ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Αστέρια στο «Ακρόπολις»

Κορυφαίοι αθλητές της σπάθης θα βρεθούν από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να πάρουν μέρος στο «Κύπελλο Ακρόπολις», τον αγώνα της σειράς του παγκόσμιου κυπέλλου, ο οποίος εφέτος είναι γκραν πρι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η βαθμολογία θα είναι διπλάσια για την παγκόσμια κατάταξη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους πριν από τα προολυμπιακά τουρνουά πρόκρισης για το Πεκίνο. Η αναβάθμιση του Κυπέλλου σε γκραν πρι, ένα από τα τέσσερα στον κόσμο, αποτελεί σαφέστατη αναγνώριση από τη Διεθνή Ομοσπονδία της διοργανωτικής επιτυχίας των προηγούμενων αγώνων. Ο οργανωτικός μηχανισμός της ελληνικής ομοσπονδίας βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγιών, που θα στηρίξουν τη διοργάνωση.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Θάνατος στο χάντμπολ

Ενα αγόρι 12 ετών πέθανε χθες σε κολέγιο του Μο, κοντά στο Παρίσι, αφού το χτύπησε ένας εντεκάχρονος συμμαθητής του και κατόπιν ξυλοκοπήθηκε από άλλα παιδιά σε καβγά για έναν αγώνα χάντμπολ! Τα δυο παιδιά τσακώθηκαν, με αφορμή μάλλον μια αμφισβητούμενη φάση του αγώνα. Πηγές ανέφεραν ότι ενόσω ο 12χρονος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος από το χτύπημα του 11χρονου, δέχτηκε πολλά χτυπήματα από άλλους μαθητές. Αστυνομική πηγή είπε ότι υπήρχαν «διαφορές» μεταξύ τριών μαθητών και του θύματος, που φέρεται ότι τους πήρε πολλές φορές την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο 11χρονος μετά πήγε στο σπίτι του, όπου συνελήφθη από την αστυνομία. Ενας άλλος μαθητής συνελήφθη στο σχολείο. Και οι δύο έχουν τεθεί υπό δικαστική κράτηση, όπως προβλέπεται για τους ανηλίκους κάτω των 13 ετών.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ο Μάρας σε γκαλά

Σε γκαλά γυμναστικής, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Αμστερνταμ, θα πάρει μέρος ο Βλάσης Μάρας. Ο πρωταθλητής του μονόζυγου είναι καλεσμένος των διοργανωτών και θα κάνει σήμερα μια εμφάνιση και δύο το Σάββατο.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στην Ιταλία η Ελλάς

Σε διεθνές τουρνουά, που θα διεξαχθεί στην Μπολόνια (Ιταλία) από τις 27 έως και τις 29 του μηνός, θα μετάσχει η εθνική μας ομάδα ανδρών του χάντμπολ. Στις 27 θα παίξει με την Ιταλία και την Αλγερία και στις 28 με τη Βουλγαρία. Το πρόγραμμα των αγώνων της 29ης Δεκεμβρίου θα οριστεί μετά το τέλος της Α΄ φάσης και αφού οριστικοποιηθεί η κατάταξη στους δύο ομίλους.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

«Φιλική» νίκη της εθνικής

Η εθνική νεανίδων νίκησε, στον δεύτερο φιλικό αγώνα της, την αντίστοιχη της Βουλγαρίας με 34-31, στο Γκάμπροβο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα η Λογδανίδου, η οποία σημείωσε 16 γκολ. Σκόραραν επίσης οι Μπαλάφα 2, Νούλα 2, Παπάζογλου 5, Μαστάκα 8 και Μπουσμαλή 1. «Μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας δώσαμε αυτούς τους δύο φιλικούς αγώνες. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τσαγκαράκης.

ΒΟΛΕΪ

Τουρνουά εις μνήμην Ράπτη

Τουρνουά βόλεϊ εις μνήμην του Ηλία Ράπτη θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στις εγκαταστάσεις του Μίλωνα. Το σημερινό πρόγραμμα: 17.00: Φοίνικας Σύρου – Αθλεση Ηρακλείου, 19.30: Καλαμάτα ’80 – Ναυπηγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΓΑΛΛΙΔΑ

Η «χρυσή» κολυμβήτρια

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια ρέκορντγουμαν της κολύμβησης Λορ Μανοντού είναι η δημοφιλέστερη εκπρόσωπος του γαλλικού αθλητισμού. Η νεαρή Γαλλίδα συγκέντρωσε το 43,9% των προτιμήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Equipe έναντι 38% που μάζεψε ο επιθετικός της Αρσεναλ, Τιερί Ανρί. Η Αμελί Μορεσμό, ήταν τρίτη με 34,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή