Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

«Οχι στους ξένους επενδυτές»

Ο τεχνικός της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ τάχθηκε κατά της «εισβολής» ξένων επενδυτών στο αγγλικό πρωτάθλημα και δεν δίστασε να επιτεθεί φραστικά στον Ρώσο μεγαλομέτοχο της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Αλσατός προπονητής υποστήριξε ότι η απόλυση του συναδέλφου του, Αλαν Πάρντιου από τον πάγκο της Γουέστ Χαμ, τρεις εβδομάδες μετά την αγορά της ομάδας από τον Εγκερτ Μάγκνουσον, επιβεβαιώνει τους φόβους του αναφορικά με το μέλλον της Πρέμιερσιπ. «Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο που αγόρασε τη Γουέστ Χαμ, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν ήταν Βρετανός θα έδειχνε μεγαλύτερη υπομονή όσον αφορά τον προπονητή» δήλωσε ο κ. Βενγκέρ. Ο Γάλλος τεχνικός των «κανονιέρηδων» δεν παρέλειψε να πετάξει καρφιά και για την αγορά του Αντρέι Σεφτσένκο από την Τσέλσι. «Συνήθως, όταν αγοράζεις μια Φεράρι απολαμβάνεις τις επιδόσεις της από την πρώτη κιόλας ημέρα που την οδηγείς, εκτός και αν είσαι ένας συγκεκριμένος Ρώσος που έχει την τάση να καταστρέφει επί τόπου τις καλές μηχανές» τόνισε. «Ο ποδοσφαιριστής, ωστόσο, δεν είναι μηχανή και συνήθως πρέπει να είσαι υπομονετικός μαζί του» υπογράμμισε ο κ. Βενγκέρ.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ.ΙΤ

Η… μόδα των απαγωγών

Ο εφιάλτης των απαγωγών συνεχίζεται για τους Λατινοαμερικανούς ποδοσφαιριστές. Το πρόβλημα ήρθε ξανά στο προσκήνιο με δύο περιστατικά σε διάστημα λίγων ωρών. Ο Παραγουανός διεθνής Ρομπέρτο «Τόρο» Ακούνα, που τώρα παίζει στην Αλ-Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών εμιράτων είδε την κόρη του να πέφτει θύμα απαγωγής, αν και ευτυχώς η υπόθεση αυτή έκλεισε γρήγορα. Ο άνδρας που μπήκε στο σπίτι του και έκλεψε την μόλις 45 ημερών κόρη του την εγκατέλειψε σε κοντινή απόσταση μόλις 45 λεπτά αργότερα. Μυστήριο όμως συνεχίζει να περιβάλει την τύχη του πατέρα του μέσου της Εσπανιόλ, Χονάτας Ντομίνγκο, που απήχθη στη Φορταλέσα του κρατιδίου Σεάρα, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Ο Λουρένκο Ντομίνγκο δέχθηκε επίθεση τριών ανδρών, που τον υποχρέωσαν να μπει σε αυτοκίνητο. Ο Χονάτας βρισκόταν στην Ισπανία όταν πληροφορήθηκε την απαγωγή, που είναι η εικοστή φέτος σε αυτό το κρατίδιο της Βραζιλίας. Η καταλανική ομάδα ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον Βραζιλιάνο παίκτη σε οποιαδήποτε απόφαση λάβει σχετικά με τη συμμετοχή του στον αγώνα του UEFA απέναντι στην Αούστρια Βιέννης. Ο Ντομίνγκο είχε επιλεγεί για να συμμετάσχει στην ενδεκάδα. Εν τω μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα της αδελφής του επιθετικού της Μίλαν Ρικάρντο Ολιβέιρα, που απήχθη τον Οκτώβριο. Θυμίζουμε ότι το 2004 ήταν η σειρά της μητέρας του Ρομπίνιο, του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

LΕ ΜΟΝDΕ

Ξαναφοράει τα γάντια του

Εξάμηνο συμβόλαιο επρόκειτο να υπογράψει χθες με την ομάδα της Ναντ ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας, Φαμπιέν Μπαρτέζ. Ο 35χρονος γκολκίπερ ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια τελευταία πρόκληση στην καριέρα του εντασσόμενος στο έμψυχο υλικό μιας ομάδας που απειλείται με υποβιβασμό, μόλις δύο μήνες μετά τις δηλώσεις του ότι εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Φαμπιέν Μπαρτέζ είχε συνηθίσει να μαρκάρει, να κάνει τάκλινγκ και να βγάζει τελικές πάσες ως κεντρικός μέσος της Μπλενάκ, μιας ταπεινής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας. Από παίκτης του Σαββατοκύριακου, ο συνταξιούχος διεθνής πορτιέρο ετοιμάζεται να ξαναφορέσει τα γάντια του και να επιστρέψει στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας. Την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επρόκειτο να μεταβούν στη Ναντ για να συζητήσουν τους όρους του εξάμηνου συμβολαίου, μέχρι το τέλος της σεζόν με πιθανότητα ανανέωσης για δύο χρόνια σε περίπτωση παραμονής στην κατηγορία. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ρούντι Ρουσιγιόν ανήγαγε σε θέμα πρώτης προτεραιότητας την απόκτηση του παίκτη. Παρότι ο Μπαρτέζ δεν άφησε καμία πληροφορία να διαρρεύσει, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, επρόκειτο να δώσει χθες τη συγκατάθεσή του και μια μεγάλη ευκαιρία στη Ναντ εντασσόμενος σε αυτή. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του, είχε μάλιστα έρθει σε επαφή με τη διοίκηση της Τουλούζ, όμως η υπόθεση τελικά ναυάγησε.

DΕR SΡΙΕGΕL

Φλερτ με Μπάγερν

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το Μουντιάλ ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, πρώην προπονητής της εθνικής Γερμανίας ανοίγει την καρδιά του περισσότερο από ποτέ. Ο μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Zeit, που κυκλοφορεί σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Γερμανία, αφού παραμένει ακέραιος ο συναισθηματικός του σύνδεσμος με τη χώρα. Εκμυστηρεύεται ότι διαβάζει γερμανικό Τύπο, γιατί θεωρεί σημαντικό να γνωρίζει ποια πράγματα συγκινούν τους ανθρώπους στη Γερμανία. Ιδιαίτερη αγάπη εκφράζει για την παλιά του ομάδα, τη Μπάγερν και επισημαίνει ότι η προσωπική του σχέση με τον Φραντς Μπέκενμπαουερ και τον Ούλι Χένες σημαίνει ότι «κάποια στιγμή, κάπου» θα μπορούσαν να συναντηθούν οι δρόμοι του με τη Μπάγερν. «Αν είχα μείνει στην ομάδα, θα μπορούσα σήμερα να έχω μία μονιμότερη σχέση», λέει, μετανιώνοντας για την εσπευσμένη αναχώρησή του από τη Μπάγερν για να παίξει στη Σαμπντόρια, στην οποία συνέβαλε η διένεξή του με τον τότε αρχηγό της Μπάγερν, Λόταρ Ματέους. Τα μελλοντικά του σχέδια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προθέσεις των παιδιών του. «Ισως θελήσουν να σπουδάσουν στη Γερμανία. Αυτό θα ήταν συναρπαστικό», τονίζει. Οικογενειακοί ήταν άλλωστε και οι λόγοι αποχώρησής του από την εθνική Γερμανίας. «Δεν μπορεί κανείς να συνδυάσει ένα τέτοιο πόστο με γάμο και δύο μικρά παιδιά. Συχνά ήμουν σπίτι, αλλά το μυαλό μου ήταν αλλού», παραδέχεται.

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Ο Αντονι τα κάνει όλα!

Το θέμα συζήτησης αφορούσε τον παίκτη της ομάδας μπάσκετ των Ντένβερ Νάγκετς, Καρμέλο Αντονι. Και ο κόουτς της ομάδας των Ουίζαρντς της Ουάσιγκτον, Εντι Τζόρνταν, άρχισε να απαριθμεί τους πολλούς τρόπους, με τους οποίους ο Αντονι ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι. «Ξέρει να σκοράρει από την κορυφή της ρακέτας, είναι καλός στα τρίποντα, αλλά και στις κοντινές επιθέσεις, ξέρει όσο κανείς άλλος να απομακρύνει αντιπάλους. Διαθέτει όλο το πακέτο», έλεγε φανερά εκστασιασμένος ο προπονητής της ομάδας της αμερικανικής πρωτεύουσας. Οι Ουίζαρντς επρόκειτο χθες το βράδυ να βιώσουν από κοντά την επίφοβη επίθεση των Νάγκετς, ενώ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν επίσης τη Δευτέρα, αυτή τη φορά στο Ντένβερ. Ο Αντονι, στο μεταξύ, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει φθάσει στο απόγειο της σταδιοδρομίας του, καθώς σημειώνει κατά μέσον όρο 30,7 πόντους σε κάθε παιχνίδι, εντός ή εκτός έδρας. Πώς θα ήταν δυνατόν να μην είναι το αγαπημένο παιδί κάθε προπονητή, ακόμη και εκείνων από αντίπαλες ομάδες; Η απάντηση των Ουίζαρντς θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική κατάσταση του δικού τους αστέρα: του Γκίλμπερτ Αρίνας, με τους 27,6 πόντους κατά μέσον όρο σε κάθε αναμέτρηση της ομάδας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή