Πισω απο τις Καμερες

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρειάζεται νοοτροπία νικητή

Η έλλειψη νοοτροπίας νικητή είναι κατά τον Βίκτορ αυτό που κρατάει τον Παναθηναϊκό μακριά από τους τίτλους. «Πρέπει να σου γίνει εμμονή να κερδίζεις, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στις προπονήσεις. Κάθε άσκηση, κάθε προσπάθεια, πρέπει να γίνεται με σκοπό τη νίκη. Να σκέφτεσαι μόνον αυτό. Και, βέβαια, να δουλεύεις πολύ», δήλωσε στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, δείχνοντας αισιόδοξος ότι ο Μουνιόθ μπορεί να την εμφυσήσει στους συμπαίκτες του: «Εχει άλλο τρόπο δουλειάς, τον ισπανικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει νοοτροπία νικητή. Υπήρξε μεγάλος παίκτης, με διακρίσεις και θέλει να κερδίζει». Ο Βίκτορ πρόσθεσε ότι θέλει να πάρει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τον Παναθηναϊκό γιατί είναι το μόνο που δεν έχει στη… συλλογή του, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος με τις εγκαταστάσεις της Παιανίας: «Πραγματικά όλα είναι τέλεια. Τέτοιες εγκαταστάσεις δεν είχαμε ούτε στη Ρεάλ όταν έπαιζα εκεί».

Πρόστιμα και τιμωρίες

Σφίγγει τα λουριά ο Μουνιόθ, χωρίς να τραβάει το σκοινί στα άκρα. Ο δικός του «νόμος» έχει πολλά πρόστιμα (από το να χτυπάει το κινητό σε ακατάλληλη ώρα μέχρι το να κλωτσάει εκνευρισμένος ένας παίκτης την μπάλα στην προπόνηση), αλλά είναι περισσότερο συμβολικές τιμωρίες, όπως φαίνεται από το ύψος των προστίμων που είναι κυρίως 20 και 50 ευρώ για κάθε παράπτωμα, απ’ αυτά τα μικρά που συμβαίνουν συχνά στην καθημερινότητα κάθε ομάδας.

Προτίμησε φιλικό διαζύγιο

Ούτε έξι μήνες δεν πρόλαβε να παίξει στον ΠΑΟΚ ο Θανάσης Τσίγκας και ήδη επέστρεψε στην Παιανία, διεκδικώντας την ευκαιρία να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό. Αν και όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, ο ίδιος χειρίστηκε το θέμα καλά, με την έννοια ότι δεν έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό της πρώην ομάδας του. Με συμβόλαιο 200 χιλ. ευρώ τον χρόνο, όσα είχε συμφωνήσει με τους «πράσινους», είχε λαμβάνειν 100 χιλ. ευρώ από τον ΠΑΟΚ για την εξάμηνη συνεργασία τους αλλά ουδέποτε είδε το χρώμα του χρήματος. Θα μπορούσε να κάνει προσφυγή, να πάρει τις 100 χιλ. ευρώ και άλλες 60 χιλ. από το υπόλοιπο του συμβολαίου και να μείνει ελεύθερος, προτίμησε όμως να χάσει τα χρήματα και να πάρει φιλικό διαζύγιο. Αξιέπαινη κίνηση αυτή, ειδικά όταν προέρχεται από ποδοσφαιριστή που δεν έχει ακόμη φτιαχτεί οικονομικά από το ποδόσφαιρο.

Ανάσαναν…

Κλίμα ευφορίας επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, στου Ρέντη. Οχι επειδή υπέγραψαν οι Θοδωρής Μποζίδης και Κρίστο Τσεβετάνοφ, αλλά επειδή έφυγαν οι Πέτκοβιτς και Ντίας. Από ό, τι φαίνεται οι δύο βολεϊμπολίστες δεν διατηρούσαν και τις καλύτερες σχέσεις με τους υπολοίπους…

«Κατσικοπόδαρη»

Αρραβωνιάστηκε η Μαρτίνα Χίνγκις με τον 28χρονο συνάδελφό της Ράντεκ Στέπανεκ. H Ελβετή τενίστρια έχει συνάψει σχέσεις με τέσσερις ακόμη τενίστες. Πρόκειται για τον Αμερικανό Τζάστιν Γκίμελστομπ, τον Ισπανό Ζούλιαν Αλόνσο, τον Ελβετό Ιβο Χόιμπεργκερ και τον Σουηδό Μάγκνους Νόρμαν. Οι τέσσερις άνδρες μετά τη… γνωριμία τους με τη Χίνγκις ή τραυματίστηκαν ή η καριέρα τους δεν «άνθησε». Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν αποκαλέσει την αθλήτρια και «μαύρη χήρα». Αξίζει να πούμε ότι και ο αρραβωνιαστικός της, Ράντεκ Στέπανεκ, αντιμετωπίζει προβλήματα με την πλάτη του. Εάν οι συμπτώσεις δεν είναι… συμπτώσεις, τότε το μέλλον του Στέπανεκ στο τένις προβλέπεται, μάλλον, σκοτεινό…

Η σέξι Σαράποβα

Το τένις εκτός από ωραίο άθλημα έχει και όμορφες αθλήτριες. Ετσι, πιο σέξι αθλήτρια της νέας χρονιάς ανακηρύχθηκε η Μαρία Σαράποβα, σύμφωνα με το περιοδικό Sports Illustrated. Η πανέμορφη Ρωσίδα τενίστρια είχε αντίζηλες για τον τίτλο την Αμερικανή βολεϊμπολίστρια Γκάμπριελ Ρις, όπως και τη συμπατριώτισσα και πρώην συνάδελφό της, Αννα Κουρνίκοβα. Τέταρτη στη σχετική λίστα του περιοδικού ήταν η Αμερικανή δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Κάρι Τόλφεσον, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε μία ακόμα Αμερικανή, η Εϊμι Ακάφ, αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Η Σαράποβα αναδείχθηκε και από το περιοδικό μόδας Vogue ως μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο για το 2006.

Ε, όχι κι έτσι

Γελοία έχει καταντήσει η Διεθνής Ομοσπονδία της άρσης βαρών (IWF) με την εμπορευματοποίηση του αθλήματος. Για την ακρίβεια, με την εμπορευματοποίηση της ίδιας της IWF. Τι σκέφθηκαν, λοιπόν, για να «τα οικονομήσουν» κάποιοι Ούγγροι; Αποφασίσθηκε ν’ αλλάξει η στολή των διαιτητών και όλοι να παραγγέλνουν από τον ίδιο ράφτη, από τη Βουδαπέστη. Γιατί από Ούγγρο; Διότι Ούγγρος (ο Τάμας Αγιαν) είναι ο πρόεδρος της IWF, γενικός γραμματέας της οποίας είναι ο Γιάννης Σγουρός. Η στολή για τους άνδρες κριτές τιμολογήθηκε 310 δολάρια και για τις γυναίκες 290. Τα έξοδα αποστολής είναι από 50 δολάρια (για την Ευρώπη) ώς και 130 (για την Αφρική). Αισίως φθάνουμε στα 360. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι προμήθειες και τα έξοδα. Δηλαδή, οι Ελληνες κριτές, που θα διαιτητεύουν σε αγώνες της IWF, πρέπει να πληρώσουν περί τα 300 ευρώ (περίπου 100.000 δραχμές, για να μην ξεχνιόμαστε) για να πάνε σε αγώνες, από τους οποίους δεν αμείβονται καν! Εκτός κι αν αναλάβει τα έξοδα, όπως οφείλει να κάνει, η ελληνική ομοσπονδία. Ακόμη και η αντίστοιχη της πάλης προσφέρει (τουλάχιστον πρόσφερε, δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει στο μέλλον) τις στολές στους διαιτητές της.

«Ξέφυγαν» τελείως

Το «τρελό», δε, είναι ότι οι διαιτητές πρέπει να παίρνουν μέτρα του εαυτού τους και να στέλνουν οι ίδιοι την παραγγελία στην Ουγγαρία. Φαντάζεστε, ας πούμε, τον Κύρο Βασάρα ή τους διακεκριμένους διαιτητές του ποδοσφαίρου, Ελληνες και ξένους, ν’ ασχολούνται με αυτό το θέμα; Σαν να έχουν «ξεφύγει» στη Διεθνή Ομοσπονδία της άρσης βαρών.

Μερικά πράγματα δεν αγοράζονται ούτε με χρυσάφι

Είναι λίγο παλιά η είδηση, αλλά την μάθαμε πρόσφατα, με αφορμή τους Ασιατικούς αγώνες που διεξήχθησαν στον Κατάρ. Τούρκος έγινε ο Χοσεΐν Ρεζά Ζαντέ. Οχι, μη μένετε άναυδοι, όσοι φίλοι της άρσης βαρών γνωρίζετε τον άνθρωπο και τη νοοτροπία του. «Τούρκος έγινε από το κακό του», όπως λέμε, όταν άκουσε την πρόταση των Τούρκων να γίνει… Τούρκος. Πράγματι, πριν από κάποιο καιρό, η τουρκική ομοσπονδία πρότεινε στον δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο των ρεκόρ κόσμου της κατηγορίας των +105 κ. της άρσης βαρών, ν’ απαρνηθεί το Ιράν και να… τουρκέψει, έναντι μυθώδους -για τα δεδομένα του αθλήματος- αντίτιμου. Θα του έδιναν εφάπαξ 10 εκατομμύρια δολλάρια και μηνιαίο μισθό 20.000 δολάρια. Αλλά ο πιστός Ιρανός (και μουσουλμάνος) Ρεζά Ζαντέ «έγινε Τούρκος» από τον θυμό του και απάντησε αρνητικά. Δεν αγοράζονται τα πάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή