Επιτυχίες σε υγρό στίβο, ενόργανη και ποδηλασία

Επιτυχίες σε υγρό στίβο, ενόργανη και ποδηλασία

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υγρός στίβος, η γυμναστική και η ποδηλασία πίστας κράτησαν ψηλά την αθλητική σημαία της Ελλάδος και κατά το 2006.

Η ελληνική ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ έχει πλέον καταξιωθεί διεθνώς. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 50άρας πισίνας ο Αρης Γρηγοριάδης αναδείχθηκε 3ος στα 100 υπτίως και 2ος στο μη ολυμπιακό αγώνισμα των 50 μ. υπτίως, 2ος ήταν ο Γιάννης Δρυμωνάκος στα 200 μ. πεταλούδας και 6ος στα 400 μ. μεικτής, όπου 7ος κατετάγη ο Βασίλης Δεμέτης, ενώ χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Νέρι Νιανγκουάρα στα 100 μ. ελευθέρως και η ομάδα 4×200 μ. ελευθέρως (Α. Ζήσιμος, Γ. Δεμέτης, Δ. Μαγγανάς, Ν. Ξυλούρης). Ο Γιάννης Κοκκώδης αναδείχθηκε 5ος στα 200 μ. μεικτής και ο Σπύρος Γιαννιώτης 8ος στα 400 μ. ελευθέρως. Ο Δρυμωνάκος πήρε μετάλλιο (3ος στα 400 μ. μεικτής) και στο Ευρωπαϊκό της 25άρας, όπου η Ελλάς, με μόλις πενταμελή ομάδα, είχε άλλες τρεις θέσεις σε οκτάδες. Στο Παγκόσμιο της 25άρας καλύτερος όλων ήταν ο Κοκκώδης (7ος στα 200 μ. μεικτής). Η Ελβίρα Ευσταθίου (400 μεικτής) αναδείχθηκε 6η στο 1ο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα, 7η ήταν η Βασ. Τσαμπασιάν (100 μ. ελευθέρως) και 7ος ο Αλεξ. Παπουτσής στα 200 μ. υπτίως. Στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό, ο Γιάνννης Γιαννούλης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. ελευθέρως. Είχαμε άλλες τέσσερις θέσεις σε οκτάδες.

Στο ΠΟΛΟ, μολονότι οι εθνικές ομάδες των ανδρών και των γυναικών πήγαν στο πρωτάθλημα Ευρώπης ριζικά ανανεωμένες, κατόρθωσαν αμφότερες να πάρουν την 6η θέση, όπως και οι εθνικές νέων ανδρών και νεανίδων. O Πανιώνιος μπήκε στην οκτάδα του τροπαίου ΛΕΝ ανδρών του 2006. Σημαντικό είναι το ότι στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2006-07 οι Εθνικός, Ολυμπιακός και Πανιώνιος έχουν προκριθεί στη 16άδα. Στις γυναίκες, η Βουλιαγμένη αναδείχθηκε 4η στο πρωταθλητριών του 2006 και η Γλυφάδα 2η στο τρόπαιο ΛΕΝ.

Το 2006 ήταν η καλύτερη χρονιά για τη ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜ-ΒΗΣΗ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ναταλία Ανθοπούλου στο σόλο στο πρωτάθλημα Ευρώπης γυναικών· το ίδιο πέτυχε και στο νεανίδων. Αργότερα άφησε τη συγχρονισμένη και στράφηκε στην κλασική κολύμβηση. Η Ελευθερία Φτούλη, που ολοκλήρωσε ευδοκίμως τη σταδιοδρομία της, και η Ευανθία Μακρυγιάννη αναδείχθηκαν 3ες στο ντουέτο στο ευρωπαϊκό γυναικών, όπου 4η ήταν η ομάδα του ομαδικού. Στο νεανίδων 3ο κατετάγη το ντουέτο (Ανθοπούλου – Σολωμού) και 4η η ομάδα του ομαδικού, όπως και του κόμπο. Στο παγκόσμιο νεανίδων 6η θέση κατέλαβαν η Ανθοπούλου στο σόλο, η ομάδα του ομαδικού και οι Ανθοπούλου – Σολωμού στο ντουέτο και 5η η ομάδα του «κόμπο».

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ γυναικών οι Ελένη Χατζημήτρου – Χριστίνα Τσιριπίδου αναδείχθηκαν 5ες στις συγχρονισμένες από 3 μ. Η Εφη Πάππα κατέλαβε την 8η θέση στα 10 μ. Από τους μικρούς ξεχώρισε ο Στ. Παπαρούνας (6ος στους ευρωπαϊκούς εφήβων στα 3 μ.).

Τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών δεν έλειψαν από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ. Ο Ι. Τσουρουνάκης αναδείχθηκε 2ος στα 800 μ. επιφανείας και 3ος στα 800 μ. υποβρυχίας, η Ευανθία Γεωργίου 3η και στα 800 και στα 1.500 μ. επιφανείας, ο Γρ. Σουβατζόγλου 3ος στα 1.500 μ. επιφανείας, όπως και η ανδρική ομάδα 4×200 επιφανείας. Δύο ασημένια πήραμε στο παγκόσμιο νέων – νεανίδων.

Η μεγάλη μορφή της ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ήταν ξανά ο Βλάσης Μάρας: 1ος στο μονόζυγο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 3ος στο Παγκόσμιο και 1ος στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο Βασίλης Τσολακίδης αναδείχθηκε 4ος στο δίζυγο στο πρωτάθλημα κόσμου. Καλύτερη γυναίκα ήταν η Στέφανι Μπισμπίκου (8η στην Ευρώπη στη δοκό). Εντυπωσίασαν οι έφηβοι στους Ευρωπαϊκούς (7η η Ελλάς στο ομαδικό), όπου ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Μιχ. Δουλκερίδης (1ος στο έδαφος, 2ος στο άλμα) και Ξεν. Κοσμίδης (7ος στο σύνθετο). Η Ελλάς πήρε άλλες τρεις θέσεις σε τελικούς οργάνων, τη μία στις νεάνιδες. Η ΡΥΘΜΙΚΗ, όμως, βρίσκεται σε πτώση. Η εθνική του ανσάμπλ στο πρωτάθλημα Ευρώπης ήταν μόλις 10η στο σύνθετο και 6η στα 3 στεφάνια – 2 κορύνες. Στο ατομικό η Ελίνα Ανδριόλα πήρε την, καλή, 13η θέση.

Και πάλι ο Γιάννης Ταμουρίδης έκανε το θαύμα του στην ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ πίστας: Στο πρωτάθλημα κόσμου αναδείχθηκε 3ος στο σκρατς και 6ος στους πόντους. Ελπίδες για το μέλλον πρόσφεραν οι έφηβοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημά τους: 3ος ο Βασ. Γαλάνης στο σκρατς, 3η η ομάδα του σπριντ (όπως και στο Ευρωπαϊκό), 6ος ο Χρ. Βολικάκης στο κέιριν. Στον δρόμο, τίποτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή