Απάντησε με το χρυσό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι το Σάο Πάολο της Βραζιλίας για να πάρει μια, έστω άτυπη, ρεβάνς από τους κριτές ο Βλάσης Μάρας. Ο ίσως κορυφαίος γυμναστής του κόσμου στο μονόζυγο αντιμετώπισε τα «χρυσά» παιδιά του αγωνίσματος και κατέκτησε την πρώτη θέση. «Πάμε απλά για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας» μας είχε πει φεύγοντας ο προπονητής του αθλητή, Δημήτρης Ράφτης. Παρόλα αυτά ο Μάρας έχει μάθει ν’ αγωνίζεται μόνο για να νικάει. Απέναντί του, εκτός από τους καλύτερους αθλητές του μονόζυγου, όπως αυτοί αναδείχθηκαν σε μια σειρά αγώνων σε διάστημα δύο χρόνων (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα, μίτινγκ παγκοσμίου κυπέλλου), είχε και τους κριτές. Αυτή τη φορά τους νίκησε όλους. Με μια μικρή παραλλαγή του προγράμματός του συγκέντρωσε 16,050 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. «Ηταν μια μικρή δικαίωση για εμένα» τόνισε ο αθλητής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει χάσει διακρίσεις από λάθη κριτών. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006, Ρίτσο (15,875) και το χάλκινο ο Σλοβένος δευτεραθλητής κόσμου του 2006, Πεγκάν (15,775). Με το μετάλλιο του Μάρα, η Ελλάς αναδείχθηκε 4η στην κατάταξη με βάση τα χρυσά, ενώ στο σύνολο κατέλαβε την 5η θέση.

Τ’ αποτελέσματα: Ανδρες: Εδαφος: Ιπολίτο (Βραζιλία). Ιππος με λαβές: Σιάο Τσιν (Κίνα). Κρίκοι: Καρμόνα (Βενεζουέλα). Αλμα: Ντραγκουλέσκου (Ρουμανία). Δίζυγο: Λι Σιάο Πενγκ (Κίνα). Γυναίκες: Αλμα: Τσενγκ Φέι (Κίνα). Ασύμμετροι ζυγοί: Τιούντλ (Μ. Βρετανία). Δοκός ισορροπίας: Λι Για (Κίνα). Εδαφος: Ντος Σάντος (Βραζιλία).

– Με δεκαπέντε μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τους Βαλκανικούς αγώνες ενόργανης γυμναστικής εφήβων – νεανίδων. Πήρε την πρώτη θέση στο σύνθετο ομαδικό των νεανίδων και τη δεύτερη στο σύνθετο ομαδικό των εφήβων. O Λευτέρης Κοσμίδης αναδείχθηκε 3ος στο σύνθετο ατομικό, ενώ ήταν 1ος στους τελικούς του εδάφους και του άλματος. Ο αδελφός του Ξενοφών συνέλεξε χάλκινα στον πλάγιο ίππο και στους κρίκους. Χρυσό μετάλλιο στο δίζυγο πήρε ο Παναγιώτης Τούγκας και στους κρίκους ο Χαράλαμπος Καϊλίδης. Βαλκανιονίκης στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε η Ανδριάνα Συρίγου, ενώ η Μαρία Παρσαντανιάν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Παρσαντανιάν ήταν 2η στο άλμα. Την ίδια θέση πήρε η Συρίγου στους ασύμμετρους ζυγούς. Στη διοργάνωση πήραν μέρος οι παραδοσιακές δυνάμεις της ενόργανης, Ρουμανία και Βουλγαρία, γεγονός που δίνει άλλη σημασία στις διακρίσεις των ομάδων μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή