ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ υπέρβαση που εξαγγέλλει κάθε χρόνο ο Σωκράτης Κόκκαλης τον Αύγουστο, τελειώνει τον Δεκέμβριο… τυπικά. Γιατί ουσιαστικά τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον τις δύο τελευταίες περιόδους, με τον Τροντ Σόλιντ στην τεχνική ηγεσία.

ΜΕΤΑ τον Δεκέμβριο και με το πρωτάθλημα να έχει διανύσει τη μισή διαδρομή, έρχεται η ελληνική ρουτίνα: Η κατάκτηση του τίτλου. Και εδώ η συνταγή του αφεντικού των «ερυθρολεύκων» είναι απλή. Και φυσικά κοστίζει πολύ λιγότερα. Και η… οικονομία είναι δείγμα γραφής του Σωκράτη Κόκκαλη τα τελευταία χρόνια.

ΣΚΕΦΤΗΚΕ λοιπόν…. Τον Σόλιντ δεν τον θέλουν ούτε οι παίκτες (βλέπε Ριβάλντο) ούτε ο κόσμος. Του κοστίζει δε, αυτός και το υπόλοιπο επιτελείο του, ένα σωρό λεφτά. Επομένως έπρεπε να βρει τρόπο για να τον… απαλλάξει των καθηκόντων του. Ομως η ρήτρα του Νορβηγού και μεγάλη είναι και δεν παίρνει και από… λύση κοινής συναίνεσης. Εβαλε κάτω τα κουκιά, βρίσκει έναν Ελληνα προπονητή, ικανό αλλά και κατά πολύ φτηνότερο, και το «παλεύει» με τον Σόλιντ για την αποζημίωση. Ο,τι του κόψει, κέρδος θα είναι.

ΟΣΟ για το καλοκαίρι, το σενάριο με τον Λουξεμπούργκο καλά κρατεί. Αφού για να έφερνε τώρα την επιλογή του Ριβάλντο, έπρεπε να πληρώσει τη ρήτρα στη Σάντος, για να σπάσει ο Βραζιλιάνος προπονητής το συμβόλαιό του.

ΦΥΣΙΚΑ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ο Σωκράτης Κόκκαλης έβαλε κομπιουτεράκι για να αποφασίσει για τον προπονητή της ομάδος του. Ομως η οικονομική του πολιτική τα τελευταία χρόνια προτρέπουν για τέτοιους συλλογισμούς.

ΑΣΧΕΤΑ πάντως αν σκέφτηκε έτσι ή όχι, το σίγουρο είναι πως για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ομάδος το μόνο που κάνει είναι να αναιρεί τις υποσχέσεις, που ο ίδιος έδωσε στους οπαδούς του. Οι οποίοι έδειξαν πως έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους και δεν συμβιβάζονται με τους τίτλους στην Ελλάδα. Οσο κι αν οι «δικοί» του δηλώνουν… αδιαφορία για ευρωπαϊκές διακρίσεις, η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού βαρέθηκαν αυτή την κατάσταση. Και το έδειξαν με την απουσία τους στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Και έστειλαν το μήνυμά τους…

ΤΟ ΟΠΟΙΟ δείχνει ή να μην το λαμβάνει υπ’ όψιν του ο Σωκράτης Κόκκαλης ή το λαμβάνει μεν, αλλά να μην μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή