Πρώτος και ασφαλής…

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… τόσο δα βηματάκι θέλει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει την πρώτη θέση του ομίλου (με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει) κι αυτό το τόσο δα βηματάκι θα το επιχειρήσει απόψε (21.45, ΜΕGΑ) στο «Παρκ ντε Πρενς», με αντίπαλο την Παρί, σ’ ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες και φορτισμένο κλίμα, λόγω της πολεμικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων οπαδών της παριζιάνικης ομάδας, κατά της διοίκησης της ομάδας τους και της αστυνομίας. Από βαθμολογικής πλευράς, οι «πράσινοι» θα τερματίσουν πρώτοι (παίζουν μετά με τον τρίτο άλλου ομίλου του ΟΥΕΦΑ) με νίκη ή ισοπαλία, ενώ θα πάρουν την πρώτη θέση ακόμα κι αν χάσουν, αρκεί να μη νικήσει η Χαποέλ τη Μλάντα ή κι αν τη νικήσει, να μην καλύψει το +3 που έχει ο Παναθηναϊκός στη διαφορά τερμάτων. Αν τερματίσουν δεύτεροι, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ομάδα που προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό θέλουν να το αποφύγουν.

«Βρισκόμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την πρώτη θέση. Μακάρι να καταφέρουμε να νικήσουμε σ’ αυτό το ιστορικό γήπεδο. Θα είναι καλό και για την ψυχολογία μας. Δεν μας απασχολεί το κλίμα που επικρατεί στην Παρί. Μπορεί όλοι να είναι επηρεασμένοι στη γαλλική ομάδα, αλλά εμάς πρέπει να μας απασχολεί αποκλειστικά το παιχνίδι», δήλωσε ο Μουνιόθ, ο οποίος είχε παίξει στο «Παρκ ντε Πρενς» στον τελικό του Euro 1984 Γαλλία – Ισπανία. Ο Μουνιόθ θα κάνει 3-4 αλλαγές στην ενδεκάδα και όπως δήλωσε, ο Γκονζάλες θα παίξει σίγουρα αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι στην αρχική ενδεκάδα, στην οποία διεκδικούν θέση και οι Γκαλίνοβιτς, Μπίσκαν, Νίλσον, Δάρλας, Ιβανσιτς και Λεοντίου.

Από την πλευρά των Γάλλων, το καμπανάκι του κινδύνου κτυπά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Για την Παρί, η νίκη είναι μονόδρομος καθώς με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, αποκλείεται. Ο Γκι Λακόμπ είναι σε δύσκολη θέση, δέχεται έντονη αμφισβήτηση και είναι πιθανόν το μέλλον του να κριθεί απόψε, ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν νικήσει, παραμένει, αν όχι, κινδυνεύει με απόλυση. Τα αγωνιστικά προβλήματα ίσως είναι το μικρότερο κομμάτι στο παζλ των δυσκολιών που παρουσιάζει για τους Γάλλους το αποψινό παιχνίδι. Είναι το πρώτο παιχνίδι που διεξάγεται στο «Παρκ ντε Πρενς» μετά το θάνατο ακροδεξιού οπαδού της Παρί από πυρά αστυνομικού μετά τον αγώνα με τη Χάποελ και ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων είναι υπαρκτός. Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί από την UEFA υψηλής επικινδυνότητας και για την ασφαλή διεξαγωγή του, η γαλλική κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Για να μπουν στο γήπεδο οι περίπου χίλιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οφείλουν να δώσουν πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Χαποέλ υποδέχεται τη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Με ισοπαλία, η ομάδα του Ισραήλ θα είναι σίγουρα δεύτερη, με νίκη διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση, αλλά με ήττα μένει εκτός. Οι Τσέχοι θέλουν μόνο νίκη για να περάσουν.

– Διά της δικαστικής οδού θα διεκδικήσει ο Βίκτορ περίπου 144 χιλ. ευρώ από τη Λα Κορούνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή