Δοκιμασία στη Βιτόρια

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανήφορος» περιμένει τον Ολυμπιακό και τον Αρη, στην όγδοη αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου στην α΄ φάση της Ευρωλίγκα, αλλά η νίκη στις έδρες της Ταού και της Φενέρμπαχτσε, δεν είναι «απαγορευμένος καρπός», αν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «κίτρινοι» τη διεκδικήσουν, χωρίς φόβο στη Βιτόρια και στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ (21.45), όπως εύστοχα τόνισε ο προπονητής του, Πίνι Γκέρσον και σίγουρα τον περιμένει ένα δύσκολο βράδυ, αν και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διττό στόχο. Ακόμα κι αν ηττηθούν από την ομάδα των Βάσκων, μπορούν να προσέξουν την τελική διαφορά του σκορ, καθώς είχαν νικήσει με 19 πόντους και στη διατήρηση της πρώτης θέσης στον α΄ όμιλο θα μετρήσει η καλύτερη ισοβαθμία των Πειραιωτών από την Ταού.

«Η Ταού είναι ομάδα επιπέδου φάιναλ φορ και διαθέτει πολλούς έμπειρους και καλούς παίκτες. Εμείς θέλουμε να τους κάνουμε δύσκολο, το βράδυ», δήλωσε ο Ισραηλινός προπονητής και συνέχισε: «Κι εμείς, κι αυτοί έχουμε αδυναμίες κι αυτές πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Το ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά για μας ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Στο δεύτερο γύρο παίζουμε τέσσερα παιχνίδια εντός και θα είναι σίγουρα σημαντικό να κρατήσουμε τη διαφορά του πρώτου αγώνα σε περίπτωση ήττας, αλλά αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου». Ο «Πίνχας» αναφέρθηκε ξανά στην περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον οποίο κρατάει στον πάγκο, λόγω των καλών εμφανίσεων του Μπουρούση και του Ζίζιτς: «Ο Σοφοκλής δουλεύει στις προπονήσεις πιο σοβαρά από ποτέ τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά μαζί του πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Περιμένω απ’ αυτόν να προπονείται το ίδιο καλά για 75-90 λεπτά. Τότε θα είναι ο Σχορτσανίτης που θέλω. Βλέπετε, όμως, κι εσείς ότι ο Ζίζιτς και ο Μπουρούσης είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Γιάννης περίμενε την ευκαιρία του και την άρπαξε. Τι μπορώ να του πω τώρα; Παίζεις καλά, αλλά κάτσε στον πάγκο; Εχουμε έξι ψηλούς κι αν κάποιος λείψει για μια εβδομάδα, κάποιος άλλος θα σου πάρει τη θέση και πρέπει να παλέψεις για την ξαναπάρεις».

Στην πόλη και στην ομάδα που δοξάστηκε, τη Βιτόρια, επέστρεψε και ο Αρβιντας Μασιγιάουσκας που δεν πρόκειται να παίξει, αλλά είδε παλιούς φίλους και συνεργάτες, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ταού παίζει πολύ καλά, ειδικά στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» (ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει στα τρία προηγούμενα παιχνίδια): «Είναι όμορφα που επέστρεψα στη Βιτόρια, γιατί έχω πολλούς φίλους εδώ. Πάντα θα είναι ξεχωριστό το να γυρίζω εδώ. Η Ταού είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει στην έδρα της. Δείξαμε όμως στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα ότι έχουμε τον τρόπο για να την κερδίσουμε. Για μένα είναι σίγουρα σημαντικό που αρχίζω να ταξιδεύω με την ομάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή