Νίκησε όταν το θέλησε…

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «σπίτι» του «Μότσαρτ του μπάσκετ», του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς, η ένατη «σονάτα» του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μελωδική! Οι «πράσινοι» νίκησαν και την Τσιμπόνα με 78-75, παρέμειναν αήττητοι στην Ευρωλίγκα και έφτασαν αισίως τις 23 νίκες σε 24 παιχνίδια. Η συνέχεια για τον Παναθηναϊκό θα δοθεί το 2007 και πλέον στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ο πρωταθλητής Ελλάδας και υποψήφιος πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί να ολοκληρώσει αήττητος τις υποχρεώσεις του. Η Τσιμπόνα ήθελε πολύ να σταματήσει το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού, αλλά και ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο να συνεχίσει να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα, ύστερα από δύο μήνες αγώνων. Κινδυνεύει με κάμψη της απόδοσής του, ο Παναθηναϊκός, τον επόμενο ή τους επόμενους μήνες, μέχρι να φτάσει στο φάιναλ φορ της Αθήνας; Ουδείς μπορεί να προβλέψει το μέλλον μετά βεβαιότητας και ο Ομπράντοβιτς πληρώνεται για να είναι προπονητής και όχι μάντης…

Η παρούσα εικόνα της ομάδας του είναι αψεγάδιαστη (κι ας υπάρχει εκείνη η επιπόλαιη ήττα από την Ολυμπιάδα στη συνολική πορεία του) και πολύ πειστική για το καλύτερο μέλλον που την περιμένει.

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε ότι η Τσιμπόνα θα εκμεταλλευόταν την έδρα της και θα πίεζε ασφυκτικά με την άμυνά της και οι «πράσινοι» με το «καλημέρα» του αγώνα, άρχισαν να παίζουν σκληρά και να διατηρούν χαμηλό σκορ, όπως ήθελαν και οι Κροάτες. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κέρδισαν το εύθραυστο προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν, ύστερα από τα εφτά πρώτα λεπτά. Ο Τσαρτσαρής άρχισε βασικός, αλλά έδειξε ότι δεν είχε ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του και αντικαταστάθηκε από τον Σάκοτα που δεν έδωσε βοήθεια στο περιφερειακό σουτ, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσε ο Μπατίστ στην επίθεση του «τριφυλλιού». Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες της Τσιμπόνα, ήταν πιο εύστοχοι από τη γραμμή του τρίποντου, σε αντίθεση με την αστοχία της ελληνικής ομάδας στην εκτέλεση των ελευθέρων βολών. Στην τρίτη περίοδο και οι δύο ομάδες διατήρησαν ισορροπία στην άμυνά τους και στη διακύμανση του σκορ.

Μπατίστ και Διαμαντίδης πέτυχαν επιμέρους σκορ 9-1, χάρη στο οποίο έδωσαν -ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα- στην ομάδα τους αέρα 5 πόντων (65-70), ενώ στα δύο τελευταία λεπτά, ο Δήμος Ντικούδης πάτησε παρκέ και έβαλε τη δική του… «πινελιά» στη νίκη των πρασίνων, γράφοντας με έξι σερί προσωπικούς του πόντους το 75-78, 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Ράιτ 13, Ουγκρινόσκι, Ουόρεν 18(3), Κους 8(1), Κράσιτς, Αντριτς 6, ΜακΚάλουθ 12(1), Μόροβιτς, Μάρσελιτς, Μπαντερ 9, Ζούζα 3, Ρόζιτς 1, Μάντσε, Βρμπάντς, Βισνιέφσκι 6(2).

ΠΑΟ: Αλβέρτης, Μπατίστ 18, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 14, Τσαρτσαρής 16(2), Διαμαντίδης 9(1), Σάκοτα 5(1), Βούγιανιτς 6, Γιαβτόκας, Τομάσεβιτς 7, Σισκάουσκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή