Του… χρόνου η απόφαση για τον πρόεδρο

Του… χρόνου η απόφαση για τον πρόεδρο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Του… χρόνου θα εκδικασθεί η υπόθεση του προέδρου της ομοσπονδίας γυμναστικής από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Χθες, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος επρόκειτο να παρουσιαστεί στην ΕΦΙΠ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για μια υπόθεση που αφορά την παλαιά πρωταθλήτρια της ρυθμικής, Αρετή Σιναπίδου. Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εστάλη έγγραφο από κρατικό νοσοκομείο, το οποίο ανέφερε ότι νοσηλεύεται σε αυτό ο κ. Δημητρόπουλος. Ετσι, αναβλήθηκε η εκδίκαση. Σήμερα, σειρά θα πάρει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της χρήσης κοκαΐνης από τον παλαιό πρωταθλητή του ύψους, Λάμπρο Παπακώστα, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του Γκέτεμποργκ.

Ο κ. Δημητρόπουλος, το 1999, σε βεβαίωση ανέφερε ότι η Σιναπίδου ήταν 8η στις κορύνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Οι πρώτοι οκτώ των Ολυμπιακών έχουν δικαίωμα να ενταχθούν ως αξιωματικοί στις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι κορύνες, όμως, δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα και στη ρυθμική μετράει μόνο το σύνθετο, όπου η Σιναπίδου ήταν 14η.

Από την ΕΦΙΠ εκδικάστηκε χθες η παραπομπή των μελών του Δ. Σ. της ομοσπονδίας μοντέρνου πεντάθλου, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί διότι βοηθούσαν τον πρώην πρόεδρό της, Παναγιώτη Λομβέρδο, που έχει τιμωρηθεί από την Επιτροπή, να βρίσκεται σε αγώνες. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Παρασκευή.

Υπόθεση Σεβαστή

Αδικη, άσκοπη και άστοχη χαρακτηρίζουν την παραπομπή του κ. Σεβαστή, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας και ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αττικής. Η ΕΑΣ Πιερίας – Ημαθίας αναφέρει, μάλιστα, ότι κατά του κ. Σεβαστή έχει εξαπολυθεί εναντίον του επίθεση από κάποιους αθλητικούς κύκλους.

Αυτό το αρνείται κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ, Χρήστος Χατζηαθανασίου, που μας είπε ότι ο κ. Σεβαστής είναι ελεγκτέος, με βάση τα όσα κατέθεσε ο Παπακώστας. «Κατέθεσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο για το συμβάν, αλλά του είπε ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί γιατί δεν συμβαίνει κάτι. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όμως, όφειλε να επικοινωνήσει με την πρεσβεία μας και την Αστυνομία του Γκέτεμποργκ, για να μάθει αν υπάρχει πρόβλημα. Οπως μας είπαν από την πρεσβεία και την Αστυνομία, δεν το έκανε», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή