Κατώτερη των προσδοκιών ξανά η διαιτησία

Κατώτερη των προσδοκιών ξανά η διαιτησία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυσιολογικά και υπό κανονικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου (όσο μπορούν να είναι κανονικές στο ελληνικό) η ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκα δεν θα έπρεπε να περιέχει το κεφάλαιο διαιτησία. Διότι σε κανένα προηγμένο ποδοσφαιρικά κράτος οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στη διαιτησία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το όνομα του διαιτητή της συνάντησης περνάει στα… ψιλά, αφού όλοι θεωρούν (και σωστά) ότι οι πρωταγωνιστές είναι άλλοι. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, παράγοντες.

Στην Ελλάδα της προκατάληψης και του απαιτητικού από την ομάδα του φιλάθλου (άσχετα αν γνωρίζει και ο ίδιος ότι πολλές φορές μόνο σαν πελάτη δεν του συμπεριφέρονται), η διαιτησία δυστυχώς πουλάει. Και κουβαλώντας το κακό παρελθόν της, οι λέξεις διαπλοκή, ίντριγκα, πουλημένος ακολουθούν τον διαιτητή αμέσως μετά την κάθε κλήρωση. Παράλληλα, θεωρούμε ότι, εκτός των άλλων, οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο δημιουργούν συνειδητά και διαιωνίζουν την όλη κατάσταση για να καλύψουν τα λάθη, τις αδυναμίες και τις επιλογές τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και DVD κυκλοφόρησαν με τα κατορθώματα των διαιτητών. Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για το ποιος έχει τον έλεγχο της διαιτησίας. Εάν θα παραμείνει στην ΕΠΟ ή θα περάσει στη Σούπερ Λίγκα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, υποστηρίζει ότι η καχυποψία των συλλόγων για τη διαιτησία εξακολουθεί να αποτελεί μάστιγα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά τους, οι Πέτρος Κόκκαλης και Γιάννης Βαρδινογιάννης θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης της διαιτησίας μέσω της Λίγκας.

Οι διαιτητές, ωστόσο, δεν είναι άμοιροι ευθυνών και δικαίως με τις αποφάσεις τους προκαλούν το κοινό αίσθημα. Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχει στιγματιστεί από λάθη, τα οποία έχουν γίνει αιτία να διαμορφωθούν αποτελέσματα. Εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος του ισχυρού και του αδύνατου. Του μεγάλου και του μικρού. Οι κραυγές, λοιπόν, που ακούγονται από παράγοντες και προπονητές για κακές διαιτησίες, αλλά ακόμη και οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ομάδες πληγώνουν το άθλημα και την αξιοπιστία του. Πρέπει να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή