά) ή έρχεται στα χέρια μέσα σε σούπερ μάρκετ με έναν οπαδό του Ολυμπιακού που τον έβρισε, μπροστά στην έγκυο γυναίκα του μάλιστα, το έχει μέσα του και δεν αλλάζει με τα πρόστιμα και τις τιμωρίες.

Παράδειγμα αφοσίωσης

Αντίστοιχη περίπτωση αφοσίωσης στον Παναθηναϊκό δείχνει και ο Τζόρβας, ο τρίτος τη τάξει τερματοφύλακας της ομάδας, που είναι από μικρό παιδί στην Παιανία και δεν δίστασε πέρυσι να σταθεί μπροστά στη Θύρα 7 και να βάλει το χέρι του στην καρδιά, δείχνοντας το τριφύλλι. Ο Τζόρβας ήταν απολαυστικός στη συνέντευξη που έδωσε στο «PAO NEWS», γιατί ο τρόπος και η άνεση με την οποία εκφράζεται, ειδικά όταν μιλάει για τον Ολυμπιακό, παραπέμπει περισσότερο σε οπαδό παρά σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή κι αυτό δεν το συναντάς εύκολα τη σήμερον ημέρα.

Να του ζήσει η κόρη

Κόρη και όχι γιο έφερε στον κόσμο η γυναίκα του Βίκτορ Σάντσεθ, όπως εκ παραδρομής γράψαμε χθες. Να του ζήσει!

Λείπουν τα κίνητρα

Η διαπίστωση, ότι η ανάπτυξη στην άρση βαρών και η προσέλκυση παιδιών «χωλαίνουν», δεν είναι μόνο δική μας. «Η προσέλευση παιδιών είναι μειωμένη. Σχεδόν ελάχιστη. Και τα περισσότερα από όσα έρχονται, δεν μένουν στο άθλημα. Χρειάζονται κίνητρα. Και δεν υπάρχει και αθλητική παιδεία των γονιών. Νομίζουν πως τα παιδιά τους έρχονται και σηκώνουν σίδερα μόνο. Δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς τους μαθαίνουμε και συμπεριφορά και πειθαρχία», λέει ο προπονητής του Μεσσηνιακού, Χρήστος Γεννάτος. Εχει δίκιο. Αλλά για να λυθεί το πρόβλημα, απαιτούνται συνδυασμένες ενέργειες από πολλούς. Από την Ομοσπονδία, τους προπονητές, τα σωματεία, αλλά και από την Πολιτεία (κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση), που πρέπει να εξασφαλίσει κατάλληλους και ελκυστικούς χώρους προπόνησης στα παιδιά. Ειδάλλως, αυτά, αν θέλουν να δυναμώσουν (αυτό είναι το κίνητρο για πολλά παιδιά που πρωτοπιάνουν μπάρα), θα πάνε στα ιδιωτικά γυμναστήρια.

Ευτράπελο

Αρχισε ν’ αμφιβάλλει αν λέγεται Μπογκομάζοβα ή… Σικό και αν είναι γυναίκα ή άνδρας, η Ρωσίδα Γελένα Μπογκομάζοβα. Περίμενε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο για τα 50 μ. προσθίως του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε πισίνα 25 μ., που γίνεται στη Φινλανδία, όταν αναγγέλθηκε ότι στο βάθρο έπρεπε ν’ ανεβεί κάποιος (ή κάποια, στ’ αγγλικά δεν μπαίνει άρθρο στα ονόματα) Ζιλιέν Σικό. Το θέμα, πέρα από τ’ άλλα, ήταν ότι το Σικό αντιστοιχούσε σε άνδρα, και μάλιστα έγχρωμο. Η ξανθιά Ρωσίδα, όμως, το αντιμετώπισε με χιούμορ. Κοίταξε τη διαπίστευσή της και, όταν είδε ότι έγραφε τ’ όνομά της και έφερε τη φωτογραφία της, έκανε μια κίνηση ανακούφισης… Χρειάζονται και αυτά, για ν’ αποφορτίζεται ο αθλητής από το άγχος των αγώνων.

Αυτό κι ήταν δώρο

Το χιούμορ των Αγγλων φτάνει στο καλύτερο σημείο του όταν συνοδεύεται από αυτοσαρκασμό. Η βρετανική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ χάρισε στην κροατική κυβέρνηση ως χριστουγεννιάτικο δώρο κορνιζαρισμένες φωτογραφίες από το αυτογκόλ-γκάφα των Αγγλων στο ματς με την Κροατία. «Αποφασίσαμε να σας υπενθυμίσουμε το… πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο που ο (τερματοφύλακας) Πολ Ρόμπινσον έκανε στην Κροατία, πιστεύοντας ότι αποτέλεσε κομβικό σημείο στις διμερείς μας σχέσεις φέτος», έγραφε ο Βρετανός πρέσβης, αναφερόμενος στη φάση που ο Ρόμπινσον κλώτσησε αέρα, και η μπάλα από την πάσα του Γκάρι Νέβιλ κατέληξε στην εστία.

Αναμνήσεις

Περσινές αναμνήσεις ξυπνάνε τα συνεχόμενα ταξίδια της επόμενης εβδομάδας για την ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» παίζουν πλην της Τετάρτης με την Ορτέκ Ρότερνταμ για το Τσάμπιονς Λιγκ και, στη συνέχεια, έρχονται κατευθείαν Αθήνα για ν’ αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι, μόνο που, στην Ευρώπη, έπαιζε με την Κνακ. Ο απολογισμός ήταν δύο ήττες. Η σύμπτωση των μετακινήσεων έχει φέρει… εφιάλτες από το παρελθόν στην ομάδα του «Γηραιού». Μάλιστα, φέτος ο σύλλογος είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά…

Δεν θα δώσει συγχωροχάρτι ο Βαρδινογιάννης

Αν και στον Παναθηναϊκό ο λόγος του προπονητή, ειδικά του Μουνιόθ, είναι σεβαστός, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει συγχωροχάρτι στον Γκονζάλες και τον Μάντζιο. Το θέμα δεν πρόκειται να πάρει μεγαλύτερη έκταση, με την έννοια ότι το πιθανότερο είναι να μην κληθούν σε απολογία οι δύο παίκτες, αλλά το πρόστιμο δύσκολα θα το αποφύγουν. Οπως είχε συμβεί με τον Ολισαντέμπε όταν τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια είχε καθυστερήσει να επιστρέψει από τη Νιγηρία, το πρόστιμο δεν θα ανακοινωθεί αλλά θα το μάθουν μόνο οι παίκτες. Μετά την παρέμβαση του Μουνιόθ, δεν πρόκειται μάλλον να είναι βαρύ, όπως ήταν οι 50 χιλ. ευρώ που είχε φάει ο Εκι τότε που ήλθε στα χέρια με τον Παπαδόπουλο. Κάτι διαφορετικό θα συμβεί μόνο αν ο Μουνιόθ επιμείνει να πάρει το θέμα πάνω του και να κλείσει χωρίς συνέπειες για τους δύο παίκτες, όπως τους είπε στ’ αποδυτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή