Καθε Μερα Κυριακη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά βρήκε ο Πέτρος Κόκκαλης, πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που διοργανώνει η νέα αρχή και φτάνει σήμερα στα μισά του δρόμου. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, χαρακτήρισε μεταβατική αυτή την πρώτη χρονιά και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις να γίνει το πρωτάθλημά μας αγγλική Πρέμιερ Λιγκ μέσα σε δώδεκα μήνες.

Προσωπικά πιστεύουμε πως δεν μπορεί να γίνει ούτε σε… δώδεκα αιώνες και μακάρι να διαψευσθούμε. Ομως, όσο παραμένουν, κατά πλειοψηφία οι ίδιοι παράγοντες και με την ίδια, πάντα νοοτροπία, τότε πώς να περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα;

Και να θέλαμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Πέτρο Κόκκαλη, δεν μας αφήνουν τα γεγονότα. Πρώτα η βία. Οχι μόνο δείχνει να εξαλείφεται, αλλά αντιθέτως γιγαντώνεται. Γεγονότα όπως αυτά, πριν από τον αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Της Λάρισας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τα πρόσφατα της Νεάπολης είχαμε χρόνια να παρακολουθήσουμε. Ειδικά ξυλοδαρμό διαιτητή και τέτοιες συμπλοκές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είχαν ξεθωριάσει από τη μνήμη μας. Εκτός κι αν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, εννοεί εξάλειψη της βίας, την… απάλειψη της ποινής των κεκλεισμένων θυρών. Αν είναι αυτό, δεν έκαναν ένα απλό βήμα, αλλά… τεράστιο άλμα.

Δεύτερο η διαιτησία. Εδώ κι αν έγινε πρόοδος. Κάθε Κυριακή και καλύτερα σφυρίγματα. Κάθε αγωνιστική και πιο καλοί διαιτητές. Αψογοι στις αποφάσεις τους. Πάντα ακριβοδίκαιοι. Με μια μικρή… λεπτομέρεια. Τόσο δα ασήμαντη, που δεν την πρόσεξαν εκεί στην Σούπερ Λίγκα. Πως πάντα κάθε μικρό, μα πολύ μικρό λαθάκι είναι υπέρ των ισχυρών! Ε, τώρα αν αυτό το μικρό λαθάκι, διαμορφώνει και αποτέλεσμα, είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι. Λάθη κάνουν οι παίκτες, λάθη και οι διαιτητές. Υπάρχει η έτοιμη δικαιολογία των αρμοδίων.

Τέλος εκεί που όλοι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, αλλά δεν το ανέφερε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, είναι στο θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες μας. Είναι τέτοιο, που ήδη έχουν πρόβλημα οικονομικό τα κανάλια, που πήραν τα δικαιώματα των αγγλικών, ισπανικών και ιταλικών πρωταθλημάτων. Ξετρελαμένοι οι φίλαθλοι από το δικό μας, ούτε καν ανοίγουν τους δέκτες τους να δουν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ. Τι να παρουσιάσουν αυτές σε σύγκριση με τις δικές μας ομάδες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή