ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γιορτές στις πισίνες για οκτώ ομάδες

Οι αθλήτριες του πόλο, μαζί με τους βολεϊμπολίστες, κλείνουν την αγωνιστική δράση του 2006. Σήμερα θα διεξαχθούν οι συναντήσεις της 7ης, τελευταίας, αγωνιστικής του Α΄ Γύρου του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας και οι τρεις ισχυροί μάλλον δεν ανησυχούν. Πιο ισχυρό αντίπαλο αντιμετωπίζει η Γλυφάδα, που στις 6 μ.μ. θα υποδεχθεί τη ΝΕ Πατρών. Ο Ολυμπιακός, την ίδια ώρα, θα παίξει με τον Εθνικό, που δεν έχει πλέον την παλιά του δύναμη. Η Βουλιαγμένη θα παίξει, στις 5 μ.μ., στα Χανιά. Τέλος, στο «Ποσειδώνιο», στις 4 μ.μ., ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί το Ρέθυμνο και τουλάχιστον η μία ομάδα θα παύσει να είναι χωρίς βαθμό. Η βαθμολογία είναι: Βουλιαγμένη 12, Γλυφάδα 10, Ολυμπιακός 8, ΝΕ Πατρών 8, Εθνικός 6, Χανιά 4, ΠΑΟΚ 0, Ρέθυμνο 0.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟυ

Αργότερα η απόφαση

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται ν’ αποφασίσει η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας για το θέμα που έχει προκύψει με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Δημήτρη Δημητρόπουλο, ο οποίος είχε δώσει μια βεβαίωση στην παλαιά αθλήτρια Αρετή Συναπίδου ότι είναι 8η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στις κορύνες, αλλά οι κορύνες δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας απολογήθηκε στην ΕΦΙΠ και προσκόμισε τη βεβαίωση που είχε δώσει στην αθλήτρια.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Αξιολογημένοι Ελληνες

Δεκατέσσερις Ελληνες (και Ελληνίδες) είναι αξιολογημένοι στην παγκόσμια κατάταξη της ξιφασκίας, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του 2006. Την καλύτερη θέση στην κατηγορία ανδρών – γυναικών κατέχει η Γιάννα Χρήστου, που είναι 49η, σε 583 αθλήτριες, στο ξίφος μονομαχίας. Στο ίδιο όπλο 63η είναι η Δήμητρα Μαγκανουδάκη. Από τους άνδρες ξεχωρίζει ο σπαθίστας, Κώστας Μανέτας, που είναι 98ος στους 604. Στους νέους καλύτερος είναι ο Κώστας Πρεβένιος, που κατέχει την 40ή θέση, στους 35, στη σπάθη.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πέρασαν στην Ιστορία

Τέσσερα νέα μέλη απέκτησε πρόσφατα η «Αίθουσα της Δόξας» (Hall of Fame) της άρσης βαρών. Πρόκειται για τον δις «χρυσό» Ολυμπιονίκη (1988, 1992) της κατηγορίας των βαρέων (τότε +110 κ.), Σοβιετικό (Λευκορώσο), Αλεξάντερ Κουρλόβιτς, τον νικητή των Ολυμπιακών αγώνων του 1984 στα 90 κ., Ρουμάνο, Νίκου Βλαντ (ήταν 2ος το 1988 στα 100 κ. και 3ος το 1996 στα 108 κ.), τον Σοβιετικό (Ρώσο) παγκόσμιο πρωταθλητή, Βιατσεσλάβ Κλοκόφ (που είναι και πατέρας παγκόσμιου πρωταθλητή του 2005, του Ντιμίτρι) και τη Μαρία Τάκατς. Η Ουγγαρέζα πήρε μέρος στα 12 πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών και, με ανώτατο δυνατό αριθμό τα 36, κατέκτησε 33 μετάλλια. Κανένα, όμως, χρυσό. Η Τάκατς αγωνίζεται ακόμη -και διακρίνεται- στους βετεράνους.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Γεμάτο» το 2007

Πολλές είναι οι διεθνείς υποχρεώσεις του ελληνικού χάντμπολ για το 2007. Υπάρχουν οι προκριματικοί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008, για το παγκόσμιο των Νεανίδων Β΄, για των Νέων, για το Ευρωπαϊκό των Νεανίδων Α΄, η συμμετοχή της εθνικής εφήβων στο πρωτάθλημα Ευρώπης, ενώ, φυσικά, οι σύλλογοι θα έχουν τους αγώνες τους στα κύπελλα Ευρώπης.

ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ

Παντρεύτηκε ο Κεντέρης

Στο «κλαμπ» των παντρεμένων ανήκει από χθες ο Κώστας Κεντέρης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης με την εκλεκτή της καρδιάς του, Ελισάβετ Εξάρχου, στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη. Το μυστήριο τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή