Με πρωταγωνιστή τον Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ νίκησε τον Αρη

Με πρωταγωνιστή τον Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ νίκησε τον Αρη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαχόμενος» μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Αρης έχασε το αήττητο της έδρας του από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία νίκησε τους Θεσσαλονικείς με 65-62 στο «φλεγόμενο» Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Από μια λεπτομέρεια και συγκεκριμένα ένα λάθος του Γιώργου Καλαϊτζή, ο Αρης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τους Μοσχοβίτες, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φέρει τον ρυθμό του αγώνα στα δικά του μέτρα, να χαμηλώσει πολύ την επίθεση της ΤΣΣΚΑ, αλλά να μην έχει και καθαρή σκέψη στις τελευταίες, κρίσιμες επιθέσεις, απέναντι στην ωριμότερη, φιλοξενούμενη ομάδα. Ποιος παίκτης της ΤΣΣΚΑ έκανε τη ζημιά στον Αρη; Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκλεψε την μπάλα από τον Καλαϊτζή, στα 17΄ πριν από τη λήξη και η ΤΣΣΚΑ που είχε προηγηθεί με 62-65 στα 20΄΄ από τη μια εύστοχη βολή του Χόλντεν και ενώ νωρίτερα ο Μάσεϊ είχε μειώσει με «κάρφωμα» σε 62-64.

Δεν ήταν, όμως, μόνο το κλέψιμο του διεθνή πλέι μέικερ που «σφράγισε» την 8η νίκη της ΤΣΣΚΑ, αλλά η απόδοσή του στο 3ο δεκάλεπτο, όταν με έξι ασίστ βοήθησε την ομάδα του στο εύκολο καλάθι που έψαχνε και αξιοποίησε πολύ τον Αλεξέι Ζαβρασένκο που ήταν ο «κρυφός άσος» του Ιταλού προπονητή, Ετορε Μεσίνα και τον Λάνγκτον. Ο Αρης κέρδισε τα εύσημα για την αποφασιστικότητα και το πείσμα του.

ΑΡΗΣ: Σκέιλς 17 (3), Σεραπίνας, Καστλ 9 (1), Καλαϊτζής 4, Ουίλκινσον 11 (2), Αμπντούλ-Ραούφ 2, Σιγάλας 2, Γιαννούλης 5, Μάσεϊ 8, Ηλιάδης 4, Παντελιάδης.

ΤΣΣΚΑ: Βάντερπουλ 2, Χόλντεν 7, Σμόντις 12 (1), Παπαλουκάς 6, Λάνγκτον 13 (1), Βαν Ντε Σπίνγκελ 2, Κουρμπάνοφ, Πασούτιν, Ζαβρασένκο 14, Πονκράσοφ 2, Αντερσεν 7 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή