ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΛΕΪ

Ξενύχτι στο γήπεδο ως τιμωρία για ήττα

Οκτώ βολεϊμπολίστες της Λέφσκι Σόφιας, μιας εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον Γ΄ όμιλο του τσάμπιονς λιγκ του βόλεϊ, πέρασαν τη νύχτα τους σε αίθουσα του γηπέδου της ομάδας τους, ως τιμωρία για την εντός έδρας ήττα με 1-3 από τη Μάρεκ Γιούνιον Ιβκόνι την περασμένη Κυριακή. Ο προπονητής της Λέφσκι, Μάρτιν Στόεφ, ήταν εξαγριωμένος με την κακή απόδοση των παικτών του και διέταξε να κάνουν προπόνηση αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα. «Δεν μπορώ να δεχτώ μια τέτοια συμπεριφορά», είπε ο Στόεφ. «Οι παίκτες μας υποτίμησαν τους αντιπάλους και δεν ήταν καμία έκπληξη το ότι χάσαμε».

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

Ανάμεσα σε αστέρια

Σε επαμειβόμενο τουρνουά στο Σικάγο, που θα διεξαχθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, θα πάρει μέρος ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Παρόντες θα είναι, μεταξύ άλλων, οι Κινέζοι Μα Λιν και Τσεν Κι, «χρυσοί» Ολυμπιονίκες της Αθήνας στο διπλό ανδρών, ο Κορεάτης «αμυντικός» Γιου Σι Χιουκ, δευτεραθλητής κόσμου το 2003 στο απλό ανδρών κ.ά.

ΤΕΝΙΣ

Καλή χρονιά για Παγδατή

Στους έξι τενίστες -21 ετών που βρίσκονται στην πρώτη εικοσάδα της παγκόσμιας κατάταξης μπήκε το 2006 ο Μάρκος Παγδατής. Πρόκειται για τη νεότερη σε ηλικία εικοσάδα από το 1990. Το 1990 ο μέσο όρος ηλικίας ήταν 24,3, ενώ φέτος είναι 23,6. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής στην κορυφαία 20άδα είναι ο 28χρονος Γερμανός Τόμι Χάας.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τιμώνται οι καλύτεροι

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στον 24ο Διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών και στους παράλληλους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων θα βραβευθούν σήμερα από τον ΣΕΓΑΣ. Θα τιμηθούν, επίσης, η ομάδα των τυφλών αθλητών που αγωνίστηκαν και ο Αλέκος Φωτακίδης για την πολυετή προσφορά του στον στίβο. Οι ομάδες που θα βραβευτούν είναι: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρικάλων, Απόλλων Δυτικής Αττικής, TERRAMIA TOURS, PAM TOURS, SPORTITS A BORD στον Μαραθώνιο, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά, Απόλλων Δυτικής Αττικής, Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας, Πανελλήνιο ΓΣ, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και 2ος Σύλλογος Βορείων Προαστίων στα 10.000 μ., Πανελλήνιο ΓΣ, ΓΑΣ Ιλισσός, Πνοή και το Πολωνικό Σχολείο στα 5.000 μ.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Βρήκαν στόχο

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στον αγώνα του γεωγραφικού διαμερίσματος Πελοποννήσου. Ο αγώνας ήταν κλειστού χώρου 18 μ. στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων σε σύνθετο και ολυμπιακό τόξο. Στο ολυμπιακό τόξο πρώτευσαν οι Αρ. Κορμπάκης (ΑΣΑ) 449/600 (άνδρες), Μ. Τσαβαχίδου (ΑΣΣΑ) 437/600 (γυναίκες), Φ. Καλογερόπουλος (Γαλήνη) 275/600 (έφηβοι), Στ. Περμαθούλη (ΑΕΛ) 188/600 (νεάνιδες). Τα αποτελέσματα στο σύνθετο τόξο ήταν: Μ. Στρεμμένος (ΑΣΣΑ) 532/600 (άνδρες), Αγγ. Γιαννοπούλου (ΑΣΣΑ) 545/600 (γυναίκες), Κ. Τζούμας (ΑΣΠ) 421/600 (έφηβοι), Χρ. Τιφλίδου (Γλαύκος) 407/600 (νεάνιδες).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

Στιγμές θριάμβου εθνικής

Η «μαγική» πορεία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, σε διάστημα ενός χρόνου, σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005 και το παγκόσμιο του 2006, αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό του Θωμά Χρυσοχοΐδη και τυπώθηκε σε μια καλαίσθητη έκδοση, που παρουσιάστηκε, χθες, παρουσία του προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Παναγιώτη Γιαννάκη. Κάθε φωτογραφία αποτυπώνει στην ιστορία κάθε βήμα των διεθνών παικτών και του «δράκου» στην επιστροφή της ελληνικής ομάδας, στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Μακάρι στην επόμενη έκδοση να υπάρχουν οι επιτυχίες του «Ευρωμπάσκετ» της Ισπανίας και του Ολυμπιακού τουρνουά του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή