ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΝΑΙ σύνηθες φαινόμενο, όταν «σφίξουνε τα πράγματα» να επικαλούμεθα την εξ ουρανού βοήθεια. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Νίκος Βεζυρτζής, αναφερόμενος στο μέλλον του ΠΑΟΚ. Ζήτησε να βοηθήσουν όλοι, μέχρι να βρεθεί ένας «άγιος» άνθρωπος που θα αναλάβει την καταχρεωμένη εταιρεία.

ΜΟΝΟ που στην Ελλάδα, αλλά και παντού δεν υπάρχουν πλέον «άγιοι». Κι αν υπάρξουν έχουν σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθούν από το να σώσουν μία ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο ΜΟΝΟΣ «άγιος» σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος φυσικά δεν αποφασίζει μόνος του, αλλά εισηγείται στην κυβέρνηση. Και αυτή τον κάνει… άγιο.

ΣΤΑ 25.000.000 ευρώ φτάνει το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και από αυτά η εταιρεία, όπως δήλωσε ο κ. Βεζυρτζής απαιτεί, δεν το ζητάει ως χάρη, να τις απαλειφθούν σχεδόν τα είκοσι, που είναι οι προσαυξήσεις…

ΚΑΙ γιατί να μην το απαιτεί; Οταν ήδη ΑΕΚ και Αρης έχουν τύχει ευνοϊκότερων ρυθμίσεων. Οταν το ίδιο περίπου είχε συμβεί με την αγορά του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη ώστε να καλυφθούν τα ανοίγματα του Γιώργου Κοσκωτά. Οταν για να μπορέσουν οι ανώνυμες εταιρείες να φτιάξουν γήπεδα, ανακαλύπτονται ή δημιουργούνται… παραθυράκια στους νόμους για να διευκολύνουν αυτές και τους μεγαλοεργολάβους. Ενώ ο απλός φορολογούμενος πολίτης πρέπει να δώσει το φακελάκι του για να φτιάξει ένα σπιτάκι.

ΕΞΑΛΛΟΥ ο ίδιος ο κ. Ορφανός είχε δηλώσει, πως αν βρεθεί επενδυτής για τον ΠΑΟΚ, η κυβέρνηση δεν θα είναι αρνητική να διευκολύνει την εταιρεία ως προς τα χρέη της στο Δημόσιο. Και θα το κάνει. Και ουδείς θα φιλοτιμηθεί να ρωτήσει το τι θα γίνει μ’ αυτούς που την έφεραν στη χρεοκοπία. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί πού πήγαν τα τόσα εκατομμύρια ευρώ. Αν χάθηκαν από κακή διαχείριση ή από διάφορες ατασθαλίες…

ΚΑΙ γιατί να ρωτήσουν; Ολοι θα είναι ευχαριστημένοι. Ο Γιάννης Γούμενος που απαλλάχθηκε από την ομάδα. Οι ένδεκα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διοίκηση επειδή θα το παίζουν «σωτήρες». Οι οπαδοί διότι θα οραματίζονται πάλι… μεγαλεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού επειδή έλυσε το πρόβλημα και μάλιστα λίγο πριν μπούμε σε προεκλογική περίοδο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή