Η Εθνική Ελλάδος είναι παντού…

Η Εθνική Ελλάδος είναι παντού…

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίαν καλώς! Στο πρώτο τρίμηνο της φετινής περιόδου, οι…βαθμοί που πήραν όλοι οι διεθνείς παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης και δευτεραθλήτριας κόσμου, ήταν πολύ καλοί για τον χρόνο συμμετοχής τους και κυρίως τα στατιστικά τους στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Ελληνες… μετανάστες σε Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία είναι πλέον πρωταγωνιστές στις ομάδες που αγωνίζονται και τα βράδια κάθε Τετάρτης και Πέμπτης, τα ονόματά τους διαπρέπουν στις «αρένες» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς εξαργυρώνει μέχρι και το τελευταίο…ρούβλι του ακριβότερου συμβολαίου του ευρωπαϊκού μπάσκετ που υπέγραψε, πριν από έξι μήνες, ενώ αναπόσπαστο στέλεχος της Ντιναμό Μόσχας έχει γίνει ο Αντώνης Φώτσης, με σταθερή παρουσία και αξιόλογες εμφανίσεις σε κάθε αγώνα της ομάδας του Ιβκοβιτς. Ατυχος στην ίδια ομάδα έχει σταθεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που είναι τραυματίας και έχει χάσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια της Ντιναμό, αλλά ο «Ντούντα» τον περιμένει, με την επανέναρξη της Ευρωλίγκα στις 3 Ιανουαρίου.

Στην Ισπανία, ο Μιχάλης Κακιούζης έχει συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα και παρά τις δύο ήττες των Καταλανών, δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, ενώ άξιος επαίνων είναι Νίκος Ζήσης στην Μπενετόν που τείνει να καταστεί το αγωνιστικό «βαρόμετρο» της ιταλικής ομάδας με την απόδοσή του. Για τους τέσσερις διεθνείς του Παναθηναϊκού, η αήττητη πορεία της ομάδας τους και η εν γένει παρουσία των Διαμαντίδη, Χατζηβρέττα, Ντικούδη και Τσαρτσαρή, κάθε χαρακτηρισμός θα ήταν περιττός. Ο πρώτος είναι το «άλφα και το ωμέγα» της ομάδας, ο δεύτερος αποτελεί τον καλύτερο αφανή «εργάτη» της Ευρωλίγκα (στο παιχνίδι με την Τσιμπόνα δεν πήρε μια προσπάθεια σε 34 λεπτά συμμετοχής και εξετέλεσε σε απόλυτο βαθμό την αμυντική αποστολή του), ενώ οι δύο ψηλοί του ΠΑΟ, εναλλάσσονται κάτω από τα καλάθια, με μεγάλη προσφορά, έχοντας αφήσει στο περιθώριο τον ακριβοπληρωμένο Γιαβτόκας.

Στον Ολυμπιακό, με εξαίρεση τα παραπανίσια κιλά του Σχορτσιανίτη που δεν έχει χάσει τη θέση του, ο Βασιλόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γκέρσον, ενώ θετική είναι και η παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στη Ρόμα και του Κώστα Βασιλειάδη στη Μάλαγα, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες τους δίνουν «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

– Στο ΝΒΑ, οι Πίστονς έχοντας ως «όπλο» τους την αμυντική λειτουργία τους, «άλωσαν» το Κλίβελαντ με 87-71, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους. Η Ουάσιγκτον επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 126-119 των Κινγκς και με τον Αρένας να σταματάει στους 30 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή