ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙ πέντε ώρες συνεδρίαζε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, για να αποφασίσει μέτρα που θα εξαλείψουν τη βία από τα γήπεδα. Με το σωστό σκεπτικό πως προέχει η πρόληψη και όχι η καταπολέμηση, ανακοίνωσε σειρά μέτρων, που μπορούν αν εφαρμοστούν, να περιορίσουν το φαινόμενο. Οπως για παράδειγμα αυτό που ακούμε επί χρόνια, αλλά δεν το βλέπουμε. Την τοποθέτηση καμερών σε όλους τους χώρους των γηπέδων, εντός, αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους. Από τα υπόλοιπα αναγγελθέντα μέτρα τα περισσότερα γνωστά. Επιτροπές που θα συνεδριάζουν. Ενημέρωση οπαδών. Ελεγχος για επικίνδυνα αντικείμενα. Ονομαστικά τα εισιτήρια και φυσικά η απαγόρευση της μετακίνησης οργανωμένων οπαδών, στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΟΛΑ αυτά… καλά και άγια. Και δεν αμφισβητούμε τη θέληση των αρμοδίων του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος να διαφυλάξουν το δικό τους προϊόν. Ομως πουθενά, στη μακροσκελή τους ανακοίνωση, δεν διαβάσαμε μία αράδα σε ό,τι αφορά τις δικές τους συμπεριφορές καθώς και των παικτών τους και των προπονητών τους. Καμία κουβέντα για δηλώσεις πριν ή μετά από ένα ντέρμπι. Δηλώσεις που προβάλλονται μέσω των φιλικών προς αυτούς εντύπων και προκαλούν φανατισμό στους οργανωμένους οπαδούς.

ΟΥΤΕ λέξη για τις μόνιμες και κάποιες φορές άδικες διαμαρτυρίες κατά των αποφάσεων των διαιτητών. Οταν ο οπαδός βλέπει τον προπονητή της ομάδας του να ωρύεται κατά του άρχοντα του αγώνα, αυτός πώς θα μείνει ήρεμος στην εξέδρα; Τσιμουδιά για όσους παράγοντες, προπονητές ή παίκτες, που με τις αντιδράσεις τους προκαλούν τους αντίπαλους οπαδούς και φανατίζουν τους δικούς τους.

ΚΑΜΙΑ ένδειξη πως θα πρέπει επιτέλους οι διοικήσεις των ΠΑΕ να καταδικάζουν με ανακοινώσεις, όχι μόνο τα δημοσιεύματα που θεωρούν πως τις θίγουν, αλλά και αυτά που κατά γενική ομολογία προκαλούν τους οπαδούς στη δημιουργία επεισοδίων.

ΚΑΙ τέλος οι ίδιοι οι παράγοντες ας σταματήσουν, σε κάθε ευκαιρία, όταν τους συμφέρει, να αποκαλούν τους οργανωμένους οπαδούς «υπερήφανο λαό» και να τους πλέκουν το εγκώμιο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή