Σκόρπισε την απογοήτευση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκόνη και θρύψαλα έκανε τον Παναθηναϊκό η Παρί Σεν Ζερμέν και το βαρύ 4-0 δεν του επιτρέπει καν να χαρεί την πρώτη θέση του ομίλου, που ήλθε μετά την ισοπαλία-δώρο 1-1 (26΄ Μπάρντα – 39΄ Κίζελα) της Μπόλεσλαβ στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Χάποελ. Το (σαρωτικό) πρώτο δεκάλεπτο της Παρί στο β΄ ημίχρονο, ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι και έριξε την ελληνική ομάδα στο καναβάτσο. Τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά είναι πολλά για οποιαδήποτε ομάδα, πόσω μάλλον για τον Παναθηναϊκό που μέχρι χθες ήταν η μόνη ομάδα μαζί με τη Σεβίλλη που δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ στους ομίλους και είχε απαραβίαστη την εστία του για τέσσερα συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σ’ αυτό το καταστροφικό δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» ήταν σαν να είχαν μείνει στ’ αποδυτήρια. Και τα τρία γκολ προήλθαν από μεγάλα ρήγματα στα πλάγια, τα δύο τελευταία από δεξιά, όπου ο Νίλσον αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσαρμόστηκε γρήγορα στο βαρύ τερέν και φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό, παρά την έντονη επιθετικότητα των Γάλλων. Οι πρώτες καλές στιγμές ήταν «πράσινες», με καλύτερη ευκαιρία του σουτ του Θεοδωρίδη στο 17΄, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Λαντρό. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Παρί είχε την πιο σπουδαία φάση μέχρι εκείνη τη στιγμή, με το σουτ του Καλού στο αριστερό δοκάρι του Εμπέντε και στη συνέχεια της φάσης, με την κεφαλιά του ίδιου παίκτη να φεύγει μόλις άουτ. Δύο απανωτά φάουλ του Παναθηναϊκού με Μόρις, Παπαδόπουλο από το ύψος της περιοχής, πέρασαν ανεκμετάλλευτα και οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 29΄ με έναν μάλλον απρόσμενο τρόπο, όταν σε αδύναμο πλασέ του Παουλέτα, ο Εμπέντε έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και δεν την πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή. Μετά το γκολ, η Παρί κυριάρχησε απόλυτα, με την ελληνική ομάδα να μένει σε παθητικό ρόλο, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο στο β΄ ημίχρονο.

Η έμπνευση του Βίκτορ Μουνιόθ να δώσει επιθετική νότα με την είσοδο στο παιχνίδι του Σαλπιγγίδη και του Γκονζάλες αντί των Παπαδόπουλου, Βύντρα, αποδείχθηκε καταστροφική. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ισορροπία του στο κέντρο και έμεινε εκτεθειμένος στις επιθέσεις των Γάλλων, οι οποίοι αξιοποίησαν και τις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν, την πρώτη με τον Παουλέτα στο 46΄ και τις άλλες δύο με τον Καλού στο 51΄ και το 53΄. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός, ήταν να χάσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (55΄, 86΄ Σαλπιγγίδης, 59΄ Βίκτορ και Γκονζάλες) για το γκολ της τιμής, απέναντι σε μια Παρί που δύο φορές άγγιξε το πέμπτο γκολ, με τον Ροντρίγκεζ στο 71΄ και τον Ελμπουίκ στο 84΄.

ΠΑΡΙ: Λάντρο, Μεντί, Γέπες, Ρόζεναλ, Αρμάντ, Σισέ, Ελμπούικ, Ροντρίγκεζ (79΄ Πάολο Σέζαρ), Σατόμ, Καλού (83΄ Πανκράτ), Παουλέτα (73΄ Πιέτρ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Εμπέντε, Μόρις, Μπίσκαν, Βύντρα (46΄ Γκονζάλες), Δάρλας, Τζιόλης, Λεοντίου, Ιβανσιτς, Νίλσον, Θεοδωρίδης (56΄ Βίκτορ), Παπαδόπουλος (46΄ Σαλπιγγίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή