«Βουλιάζουν» μαζί…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το είδαμε και αυτό στη Σούπερ Λίγκα. Οπαδός να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να τραυματίζει τον βοηθό διαιτητή. Συνέβη στον αγώνα της Νίκαιας ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Ηρακλή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς λίγο πριν από το τέλος, ο βοηθός διαιτητής Κόττορος δέχθηκε επίθεση με γροθιές από οπαδό των γηπεδούχων τη στιγμή που οι παίκτες των δύο ομάδων διαπληκτίζονταν. Ο κ. Κόττορος  μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο»”, όπου διεγνώσθη ελαφρά κάκωση στο κεφάλι και ευαισθησία στον αυχένα. Στο φύλλο αναφέρθηκε ότι ο αγώνας διεκόπη. Η τύχη του αγώνα θα κριθεί στο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής. Ωστόσο, το μέλλον του Ιωνικού στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία είναι αβέβαιο. Οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται ήδη στη ζώνη του υποβιβασμού (έχουν τιμωρηθεί με -2 για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας εναντίον του διαιτητή Φωτιάδη), κινδυνεύουν να τιμωρηθούν ξανά με αφαίρεση βαθμών. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, σε περίπτωση διακοπής του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα ενώ χάνει το συγκεκριμένο παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0.

Σχολιάζοντας όσα έγιναν στη Νίκαια, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός τόνισε: «Ηταν μια δράση, από ένα άτομο, το οποίο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, απαράδεκτο βέβαια, θέλοντας να αποδώσει το ίδιο δίκαιο. Ολες πλέον οι πλευρές, το κομμάτι που αφορά την Πολιτεία, αλλά και οι αθλητικές δυνάμεις, συντεταγμένα θα τελειώσουν αυτό το θέμα». Να σημειωθεί πως η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οπαδού που κτύπησε τον βοηθό διαιτητή και έναν ακόμη ο οποίος εκτόξευσε καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο. Η προγραμματισμένη για χθες δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά αναβλήθηκε για αύριο.

Η ΠΑΕ Ιωνικός, σε χθεσινή της ανακοίνωση τόνισε: «Με θλίψη και αγανάκτηση μάθαμε ότι ούτε ο διαιτητής ούτε ο επόπτης παραπέμφθηκαν, παρά το γεγονός ότι με τις αποφάσεις τους έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα. Πιστεύουμε ο πρόεδρος της ΕΠΟ να πράξει τα δέοντα για την ατιμωρησία που επέβαλαν η ΚΕΔ και οι παρατηρητές διαιτησίας που ήταν στο γήπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή