Μετά δεκαεπτά χρόνια, ο Παναγιώτης Καραντζιάς ισοφάρισε το ρεκόρ στο γκολφ

Μετά δεκαεπτά χρόνια, ο Παναγιώτης Καραντζιάς ισοφάρισε το ρεκόρ στο γκολφ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηταν μια ανεπάντεχη επιτυχία». Με αυτόν τον τρόπο χαρακτήρισε ο επαγγελματίας γκολφέρ, Παναγιώτης Καραντζιάς, την ισοφάριση του ρεκόρ του γηπέδου της Γλυφάδας. Χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να καταφέρει ένας αθλητής να ολοκληρώσει τον αγώνα του (18 τρύπες) με 66 χτυπήματα. Το σκορ αυτό είχε επιτευχθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επαγγελματιών, το οποίο είχε διεξαχθεί στη χώρα μας το 1989 και το είχε πετύχει ένας καταξιωμένος, στο διεθνές στερέωμα, αθλητής, ο Ισπανός, Ιγνάθιο Γκαρίδο. Δεκαεπτά χρόνια μετά, στο «Σούπερ Καπ», ο Παναγιώτης Καραντζιάς κατάφερε να ισοφαρίσει αυτή την εκπληκτική επίδοση.

«Αυτά τα σκορ έρχονται με την εμπειρία. Εχω παίξει σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό και η επίδοση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα διότι προέρχομαι και από τραυματισμό», μας είπε ο αθλητής.

Τι πρέπει να γίνει, όμως, για να βγάλει η χώρα μας έναν γκολφέρ διεθνούς επιπέδου; «Χρειάζεται δουλειά και υποδομή. Στην Ελλάδα έχουμε μόνο πέντε γήπεδα. Για να καταφέρει κάποιος να σταθεί με αξιώσεις στο παγκόσμιο στερέωμα, πρέπει να παίζει αρκετές ώρες, σε πολλά γήπεδα όπου υπάρχει ανταγωνισμός ώστε να βελτιώνεται καθημερινά», λέει.

Η διοργάνωση του «Σούπερ Καπ» διήρκεσε δύο μέρες και πήραν μέρος 134 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Καραντζιάς για να υπερισχύσει στην όπεν κατηγορία χρειάστηκε να νικήσει και τον… πατέρα του. Τα αποτελέσματα (δύο ημέρες): Οπεν: Π. Καραντζιάς 142, Γ. Γκίνης 155, Β. Καραντζιάς 156. Ερασιτέχνες: Ανδρες: Λ. Πέρρος 159, Π. Βενετόπουλος 160, Χρ. Αρμενιάκος 162. Γυναίκες: Ειρήνη Κραμπς 163, Χρυσή Βαφειάδη 164.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή