Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LE FΙGΑRΟ

Καλοδεχούμενη επιτυχία

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε παιχνίδια πέτυχε την Τετάρτη η γαλλική ομάδα βόλεϊ της Τουρ, στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ του αθλήματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας. Με την τελευταία τους νίκη, οι παίκτες της Τουρ βρίσκονται σε καλό δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Η ομάδα πρέπει να ανταμειφθεί για τις μεγάλες προσπάθειες που πραγματοποίησε στα τελευταία παιχνίδια» είπε ο προπονητής της ομάδας, Βέλικο Μπάσιτς. Η τέταρτη νίκη της Τουρ τη φέρνει τώρα στην πρώτη θέση του ομίλου της. Παρά τις πολλές απουσίες βασικών παικτών της ομάδας (Σαλένς τραυματίας, Σλόμποντα τιμωρημένος, Μρόζεκ σπουδές), η Τουρ κατάφερε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μην υποκύψει στις πιέσεις των «τοπικών παιδιών» της Ινσμπρουκ, που αν και υποστηριζόμενοι από μεγάλο πλήθος, δεν κατάφεραν να πείσουν για τις αγωνιστικές τους ικανότητες.

ΜΙRRΟR

Ράπισμα στη Νιουκάστλ

Σε Νέμεση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Νιουκάστλ εξελίχθηκε για μία ακόμη φορά ο σπουδαίος παίκτης της Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος με το τέρμα του σφράγισε την έξοδο της Νιουκάστλ από τη διεκδίκηση του Λιγκ καπ Αγγλίας. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού έχει κάνει συνήθειά του τα γκολ κατά της Νιουκάστλ, ενώ αυτός ήταν που «εκτέλεσε» τη Νιουκάστλ (ως παίκτης της Μαρσέιγ τότε) το 2004 στο πλαίσιο του κυπέλλου UEFA. Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ντρογκμπά πραγματοποίησε άλλη μία εντυπωσιακή προσπάθεια, που θα μπορούσε ακόμη και να του αποφέρει τη διάκριση του παίκτη της χρονιάς. Αν και ο Ντρογκμπά μπήκε αργά στο παιχνίδι (73ο λεπτό) για να αντικαταστήσει τον άστοχο Σεβτσένκο, έξι λεπτά αργότερα σημείωνε το κρίσιμο γκολ. Η απόδοσή του είναι άλλωστε εκείνη, που ανέσυρε την Τσέλσι από μία κατά τα άλλα αδιάφορη χρονιά. Το ίδιο παρακολούθησαν οι θεατές και χθες το βράδυ: μία αδιάφορη και κουρασμένη Τσέλσι να νικά, χάρη στο ταλέντο κάποιων παικτών της.

LΕ ΜΟΝDΕ

Πέντε χρόνια μετά…

Παρότι δεν είχε στη διάθεσή της τους βασικούς επιθετικούς της και τον Ζουνίνιο, η πρωτοπόρος στο γαλλικό πρωτάθλημα ομάδα της Λιόν προκρίθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Γαλλίας, αποκλείοντας την περυσινή κάτοχο του τίτλου Νανσί με 3-1. Ο Μαλουντά, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ και έδωσε και την καίρια πάσα δημιουργώντας την ευκαιρία για το δεύτερο ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, τον οποίο ήλεγξε από το πρώτο λεπτό η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ. Ο Γκοβού στο 79ο λεπτό και ο Αλού Ντιαρά στο 90ό σφράγισαν τη νίκη στο γήπεδο Γκερλάντ. Η Λιόν, που είχε να προκριθεί πέρα από τη φάση των 8 του Κυπέλλου Γαλλίας από το 2001, όταν είχε κερδίσει το Κύπελλο, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ομάδα Λε Μανς, η οποία επιβλήθηκε την Τετάρτη επί της Σοσό. Η Λε Μανς έκανε τη διαφορά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών κερδίζοντας τη Σοσό με 2-1. Ωστόσο, η έκπληξη της προχθεσινής βραδιάς ήρθε από το γήπεδο της Ρουτ ντε Λοριάν, όπου η ομάδα της Ρενς, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα επιβλήθηκε της Ρεν με 1-0 με γκολ του Φορέ στο 51ο λεπτό. Οι παίκτες της Ρενς θα υποδεχθούν την Μπορντό στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μετά το 1988.

THE WASHINGTON ΡΟSΤ

Δυτικές προκλήσεις

Το γήπεδο μπάσκετ της ομάδας των Σακραμέντο Κινγκς, το «Αρκο Αρίνα», φιλοξένησε πέρυσι μία από τις σημαντικότερες νίκες της ομάδας των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, στις 28 Μαρτίου, που έδωσε στην ομάδα την αναγκαία ώθηση για το κυνήγι των τελικών. Το διακύβευμα δεν ήταν τόσο σημαντικό στον αγώνα που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες τη νύχτα, όταν οι Ουίζαρντς θα επέστρεφαν στον «τόπο του εγκλήματος» για να αντιμετωπίσουν εκ νέου τους Κινγκς. H ομάδα του Εντι Τζόρνταν χρειάζεται βέβαια μία νίκη, εν όψει του δύσκολου αγώνα εναντίον των Σανς του Φοίνιξ τη νύχτα της Παρασκευής. Υστερα από την προπόνηση της Τετάρτης, ο κόουτς Τζόρνταν δήλωσε ότι συζήτησε τα πρόσφατα αγωνιστικά προβλήματα με τους παίκτες, ενώ δεν τους άφησε να επαναπαυθούν στις δάφνες τους, παρά τις σημαντικές νίκες τους εναντίον των Λέικερς την Κυριακή και των Νάγκετς τη Δευτέρα. «Καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω με νίκες, που ίσως να μην μας άξιζαν. Πρέπει να δώσουμε σημασία σε αυτό. Είπα στα παιδιά, ότι όσο περισσότερο σκοράρουν τόσο πιο ευάλωτη γίνεται η άμυνά μας. Τους θύμισα ότι πρέπει να συγκεντρωθούν και να παίξουν αποφασιστικά, αλλά συνετά» είπε ο Τζόρνταν, την ώρα που η ομάδα του ετοιμαζόταν για τη μεγάλη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση.

ΒΒC

Διάψευση Μαρσέιγ για Ερικσον

Ο τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ Ζοζέ Ανιγκό δηλώνει ότι τα δημοσιεύματα που συνδέουν τον πρώην τεχνικό της εθνικής Αγγλίας Σβεν Γκόραν Ερικσον με τον σύλλογο είναι παντελώς αναληθή. Σύμφωνα με φήμες ένας μυστηριώδης αγοραστής είναι έτοιμος να αγοράσει τον ιστορικό γαλλικό σύλλογο και μαζί τον Ερικσον ως προπονητή. Ωστόσο ο κ. Ανιγκό επιμένει ότι ο νυν προπονητής της Μαρσέιγ Αλμπέρ Εμόν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πόστο του και μετά τη χειμερινή διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος. «Δεν θα είναι ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, σας διαβεβαιώ. Εχω υπόψη μου τις φήμες, αλλά προτιμώ να γελάσω». Πρόσφατα ο μάνατζερ του Ερικσον κ. Αθολ Στιλ αποκάλυψε ότι ο Σουηδός προπονητής διαπραγματεύεται με τρεις συλλόγους, αλλά δεν αποκάλυψε με ποιους. Ο Στιλ είχε δηλώσει ότι ελπίζει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις τον καινούργιο χρόνο. «Τίποτε δεν έχει υπογραφεί, τίποτε δεν είναι σίγουρο, αλλά ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί νωρίς τον ερχόμενο χρόνο». Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι τρεις εν λόγω σύλλογοι είναι η Μαρσέιγ, η Παρί Σεν Ζερμέν και ένας σύλλογος από το Κατάρ. «Ολοι οι σύλλογοι με τους οποίους διαπραγματευόμαστε έχουν ζητήσει εχεμύθεια. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω ποιος σύλλογος είναι το φαβορί». Παράλληλα έχουν ακουστεί φήμες για συζητήσεις του Σβεν Γκόραν Ερικσον με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 58χρονος Ερικσον βρίσκεται χωρίς δουλειά από τότε που αποχώρησε από την εθνική Αγγλίας στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Πάντως, ο Τορντ Γκριπ που ήταν βοηθός του Ερικσον στη Λάτσιο και την εθνική Αγγλίας έχει δηλώσει ότι ο Ερικσον δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση από αγγλικό σύλλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή