Αποχή – μήνυμα προς τον Κόκκαλη

Αποχή – μήνυμα προς τον Κόκκαλη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλή αξία είχε η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αιγάλεω με 3-2 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Καταρχάς, αξιοποίησε το… στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Ξάνθη και εκτόξευσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την ομάδα του Φερέρ, που είναι πλέον συγκάτοικος με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, σταμάτησε τη… ροή της λάβας που έβγαινε από την κερκίδα του φαληρικού γηπέδου, όσο διάστημα επροηγείτο το Αιγάλεω (έως το 61΄ είχε προβάδισμα με 0-2). Λάβα που… έκαιγε παίκτες, προπονητή και πρόεδρο. Για πρώτη φορά ακούστηκαν συνθήματα τα οποία αφορούσαν τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οπαδοί του Ολυμπιακού του ζητούσαν να φύγει από την ομάδα αν δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει πολλά χρήματα για μεταγραφές. Ο γενικός αρχηγός, Σάββας Θεοδωρίδης έγινε… ασπίδα του προέδρου και με δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά των 400 (όπως υποστήριξε) ταραξιών. Τους ζήτησε δε να φωνάζουν μόνο υπέρ του Ολυμπιακού: «Δεν είναι δυνατόν να βρίζουν. Η δουλειά τους είναι να αποθεώνουν. Εδειξαν αγνωμοσύνη και εγώ με την αγνωμοσύνη αηδιάζω. Μόνο η ιαχή “Ολυμπιακός” πρέπει να ακούγεται. Πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται αυτά. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα εκατομμύρια κόσμο και 300 με 400 άτομα που είναι ταραξίες προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Αν και στελέχη της Θύρα 7 με δηλώσεις τους αργά το βράδυ της Κυριακής υπογράμμισαν την αντίθεσή τους στα συνθήματα που ακούστηκαν στο Καραϊσκάκη, μία χθεσινή εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα. Αποφάσισαν να σταματήσουν την τηλεοπτική τους εκπομπή. Υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να δυναμιτίσουν το κλίμα. «Θα προσφέρουμε με την απουσία μας», υπογράμμισαν, ενώ έστειλαν και ένα μήνυμα προς τον Σωκράτη Κόκκαλη: «Του ξαναλέμε, ότι αυτοί που σε γλείφουν είναι οι χειρότεροι εχθροί σου».

Εως και τη διεξαγωγή των αγώνων με τον Ιωνικό (το Σάββατο στο Φάληρο) και το Χαϊδάρι την επόμενη εβδομάδα  για τη φάση των «16» του κυπέλλου, δεν θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις. Πάντως, ηγετικά στελέχη της ΠΑΕ εξέφραζαν χθες τη δυσφορία τους για τα συνθήματα κατά του Σωκράτη Κόκκαλη: «Δεν είναι δυνατόν να βρίζουν τον ευεργέτη του Ολυμπιακού», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Οι παίκτες θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις, καθώς ο Σόλιντ τους έδωσε ως δώρο δύο ημέρες ρεπό για τον τρόπο που νίκησαν το Αιγάλεω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή