«Ολα εξαρτώνται από εμάς», λένε οι «πράσινοι»

«Ολα εξαρτώνται από εμάς», λένε οι «πράσινοι»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε κρύο ούτε ζέστη στον Παναθηναϊκό στο άκουσμα της κλήρωσης με τη Λανς. «Εχω δει εφετινά της ματς και είναι μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Σαφώς είναι ένας δύσκολος αντίπαλος αλλά και εμείς θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε καλύτεροι, ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση» είναι η άποψη του (συγκρατημένου) Μουνιόθ, ο οποίος ήξερε ότι υπήρχαν λιγοστές πιθανότητες να βγει από την κλήρωση πιο προσιτή ομάδα, σαν τη Βάρεγκεμ και την Μπράγκα. «Οπως κάθε καλή γαλλική ομάδα, η Λανς είναι επικίνδυνη. Εχει καλή πορεία στο πρωτάθλημά της και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Θυμάμαι τις αναμετρήσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Σε αυτό το επίπεδο πάντως δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά» τόνισε ο Γιάννης Γκούμας.

Περισσότερο πάθος

Ο Εκι Γκονζάλες μίλησε για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό: «Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και παθιασμένοι για να τα καταφέρουμε. Το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι και να δουλέψουμε καλά αυτούς τους δύο μήνες που μεσολαβούν. Να δούμε επίσης και ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα, ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί».

Δηλώσεις έκανε και ο Βίκτορ Σάντσεθ: «Η Λανς είναι μια δυνατή ομάδα αλλά έχουμε πολύ χρόνο μέχρι τα δύο παιχνίδια. Θα σκεφτούμε αυτές τις αναμετρήσεις όταν έρθει η ώρα. Θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες όταν θα τεθούμε αντιμέτωποι. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η γαλλική ομάδα δείχνει δύσκολος αντίπαλος».

Η Λανς πέρασε ως τρίτη από τον όμιλό της. Εντός έδρας νίκησε 3-1 την Οσασούνα και παραχώρησε 1-1 στην Οντένσε, ενώ εκτός έδρας έχασε 2-1 από την Πάρμα και 1-0 από τη Χέρενφεν. Για να προκριθεί σε όμιλο, απέκλεισε τον Εθνικό Αχνας με 0-0 στην Κύπρο και νίκη 3-1 στη Γαλλία. Εδρα της είναι το Φελίξ Μπολάρ, χωρητικότητας 41.233 θέσεων, με χαρακτηριστικό ότι το γήπεδο είναι μεγαλύτερο από την πόλη, που αριθμεί 38.500 κατοίκους! Κι όμως, ο μέσος όρος εισιτηρίων της Λανς πέρυσι, ήταν 35.000! Ο Παναθηναϊκός την είχε αντιμετωπίσει εκεί στις 21 Οκτωβρίου 1998 για τον Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας 1-0 με γκολ του Ελουά στο 80΄. Στην Αθήνα νίκησε 1-0 με σκόρερ τον Βόκολο στο 55΄.

Ομάδα συνόλου οι Γάλλοι

Η Λανς είναι ομάδα συνόλου, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και εξελίξιμους παίκτες. Οι επιθετικοί της είναι πολύ γρήγοροι, με πιο γνωστό όνομα τον Αρούνα Ντιντάν, σκόρερ 7 γκολ μέχρι στιγμής στο γαλλικό πρωτάθλημα, διεθνή με την Ακτή Ελεφαντοστού, με την οποία πέτυχε δύο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Προπονητής της είναι ο Φρανσίς Ζιλό, όχι ιδιαίτερα γνωστός αλλά ανερχόμενος. Η Λανς είναι στη 2η θέση του πρωταθλήματος πίσω από τη Λιόν.

– Ο Σέριτς γυμνάστηκε κανονικά και θα είναι στην αποστολή για την Κέρκυρα. Ο Γκονζάλες αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή