Αήττητος και στο βόλεϊ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας για γερά νεύρα ήταν το παιχνίδι βόλεϊ του Παναθηναϊκού με την Φριντριχσάφεν για τον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» νίκησαν, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα, με 3-2 (27-29, 25-17, 19-25, 25-17, 20-18) και διατήρησαν το αήττητο στην Ευρώπη και στο βόλεϊ. Το επόμενο ραντεβού των πρασίνων στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου είναι, εκτός έδρας, με την Βοϊβοντίνα στις 20 Δεκεμβρίου.

Οι τραυματισμοί των Θοδωρή Μπάεφ και Σωτήρη Πανταλέοντα παραλίγο να στοιχήσουν στον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο σετ οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τους Ηλία Λάππα και τον Κώστα Γκιρτζίκη και οι Γερμανοί κατάφεραν να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό τους. Στο 20-23 μπήκε στο παιχνίδι ο Θοδωρής Μπάεφ και μετά τη βελτίωση της υποδοχής η ελληνική ομάδα έφτασε στο 23-24 αλλά στις κρίσιμες φάσεις οι αντίπαλοί τους στάθηκαν πιο ψύχραιμοι και έκαναν το 1-0. Στην αρχή του δευτέρου σετ φάνηκε ότι η Φριντριχσάφεν θα έπαιρνε μια εύκολη νίκη αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει. Η συνέχεια ανήκε στους Γερμανούς αλλά στο τέταρτο σετ οι παίκτες του ΠΑΟ με καλή ανάπτυξη, σερβίς και άριστη υποδοχή διαμόρφωσαν το σκορ σε 2-2. Στο τάι μπρέικ η Φριντριχσάφεν πήρε προβάδισμα (6-3) αλλά χάρη στις προσπάθειες των Λάππα, Ανδρεάδη, Μαρτσελίνιο κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το ένα χαμένο ματς μπολ έφερνε το άλλο, μέχρι που ο Γκόμεζ με άσο «έγραψε» τον 20ό πόντο και έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα. «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Φριντριχσάφεν έπαιξε πολύ καλά. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα θεωρώ πολύ σημαντικό που παραμείναμε αήττητοι. Σιγά σιγά θα φτάσουμε στο επίπεδο που είχαμε πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον αγώνα, οι αντίπαλοί μας ξεκίνησαν με πίεση στο σερβίς γιατί γνώριζαν ότι για να έχουν ελπίδες πρέπει να ρισκάρουν. Ηταν ένα καλό παιχνίδι που θα μας βοηθήσει για να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε στη συνέχεια», μας είπε ο Θοδωρής Μπάεφ και, αναφερόμενος στον τραυματισμό του, πρόσθεσε: «Χρειάζομαι λίγο χρόνο γιατί έχω μείνει αρκετό καιρό εκτός αγώνων». H βαθμολογία του τέταρτου ομίλου: Παναθηναϊκός 8, Φριντριχσάφεν 6, Κούνεο 5, Οστράβα 4, Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ 4 και Νουμάνθια Σορία 3. Μόνο ο Παναθηναϊκός και η Φριντριχσάφεν έχουν από τέσσερις αγώνες.

– Το ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ θα φιλοξενήσει το Σάββατο (23/12, 17.00) τη γιορτή του «All Star Game». Στο παιχνίδι θα πάρουν μέρος οι καλύτεροι Ελληνες και οι καλύτεροι ξένοι αθλητές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή