Πισω απο τις Καμερες

5' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ένα πρόβλημα

Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει ο Θανάσης Κωστούλας απ’ τον Ολυμπιακό. Ηρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του ’99 και ουδέποτε προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα, ακόμη και όταν από βασικός κατέληγε στην εξέδρα. Περίμενε καρτερικά την επόμενη ευκαιρία και έδινε πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Ανθρωπος με ήθος, το απέδειξε για μία ακόμη φορά όταν κλήθηκε απ’ τη διοίκηση να λύσουν τη συνεργασία τους (παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι είχε ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του) και να δοθεί ως αντάλλαγμα στην Ξάνθη για τη μεταγραφή του Τοροσίδη. Δεν έφερε καμία αντίρρηση. Οταν μία ημέρα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του, θα πρέπει στον Πειραιά να του έχουν μια πόρτα ανοικτή.

Οπαδοί έτοιμοι για όλα

Πολλά ακούν και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά τη συνέχεια των θερμών αντιδράσεων των οπαδών με την ευκαιρία του αποψινού αγώνα με την Καλαμαριά. Για την πλειοψηφία των οπαδών που θα πάνε στο γήπεδο μεμονωμένα, η εκτίμηση είναι ότι στη χειρότερη περίπτωση θα αντιδράσουν με καθαρά… ποδοσφαιρικές συνήθειες, δηλαδή με αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της διοίκησης και των παικτών. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι οργανωμένοι, με τους οποίους δεν βρίσκεις άκρη γιατί υπάρχουν πολλές τάσεις, χωρίς κοινή γραμμή. Και πέρυσι τέτοια εποχή, δύο μέρες πριν από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, έλεγαν ότι θα σταθούν κοντά στην ομάδα και παραλίγο να ξεσπάσει εμφύλιος, με τις πρωτοφανείς αντιδράσεις ορισμένων απ’ αυτούς.

Πονοκέφαλος

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της ΠΑΕ έχουν εξετάσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και λένε ότι έχουν πάρει μέτρα ακόμα και για τα πιο ακραία σενάρια, με πρώτο μέλημα την προστασία των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων της ομάδας. Παρότι το ΟΑΚΑ είναι δύσκολο γήπεδο, χωρίς κάγκελα και με ανεμπόδιστη πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, για να μην επιβαρύνει το κλίμα, η ΠΑΕ αποφάσισε να μην μετακινήσει πάλι τους οργανωμένους στο πάνω διάζωμα. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει όχι μόνο για τους κινδύνους εντός γηπέδου, αλλά και για τους εκτός, στους γύρω δρόμους.

Κακή συγκυρία

Και μέσα σ’ όλα αυτά, μάλλον πάει στράφι η πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια του Φέρεντς Πούσκας, με τα έσοδα από όσα εισιτήρια διατεθούν στις θύρες 8 και 10, που είναι οι κεντρικές του πάνω διαζώματος. Το τελευταίο που θα έχουν στο μυαλό τους αρκετοί απ’ αυτούς που θα πάνε στο γήπεδο είναι να επιλέξουν αυτές τις θύρες, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον «καλπάζοντα συνταγματάρχη».

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις

Τις τελευταίες εβδομάδες και με αφορμή τις άσχημες εμφανίσεις των «αιωνίων», στα στόματα των ποδοσφαιρόφιλων, ακούγεται μία και μόνο λέξη. Μεταγραφές! Αναμφίβολα, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι ενισχύθηκαν. Αλλά στις περισσότερες θέσεις τα πρόσωπα δεν τους βγήκαν, αφού επιλέχθηκαν με ελληνικά κριτήρια, όπου οι αξίες περνούν από το… παντελόνι. Ακόμη και τα παιδιά του δημοτικού γνωρίζουν ότι σε αυτή τη ζωή ό,τι πληρώσεις παίρνεις!

Αξιοι αντικαταστάτες

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πήρε μια πλειάδα παικτών το καλοκαίρι και από αυτούς ο μόνος που έχει δείξει ότι μπορεί να κουβαλήσει τη (βαριά) φανέλα του είναι ο Σέζαρ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει ακόμη ν’ αναπληρώσουν τα κενά που άφησαν οι Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ (εντάξει, ήρθε ο Τουρέ, αλλά πουλήθηκε), Ζιοβάνι, Μπερμούδες. Οπως δεν θα βρεθούν άξιοι αντικαταστάτες για τους Γεωργάτο, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, όταν φύγουν.

Μοιραίες συγκρίσεις

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να πέρασαν τριάμισι χρόνια από τα της Ριζούπολης, μπορεί να έχουν παρελάσει αρκετοί παίκτες από την Παιανία (μερικοί καλοπληρωμένοι), αλλά οι συγκρίσεις μοιραίες. Επιθετικοί της τάξης των Λυμπερόπουλου, Κωνσταντίνου, Γκέκα, αμυντικοί όπως οι Κυργιάκος, Σεϊταρίδης, Φύσσας, μέσοι όπως οι Καραγκούνης, Μπασινάς, δεν έχουν βρεθεί. Βέβαια, σημαντικό παράγοντα στον πρωταθλητισμό παίζει η «χημεία» που έχει μια ομάδα, αλλά και εξωγενείς παράγοντες. Ωστόσο, αυτά είναι δουλειά της διοίκησης και του προπονητή. Σε ατομικό επίπεδο οι παίκτες είναι ένα κλικ πίσω…

Σωστοί παρατηρητές

Επιτέλους, παρατηρητές διαιτησίας σε αγώνες πόλο δεν βαθμολόγησαν τους διαιτητές τυπικά, όπως συνήθως συμβαίνει. Οι παρατηρητές των συναντήσεων Ολυμπιακός – Εθνικός και Πανιώνιος – Χανιά έκριναν ότι οι διαιτητές έκαναν λάθη και τους έβαλαν σχετικά χαμηλούς βαθμούς. Στους δύο του πρώτου αγώνα από 7,5 και στους άλλους από 7. Μόνον έτσι έχει νόημα η ύπαρξη παρατηρητή.

Συζυγικός… πονοκέφαλος

Απίστευτη δήλωση του προέδρου της Κάλιαρι, Μάσιμο Τσελίνο, μία μέρα μετά την αποπομπή του προπονητή της ομάδας, Μάρκο Τζαμπάολο: «Οι προπονητές είναι σαν τις γυναίκες: Πριν από τον γάμο σού τα κάνουν όλα και μετά έχουν πάντα πονοκέφαλο. Πρέπει μετά να κάνεις μαζί τους συμβόλαιο που να λέει ότι θα το κάνουν τρεις φορές την εβδομάδα!».

Δεν υπήρχε άλλο μέσο;

Ενα ταξίδι 17 ωρών με λεωφορείο δεν είναι ό,τι καλύτερο για αθλητές, οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε αγώνες. Οι εθνικές ομάδες γυμναστικής ταξίδεψαν οδικώς μέχρι την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχουν στους βαλκανικούς της ενόργανης. Από εκεί επέστρεψαν πάλι με λεωφορείο. Μάλλον, η ομοσπονδία θέλει να σκληραγωγήσει τους αθλητές της….

Τα… 15 λεπτά τους

Και παιδάκια να ήταν δεν θα έκαναν έτσι για δευτερόλεπτα δημοσιότητας. Ο λόγος για κάποιους επιφανείς ανθρώπους του πολιτικού και του αθλητικού στίβου, οι οποίοι στην γιορτή του ΠΣΑΤ ξεκολλούσαν τα αυτοκόλλητα με ονόματα άλλων από τις πρώτες θέσεις προκειμένου να καθίσουν αυτοί για να έχουν καλύτερα πλάνα στην τηλεόραση και καλύτερες θέσεις για δημόσιες σχέσεις. Κάποιοι παράγοντες, μάλιστα, θέλησαν να καθίσουν και στις θέσεις των αθλητών που βραβεύονται, ξεχνώντας ότι αυτοί τους «δανείζουν» τη λάμψη τους…

Εβγαλε ανακοίνωση για να ανακοινώσει… τι;

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε χθες τις πληροφορίες για μεταγραφές συγκεκριμένων παικτών και προπονητών. Εξέφρασε δε την απορία γιατί δεν ενδιαφερόμαστε για το αν θα κάνουν μεταγραφές άλλες ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις. Πρώτον διότι καλύπτουμε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, οπότε τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ τις καλύπτουν άλλοι συνάδελφοι με καθημερινά άρθρα. Δεύτερον, ο Κωστούλας δεν έμεινε ελεύθερος για τη μεταγραφή του Τοροσίδη; Τρίτον, ο Τοροσίδης δε θα ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο; Τέταρτον, ο Λουξεμπούργκο (φωτο) δεν επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό; Προσωπική μας άποψη είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» πράττουν πολύ σωστά προσπαθώντας να ενισχύσουν την ομάδα τους. Επομένως, γιατί να το κρύψουμε; Προς τι η ανακοίνωση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή