Λιγοστεύουν οι ελπίδες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκφραση του Τάσου Κουμπλή μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ, Ολυμπιακός – Ματσεράτα, τα έλεγε όλα. Φανερά πικραμένος ο προπονητής του Ολυμπιακού, έμοιαζε να βρίσκεται προ αδιεξόδου, μετά τη νέα ήττα της ομάδας του, αυτή τη φορά με 1-3 (23-25 σε 24΄, 32-30 σε 32΄, 16-25 σε 21΄, 16-25 σε 22΄). Παρά ταύτα, δεν επέρριψε ευθύνες στους παίκτες του, μολονότι επεσήμανε ότι έκαναν πολλά λάθη.

«Προσπαθήσαμε, αλλά, δυστυχώς, επαληθευτήκαμε για το σέρβις της ιταλικής ομάδας. Επιπλέον, κάναμε πολλά λάθη. Πρέπει, όμως, να τονίσω ότι η Ματσεράτα, με την απόδοσή της, ειδικά την καταπληκτική της άμυνα, έδειξε ότι ανακάμπτει. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας», μας είπε.

Δεν έμεινε, όμως, αποκλειστικά στα του χθεσινού παιχνιδιού και στο ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι, πλέον, πολύ δύσκολη. Μίλησε γενικά για την έως τώρα πορεία της ομάδας του και τις εφετινές προοπτικές της.

«Βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολο όμιλο, ενώ και το πρόγραμμα του Α΄ γύρου ήταν πολύ δύσκολο. Από την αρχή της χρονιάς δε, έχουμε πολλούς τραυματισμούς. Δεν είχαμε ποτέ μόνιμο σχήμα. Τώρα παραμένει έξω ο Ελγκέτα. Πρέπει να κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας άλλες δυόμισι εβδομάδες. Κάθε παιχνίδι το χρησιμοποιούμε για να βελτιωθεί η ομάδα σε όλους τους τομείς. Πάντα πιστεύω στα παιδιά. Τα βαραίνει, όμως, το ότι ο Ολυμπιακός είναι εκτός τίτλων τρία χρόνια και θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν. Προσπαθούμε να γυρίσουμε στην κορυφή και να διεκδικήσουμε τον ελληνικό τίτλο ώς το τέλος».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και ισχυροποίηση από τώρα για την επόμενη περίοδο. Αποκάλυψε δε, ότι στην αρχή της περιόδου είχαν γίνει πολλές προσπάθειες να έλθουν σπουδαίοι ξένοι παίκτες, αλλά όλοι είχαν συμβόλαια.

Ο διεθνής Βούλγαρος κεντρικός μπλοκέρ, Κρίστο Τσβετάνοφ, που απέκτησε ο Ολυμπιακός, θα έχει δικαίωμα να παίξει στον επόμενο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3 Ιανουαρίου, στην Ιταλία, με τη Ματσεράτα. Το ποιος θα φύγει, δεν το αποκάλυψε ο κ. Κουμπλής. Πιθανότατα θα είναι ένας εκ των Πέτκοβιτς και Μπόγιοβιτς.

Με τον Ολυμπιακό, που ήταν καλός μόνο στα δύο πρώτα σετ, αγωνίσθηκαν οι Γκιούρδας, Ν. Ρουμελιώτης, Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Σουλτανόπουλος, Χατζηαντωνίου – λίμπερο Μ. Μεάνα (Τσακιρόπουλος, Πέτκοβιτς, Μπόγιοβιτς, Ντίας).

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 53 πόντους από επιθέσεις (51% επιτυχία), πέντε από μπλοκ, δύο από σέρβις και 27 από λάθη αντιπάλων. Οι αντίστοιχοι αριθμοί της Ματσεράτα ήταν 57 (54%) – 8 – 7 – 33.

Μετά τις νίκες της πολωνικής Σκρα Μπελχάτοφ επί της αυστριακής, Χοτβόλεϊς με 3-2 και της βελγικής Κνακ Ρούζελαρε επί της βουλγαρικής, Λέφσκι Σόφιας με 3-0, η βαθμολογία, σε 5 αγώνες, είναι: Κνακ 9, Σκρα 9, Λέφσκι 8,  Ματσεράτα 7, Χοτβόλεϊς 6, Ολυμπιακός 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή