ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΤΡΟΝΤ Σόλιντ είναι ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού που οδηγήθηκε… μόνος του προς την πόρτα εξόδου. Απλά ο Σωκράτης Κόκκαλης του την ανοίγει. Διότι οι προκάτοχοί του υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον πάγκο, αφού ο πρόεδρος της ομάδος όταν, για διάφορους λόγους δεν τους ήθελε, τους τον τραβούσε σιγά σιγά.

ΜΕ ΤΟΝ Νορβηγό δεν συνέβη το ίδιο. Για πρώτη φορά στήριξε προπονητή όπως τον Σόλιντ. Ακόμα και έπειτα από την περσινή άσχημη πορεία στην Ευρώπη. Τον εμπιστεύτηκε και για το φετινό όνειρο που κατέληξε στον χειρότερο εφιάλτη. Ποτέ άλλοτε δεν είχε δώσει το δικαίωμα σε τεχνικό να κάνει ο ίδιος τις μεταγραφές και μάλιστα έξι μήνες πριν από τη μεταγραφική περίοδο.

Ο ΣΟΛΙΝΤ όμως έβαλε μόνος του τα χέρια και έβγαλε τα μάτια του. Η κατάκτηση του περσινού τίτλου τον… θάμπωσε, διότι δεν κατάλαβε, πως αυτός είχε κατακτηθεί από κεκτημένη ταχύτητα ή από την ανυπαρξία σοβαρού αντιπάλου στην Ελλάδα. Οπως μπορεί να συμβεί και φέτος. Και άρχισε να μαθαίνει πάνω στο κεφάλι του… κασίδη της Ευρώπης. Πειράματα… αγωνιστικά που μετέτρεψαν το απόρθητο Καραϊσκάκη σε τόπο… περιπάτου για τους αντιπάλους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ που δεν ήθελε να παραδεχθεί, λόγω του εγωισμού του, το λάθος του περίμενε έως το μοιραίο παιχνίδι με τη Σαχτάρ. Και όταν ήρθε ο αποκλεισμός και από το UEFA, πήρε ουσιαστικά την απόφαση να τον… τελειώσει ουσιαστικά. Θεωρώντας πως με την αντικατάστασή του θα αναθερμάνει τον κόσμο που έχει εγκαταλείψει την ομάδα, έπειτα από την Ευρωπαϊκή αποτυχία.

ΣΙΓΟΥΡΑ η προπονητική εμβέλεια του Σόλιντ δεν ήταν για τα ευρωπαϊκά όνειρα που εξέθρεψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Ομως αυτό έπρεπε να το γνωρίζει το αφεντικό και όχι ο ίδιος. Το μόνο λάθος του Νορβηγού, εκτός από την τεχνική καθοδήγηση, ήταν πως, όταν ο Κόκκαλης του περιόρισε τον προϋπολογισμό, δεν… πάτησε πόδι. Θα πείτε πώς να το κάνει… Οταν όμως άρχισαν οι… σφαλιάρες τότε μίλησε για «μπάτζετ».

ΒΕΒΑΙΩΣ το ίδιο λάθος είχε κάνει και ο Μπάγεβιτς, που τον Δεκέμβριο του 2004 δήλωνε για τις… μη μεταγραφές «είμαστε πλήρεις». Αποτέλεσμα: Ούτε αυτόν κάλυψε ο Κόκκαλης που τον άφησε… εκτεθειμένο στους οργανωμένους, ούτε τον Σόλιντ έχει σκοπό να κρατήσει τώρα στη ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή