«Μανιφέστο» από τον Μισέλ Πλατινί

«Μανιφέστο» από τον Μισέλ Πλατινί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περιορισμό των αγγλικών, ισπανικών και ιταλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ υπόσχεται ο Μισέλ Πλατινί στο… προεκλογικό του μανιφέστο ενόψει των εκλογών για την προεδρία της UEFA στις 26 Ιανουαρίου.

«Είμαι υπέρ ενός ορίου τριών συλλόγων από κάθε ομοσπονδία, ώστε να μπορούν περισσότερες χώρες να συμμετέχουν στη διοργάνωση», γράφει στο πρόγραμμα πέντε σημείων ο αντίπαλος του νυν προέδρου, Λέναρντ Γιόχανσον, για την ηγεσία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Πλατινί προσπαθεί να αποσπάσει τις ψήφους των μικρότερων ομοσπονδιών, τονίζοντας ότι σήμερα οι τρεις πρώτες χώρες στη βαθμολογία της UEFA έχουν τέσσερις εκπροσώπους η καθεμιά απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που οι πρωταθλήτριες από μικρότερες χώρες πρέπει να περάσουν από δύο ή και τρεις προκριματικούς γύρους για να μπουν σε όμιλο.

Η πρόταση αυτή προκαλεί την αντίδραση των 18 πλούσιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα, η Μίλαν, η Τσέλσι κ.ά. που συγκροτούν το «G14». Το λόμπι αυτό έχει ήδη κάνει γνωστή την προτίμησή του στην υποψηφιότητα του κ. Γιόχανσον, που είναι πρόεδρος στην UEFA από το 1990.

Στο μανιφέστο του ο Γάλλος βετεράνος υπόσχεται να βάλει τέλος στη διαμάχη των συλλόγων με τις εθνικές ομάδες σχετικά με τη χρήση των παικτών, καθώς και «να πολεμήσουμε ενάντια στις ασθένειες που απειλούν το άθλημά μας, δηλαδή τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις ύποπτες οικονομικές συμφωνίες, τα παράνομα στοιχήματα, τους ατζέντηδες που δεν έχουν αρχές και το ντοπάρισμα».

Ο κ. Πλατινί είναι επικεφαλής της τεχνικής και αναπτυξιακής επιτροπής της FIFA και αντιπρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή