Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LA RΕΡUΒΒLΙCΑ

Δημόσια κόντρα για τον Κακά

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ζήτημα τιμής, ίσως και έμμονη ιδέα. Ο Ραμόν Καλδερόν, που εξελέγη πρόεδρος της ομάδας τον Ιούλιο, είχε δώσει την εξής υπόσχεση στην προεκλογική του εκστρατεία. «Θα σας φέρω τον Καπέλο και τον Κακά». Ο Καπέλο πήγε στη Μαδρίτη, ο Κακά όμως όχι. «Η αποτυχία στο θέμα του Κακά είναι ανοικτό τραύμα που ο Καλδερόν προσπαθεί να κλείσει» λένε οι γνωρίζοντες. Από οικονομικής πλευράς, ο Κακά θα κερδίζει περισσότερα στη Μαδρίτη. Στη Μίλαν παίρνει 5,5 εκατ. ετησίως, ενώ στη Ρεάλ η αμοιβή του θα μπορούσε να φθάσει τα 9 εκατ. ετησίως, λόγω διαφορετικής φορολογίας. Η Μίλαν όμως δεν θέλει ούτε να ακούσει. «Δεν τίθεται καν θέμα» λέει ο Γκαλιάνι. «Η Μίλαν του Μπερλουσκόνι δεν πούλησε ποτέ παίκτη της για τα χρήματα. Η υπόθεση του Σεβτσένκο ήταν πολύ ιδιαίτερη, τον αφήσαμε να φύγει μόνο επειδή το ήθελε. Από δω και πέρα δεν θα φεύγει κανείς, ούτε οι δυσαρεστημένοι». Σαν να μην έφθαναν αυτές οι δηλώσεις, λίγο νωρίτερα ο Γκαλιάνι είχε πει ότι προτιμά να παραιτηθεί ο ίδιος παρά να αφήσει τον Κακά να φύγει, ενώ ο Μπερλουσκόνι έδωσε την εξής γλαφυρή απάντηση. «Προσφέρει η Ρεάλ 60 εκατομμύρια για τον Κακά; Εμείς δεν τον δίνουμε ούτε για 200. Ξυπνάει ο Καλδερόν το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι πώς θα πάρει τον Κακά; Εγώ το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να πάω στην τουαλέτα».

LΕ FΙGΑRΟ

Ο Ιγκαΐν στη Ρεάλ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ρίβερ Πλέιτ Αργεντινής συμφώνησαν χθες για τη μεταγραφή του Γκονζάλο Ιγκαΐν στη μαδριλένικη ομάδα, μέχρι τα τέλη του μήνα. Υστερα από πολλές εβδομάδες επίμονης φημολογίας, η μεταγραφή θεωρείται πλέον επίσημη. Ο Γκονζάλο Ιγκαΐν ετοιμαζόταν χθες το βράδυ να εμφανισθεί ενώπιον των ΜΜΕ και να ανακοινώσει τη μετακόμισή του στη Μαδρίτη. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, συμφώνησαν σε εξαετές συμβόλαιο, με τίμημα 13 εκατ. ευρώ, για τον νεαρό μέσο της Ρίβερ Πλέιτ. Η διαπραγμάτευση πρέπει να ήταν εξουθενωτική, καθώς η Ρεάλ είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι δεν θα συμφωνούσε σε συμβόλαιο μεγαλύτερο των 11 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, οι απεσταλμένοι της ομάδας, Πέτια Μιγιάτοβιτς και Φράνκο Μπαλντίνι, υπέκυψαν στις οικονομικές απαιτήσεις της Ρίβερ.

LΕ ΜΟΝDΕ

Επενδύσεις στον αθλητισμό

Αν και δεν παύει να επαναλαμβάνει, κινδυνεύοντας να γίνει κουραστικός, ότι είναι εδώ και 35 χρόνια οπαδός της Λίβερπουλ, ο Σαμίρ αλ Ανσαρί είναι εξαιρετικά συγκρατημένος όταν ριψοκινδυνεύει στη ζούγκλα των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων. Ο γενικός διευθυντής της Dubai International Capital πιθανός ιδιοκτήτης του μεγάλου συλλόγου της Μερσεϊσάιντ παρουσιάζεται ως «καιροσκόπος επενδυτής, ο οποίος επενδύει σε εταιρείες με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καλή διαχείριση και πολλά οφέλη». Για το αφεντικό του τεράστιου ομίλου εταιρειών, ο οποίος διαχειρίζεται τις συμμετοχές των βιομηχανιών του εμιράτου του Ντουμπάι, οι «Reds» της Λίβερπουλ είναι πρώτα απ’ όλα ένα λογότυπο παγκόσμιας εμβέλειας, που μπορεί να συναγωνιστεί τις μεγαλύτερες εμπορικές μάρκες. Ο Σαμίρ αλ Ανσαρί μπορεί να διακρίνει τις μεγάλες ευκαιρίες. Στα μάτια του η Λίβερπουλ, πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έχει ακόμα εξαντλήσει τις δυνατότητές άντλησης πόρων από προϊόντα και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες. Η απόκτηση μιας ομάδας, η φήμη της οποίας υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της Γηραιάς Ηπείρου αποτελεί ευκαιρία για τη μικρή χώρα, το Ντουμπάι, η οποία επιζητεί να γίνει περισσότερο γνωστή εκτός συνόρων. Εάν ο αλ Ανσαρί προχωρήσει στην απόκτηση της ομάδας καταβάλλοντας 668 εκατομμύρια ευρώ, η Λίβερπουλ θα καταστεί η έβδομη κατά σειρά αγγλική ομάδα που περνά στα χέρια ξένων πολυεκατομμυριούχων από το 2000. Το περασμένο καλοκαίρι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε την Αστον Βίλα. Λίγο νωρίτερα ο Ρώσος Αλεξάντρ Γκαϊντάμακ είχε αγοράσει την Πόρτσμουθ. Το 2003 ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι, ενώ ένας άλλος Αμερικανός, ο Μάλκομ Γκλέιζερ ανέλαβε τον έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης των Χάροντς Μοχάμαντ Αλ Φαγιέντ απέκτησε τη Φούλαμ.

ΒΒC

Επιστροφή στη χώρα του

Ο Ράιαν Γκιγκς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τη Μπάγερν Μονάχου και να αποκτήσει το μέσο Οουεν Χάρντγκριβς. Ο διεθνής με την εθνική Αγγλίας Χάρντγκριβς έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα ήθελε να παίξει στο Ολντ Τράφορντ, όμως μέχρι σήμερα η Μπάγερν έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο. «Είναι ένας παίκτης που θα βελτιώσει την ομάδα», δήλωσε στη «Σαν» ο Ράιαν Γκιγκς. «Χρειαζόμαστε δυνατούς παίκτες ώστε να έχουμε βάθος σαν ομάδα και πραγματικά θα ενισχυθούμε με αυτόν. Είναι ποιοτικός παίχτης και νομίζω ότι το απέδειξε στο μουντιάλ της Γερμανίας». Το περασμένο καλοκαίρι η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αποκτήσει τον Χάρντγκριβς παρά την άρνηση της Μπάγερν που τελικά απείλησε ότι θα αναφέρει τη Γιουνάιτεντ στην ΟΥΕΦΑ. Εκτοτε η Μπάγερν υποστηρίζει ότι δεν θα πουλήσει τον Χάρντγκριβς τον Ιανουάριο για φορολογικούς λόγους. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τον Χάρντγκριβς να δηλώνει δημοσίως ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Είναι μια ευκαιρία να παίξω σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και επίσης στη χώρα που εκπροσωπώ και στην οποία ζουν οι γονείς μου. Δέχθηκα σκληρές επικρίσεις επειδή δήλωσα ότι είναι μεγάλη ευκαιρία, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να πεις κάποια πράγματα. Δεν είναι το ίδιο με το να λέω ότι θέλω να πάω στη Μίλαν ή την Ιντερ επειδή μου δίνουν περισσότερα χρήματα. Πρόκειται για την Αγγλία και τη Βρετανία όπου βρίσκεται η οικογένειά μου. Οι γονείς μου και τα αδέλφια μου ζουν στον Καναδά, αλλά οι συγγενείς του πατέρα μου ζουν στο Μπόλτον και της μητέρας μου στο Ριλ. Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Νομίζουν ότι είμαι ο μισός Γερμανός ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι. Ανατράφηκα από μια βρετανική οικογένεια. Απλώς έτυχε να βρίσκεται στον Καναδά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή