Δικαίωσε τον προπονητή του

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλες προσδοκίες» είναι ο τίτλος του περίφημου μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς. Μικρές ήταν οι προσδοκίες, που «καλλιεργούσαν» στους Ελληνες φιλάθλους οι πέντε κολυμβητές μας, οι οποίοι πήγαιναν στο Ελσίνκι, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε κολυμβητήριο 25 μ. Ισως για να μπορούν να πουν μετά, «εμείς τα λέγαμε. Και λίγοι πήγαμε και όχι κατάλληλα προετοιμασμένοι, αφού μας ενδιαφέρει πρωτίστως το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε 50άρα πισίνα, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο». Παρά ταύτα, για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια, ελληνική αποστολή επέστρεψε από μεγάλη διοργάνωση με μετάλλιο. Ηταν ένα και χάλκινο. Αλλωστε, στην επίσημη ιστορία του θεσμού, σε εννέα διοργανώσεις, η Ελλάς έχει, μαζί με το φετινό μετάλλιο του Γιάννη Δρυμωνάκου στα 400 μ. μεικτής, τρία χάλκινα κι ένα ασημένιο. Ο μόνος που μίλησε εκ των προτέρων για δυνατότητα κατάκτησης μεταλλίου, ήταν ο προπονητής του Δρυμωνάκου, Γιάννης Ορφανίδης.

«Σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος το μετάλλιο, με βάση τους αντιπάλους. Κολύμπησα, όμως, πιο γρήγορα από κάποια από τα φαβορί. Αν κολυμπούσα, όπως στους προηγούμενους αγώνες μου, θα έπαιρνα μεν μια καλή θέση όχι όμως, μετάλλιο. Στα 200 μ. πεταλούδας, εκτός του Κοζενιόφσκι, που ούτως ή άλλως είναι ο καλύτερος, οι άλλοι αντίπαλοί μου ευνοούνται στην 25άρα πισίνα διότι είναι πιο κοντοί και έχουν καλύτερη στροφή. Σε 50άρα ίσως τους περνούσα».

Ο μεγάλος στόχος της περιόδου είναι, φυσικά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μελβούρνη. «Θα επιδιώξω να προκριθώ σ’ έναν ή δύο τελικούς.

Πολύ δύσκολη υπόθεση είναι το μετάλλιο. Για να μπω ανάμεσα στους Αμερικανούς, τους Αυστραλούς, τους κορυφαίους Ευρωπαίους, κάποιους καλούς Ασιάτες, θα πρέπει να γίνω… καμικάζι. Αν επαναλάβω τις εμφανίσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Μόντρεαλ, τότε θα πάρω περισσότερη δύναμη για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Αν δεν μπω σε τελικό, πάντως, δεν θα σημαίνει ότι αλλάζω στόχους για το Πεκίνο».

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με συνολικά τέσσερις ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς και πέντε ρεκόρ. Ο Γιάννης Κοκκώδης ήταν 4ος στα 200 μεικτής με 1.57.16 (ρεκόρ), ενώ πέτυχε ρεκόρ και στα 100 μ. μεικτής (55.09). Ο Δρυμωνάκος κατετάγη 5ος στα 200 μ. πεταλούδας με 1.54.41 (ρεκόρ) και ο Νίκος Ξυλούρης 8ος στα 400 μ. ελευθέρως, όπου στον προκριματικό σημείωσε ρεκόρ με 3.44.54.

Τρία παγκόσμια ρεκόρ και οκτώ ευρωπαϊκά κατερρίφθησαν. Τα παγκόσμια από τη Μανοντού (Γαλλία) στα 400 μ. ελευθέρως με 3.56.09 και τις ομάδες 4Χ50 μ. μεικτής ανδρών της Γερμανίας με 1.34.06 και 4Χ50 μ. ελευθέρως ανδρών της Σουηδίας με 1.24.89. Τα «σκέτα» ευρωπαϊκά πέτυχαν, στα 200 μ. υπτίως ο Βιατσάνιν (Ρωσία) με 1.49.98 και η Μπαρόν (Γαλλία) με 2.04.08, στα 200 μ. πεταλούδας η Γεντζεϊτσάκ (Πολωνία) με 2.04.94, στα 200 μ. ελευθέρως η Πόπτσενκα (Γαλλία) με 1.54.25 και στα 1.500 μ. ελευθέρως ο Πριλουκόφ (Ρωσία) με 14.16.13.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή