«Γλυκιά» ήττα Ολυμπιακού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «έλιωσε» στο «καμίνι» της Βιτόρια και γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στην Ευρωλίγκα, από την Τάου με 89-74, αλλά κατάφερε να διασώσει την τελική διαφορά πόντων, αφού οι Βάσκοι δεν κάλυψαν το μείον 19 της ήττας τους στον αγώνα του α΄ γύρου. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 18 πόντους, αλλά η Τάου σε διπλή προσπάθεια του Χάουζ και του Πριγκιόνι.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο «ζεστός» από την Τάου στο πρώτο δεκάλεπτο και έδειξε στην ομάδα των Βάσκων ότι δεν θα ήταν εύκολη «λεία», αφού εκτός από τον πρωταρχικό στόχο της νίκης, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να διαφυλάξουν και τη διαφορά των 19 πόντων από τη νίκη του ΣΕΦ για να έχουν καλύτερη ισοβαθμία. Με τον Σκούνι Πεν να διατηρεί καλό ρυθμό στην επίθεση του Ολυμπιακού και να έχει άμεσες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας στο σκορ, στάθηκε αρκετά καλά στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» και δεν επηρεάστηκε από την «καυτή» εξέδρα των 8.000 Βάσκων φιλάθλων. Η Τάου βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Ρακόσεβιτς και τον Σπλίτερ, καθώς ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης χρεώθηκε πολύ γρήγορα 3 φάουλ στο μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου σέντερ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον ρυθμό του, μέχρι το 20΄ και δίκαια προηγήθηκε με 38-39. Ομως, στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κινδύνεψε να «γκρεμίσει» ό,τι «έχτισε» στο α΄ 20λεπτο. Η Τάου χρειάστηκε ένα τρίλεπτο για να «τρέξει» σερί 9-2 και αφού ανέκτησε το προβάδισμα, προηγήθηκε και με διαφορά 11 πόντων (60-49 στο 28΄) και ανάγκασε τον Γκέρσον να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ αουτ. Οι Πειραιώτες μείωσαν στους 7 πόντους (64-57), πριν αρχίσει η τελευταία περίοδος και ανέκτησαν εν μέρει τις ελπίδες τους, αλλά η επαναφορά τους δεν ήταν ολική και αυτή η διαπίστωση είναι ένα σημαντικό ζητούμενο. Γιατί, δηλαδή, ο Ολυμπιακός όταν έχασε, έστω και το εύθραυστο προβάδισμα δεν μπόρεσε να «επιστρέψει» στο παιχνίδι και να απειλήσει την Τάου.

ΤΑΟΥ: Σκόλα 10, Πριγκιόνι 5 (1), Σιλά, Ρακόσεβιτς 23 (4),  Ερντογάν 24 (1), Τελέτοβιτς, Πεκέρ 3, Εσλάβα, Σπλίτερ 11, Χάουζ 12 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πεν 22 (3), Παπαμακάριος, Ακερ 20 (1), Ζίζιτς 9, Μπουρούσης 13 (1), Μπάρλος, Βασιλόπουλος, Στακ, Σχορτσανίτης, Ντόμερκαντ 8 (2), Χαρίσης 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή