Μετάλλιο ζωής στους αθλητές με αναπηρίες

Μετάλλιο ζωής στους αθλητές με αναπηρίες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως οι αθλητές αυτοί βρίσκονται πίσω από τα «φώτα της ράμπας». Είναι, όμως, αυτοί που έχουν αποκληθεί «οι νικητές στον αγώνα της ζωής». Πρόκειται για τους αθλητές με αναπηρίες. Τα τελευταία χρόνια ο σύνδεσμος των αθλητικών συντακτών (ΠΣΑΤ) καθιέρωσε να τους τιμά στην ετήσια γιορτή του. Ετσι, απέκτησαν και αυτοί το μερίδιο της δόξας, που δικαιολογημένα τους αναλογεί. Πιστεύουμε, μάλιστα, ότι δικαιούνται και μεγαλύτερο.

Ο κολυμβητής Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 2006, αφού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε έξι χρυσά μετάλλια. Θύμισε, δηλαδή, τον Αμερικανό Μάικλ Φελπς, που στους Ολυμπιακούς του 2004 πήρε ισάριθμα χρυσά μετάλλια. Η κολύμβηση είχε και άλλους πρωταγωνιστές. Η Μαρία Καλπακίδου στην ίδια διοργάνωση πήρε δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, ο Χρήστος Ταμπαξής ένα χρυσό και τρία ασημένια, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης δύο χάλκινα και ο Κώστας Φύκας ένα χάλκινο.

Οι περισσότεροι Ελληνες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις προέρχονται, πάντως, από τον στίβο. Κορυφαία ήταν, για άλλη μία φορά, η Ανθή Καραγιάννη, που συνέλεξε δύο χρυσά μετάλλια (μήκος και 100 μ.) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ενα χρυσό (ύψος) και ένα χάλκινο (ακοντισμός) πήρε ο Παράσχος Στογιαννίδης, από ένα χρυσό οι Ευθύμιος Καλαράς (δισκοβολία), Μαρία Σταμάτουλα (σφαιροβολία) και Θανάσης Τσίου (σφαιροβολία), από ένα ασημένιο οι Δημήτρης Ζωγραφάκης (ακοντισμός), Βαγγέλης Μπακόλας (σφαιροβολία), Γιάννης Πρώτος (400 μ.) και Νεκτάριος Τζελέπας (δισκοβολία) και από ένα χάλκινο οι Αλεξάνδρα Δημόγλου (μήκος), Γιώργος Καραμηνάς (ακοντισμός) και Παντελής Καλόγερος (δισκοβολία).

Στην άρση βαρών σε πάγκο καλύτερος ήταν ο Παύλος Μάμαλος, που αναδείχθηκε 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ιδια επιτυχία σημείωσε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στη μπότσια (άθλημα στόχου, που παίζεται με μικρές μπάλες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή