Κολύμβηση: Αισιοδοξία για το μέλλον

Κολύμβηση: Αισιοδοξία για το μέλλον

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπήδησε από τον βυθό η ελληνική κολύμβηση εδώ και λίγα χρόνια και μένει σταθερά στον αφρό. Και το απερχόμενο 2006 σηματοδοτήθηκε από επιτυχίες κολυμβητών μας, που δεν είναι πλέον οι «φτωχοί συγγενείς». Ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης, ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2005 στα 50 μ. υπτίως, Αρη Γρηγοριάδη, λέει σχετικά: «Το 2006 η ελληνική κολύμβηση έδειξε ότι η πορεία των τελευταίων ετών δεν ήταν τυχαία. Οι επιτυχίες δείχνουν τη σταθερή άνοδο. Σε αυτό βοήθησε η ΚΟΕ, της οποίας ο μακροχρόνιος σχεδιασμός απέδωσε. Εδειξε εμπιστοσύνη στους Ελληνες προπονητές, που είναι ενημερωμένοι, μορφωμένοι στην προπονητική και ο καθένας ασχολείται με ειδικό στυλ. Η κολύμβηση έχει και άλλα να δώσει. Μόνο που χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις μικρές ηλικίες. Πρέπει όλοι μας να ρίξουμε εκεί το βάρος μας, όχι μόνο στους αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο Αρης, μετά τον παγκόσμιο τίτλο, ήταν δύσκολο να σηκώσει κεφάλι με όσα συνέβησαν στη ζωή του. Εδειξε, όμως, ότι θέλει να μείνει στον χώρο με διάρκεια. Το 2006 αποτέλεσε γι’ αυτόν ένα μεγάλο σκαλί για να καθιερωθεί. Τώρα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».

Περί Δρυμωνάκου

Ως πιο σημαντική επιτυχία του 2006 ο κ. Βαγγελακάκης αξιολογεί το ασημένιο μετάλλιο του Γιάννη Δρυμωνάκου στα 200 μ. πεταλούδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Με σταθερή δουλειά και «χαρακτήρα» και αυτός και ο προπονητής του απέδειξαν πως, όταν κάποιος δουλεύει πάρα πολύ και θέλει, μπορεί ν’ ανακάμψει και αυτό αποτελεί παράδειγμα για όλους. Σημαντικοί ήταν, επίσης, οι τελικοί των λίγο πιο παλαιών, όπως του Κοκκώδη και του Γιαννιώτη, οι οποίοι άνοιξαν τον δρόμο στους νεότερους. Για το 2007 πιστεύω πως οι επιτυχίες θα συνεχιστούν. Πιστεύω ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων θα κατακτήσουμε μετάλλια και αυτό είναι σημαντικό, διότι οι αθλητές/τριες αυτοί θ’ αποτελέσουν το μέλλον. Επιτυχίες θα έχουμε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών τον Μάρτιο, αν και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή