ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΑΣ – Γαλλια… μη συμμαχία. Η κλήρωση του Κυπέλλου UEFA έφερε τις δύο ομάδες μας, τον Παναθηναϊκό αντίπαλο της Λανς και την ΑΕΚ της Παρί Σεν Ζερμέν. Τη γνωστή μας από την πρόσφατη… τεσσάρα με την οποία φιλοδώρησε τους «πράσινους». Η τύχη μπορεί να μην ήταν απλόχερη για τις δύο εκπροσώπους μας, όμως και οι δύο έχουν πολλές ελπίδες για να πάρουν το εισιτήριο στους «16».

ΚΑΙ ειδικα ο Παναθηναϊκός, αν περάσει θα έχει πολλές πιθανότητες για τους «8», αφού ούτε η Λεβερκούζεν αλλά ούτε και η Μπλάκμπερν δεν φαντάζουν σαν υψηλά εμπόδια. Αντιθέτως η ΑΕΚ, αν προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη κατά πάσα πιθανότητα της Μπενφίκα του Σάντος, του Κατσουράνη και του Καραγκούνη. Εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

ΦΥΣΙΚΑ όλα αυτά στη… θεωρία. Και για να επιβεβαιωθεί αυτή στην πράξη είναι απαραίτητο ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό του. Η Λανς είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Παρί Σεν Ζερμέν. Και όσο να υπάρχει η δικαιολογία της σχετικής… αδιαφορίας για το 4-0, η αποστολή του θα είναι πολύ δύσκολη. Κι αν δεν βρει τον ρυθμό που θέλει ο Μουνιόθ η πρόκριση θα παραμείνει… όνειρο.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί στην αγωνιστική κατάσταση των Παριζιάνων. Ούτε φυσικά να τρομάξει από το πρόσφατο αποτέλεσμα εις βάρος του Παναθηναϊκού. Απλά να ξέρει πως απέναντί της θα βρει μία ομάδα, που αν της δώσει δικαίωμα, θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

ΤΟ ΚΑΛΟ και για τις δύο εκπροσώπους μας, είναι πως δεν βρέθηκαν απέναντι σε ομάδες που αποκαλούνται… φόβητρα. Οπότε θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με την πίστη πως μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που αυτές θέλουν. Να παίξουν το δικό τους παιχνίδι και όχι να περιμένουν το λάθος των αντιπάλων.

ΚΑΙ στο φιναλε, δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντα να μας τυχαίνουν αντίπαλοι από τη… Μάλτα για να προχωρούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πρέπει επιτέλους να αποκλείσουμε και ομάδες με ευρωπαϊκή παρουσία και από ισχυρά πρωταθλήματα.

ΓΙΑ ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είναι ευκαιρία να το πετύχουν, να βρεθούν στους «16» και να παλέψουν για τους «8». Φαντάζει μεν δύσκολο, είναι όμως μέσα στις δυνατότητές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή