Η ιστιοπλοΐα ελπίζει με Παπαθανασίου στο Πεκίνο

Η ιστιοπλοΐα ελπίζει με Παπαθανασίου στο Πεκίνο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου είναι η μεγάλη ελληνική ελπίδα για την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στην ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ. Αναδείχθηκε ξανά 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Φινν. Συνολικά έχει πέντε παγκόσμια μετάλλια (δύο ασημένια, τρία χάλκινα), αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί για να υπερψηφισθεί από τους αθλητικούς συντάκτες. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος είναι η 2η θέση που κατέκτησαν οι Θανάσης Παχούμας – Θανάσης Σιούζιος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης «49άρια». Οι Ιορδάνης Πασχαλίδης – Κώστας Τριγκώνης αναδείχθηκαν 3οι στα Τορνέιντο στο πρωτάθλημα Ευρώπης και 4οι στο παγκόσμιο. Σημαντικό γεγονός ήταν η επανεμφάνιση του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, που κατετάγη 11ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των ιστιοσανίδων, RSX. Η Τόνια Φράι στο ίδιο πρωτάθλημα πήρε την 9η θέση στις γυναίκες, ενώ κατετάγη 3η στους Ευρωπαϊκούς. Οι Γ. Βασιλάς – Ευ. Μιτάκης ήταν 3οι στους ευρωπαϊκούς νέων ανδρών στα «470». Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχθηκαν η Αν. Δαύρου στα Μιστράλ και ο Θεοφάνης Καββάς στα Οπτιμιστ, όπου 3ος ήταν ο Βασ. Παπουτσόγλου.

Επιτυχιών συνέχεια για την ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ. Οι Χρύσα Μπισκιτζή – Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέκτησαν το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Η Τσιάβου ήταν πρωταθλήτρια κόσμου νέων στο σκιφ ελαφρών βαρών. Στο πρωτάθλημα κόσμου νέων ανδρών ασημένια μετάλλια πήραν η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο και η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο ελαφρών βαρών. Ο Βασίλης Πολύμερος σε αγώνα του κυπέλλου κόσμου πήρε χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών και έγινε ο πρώτος Ελληνας που σημειώνει τέτοια επιτυχία.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης αναδείχθηκε 4ος στα 1.000 μ. του κανό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΚΑΝΟ – ΚΑΓΙΑΚ ήρεμων νερών. Για πρώτη φορά Ελληνας προκρίθηκε σε τελικό. Χάλκινο μετάλλιο πήρε στο κανό στους Ευρωπαϊκούς νέων του σλάλομ ο Χρήστος Τσακμάκης, όπως και η Αθηνά Αλεξοπούλου στο καγιάκ στους Ευρωπαϊκούς νέων ήρεμων νερών.

Πρωταγωνίστρια στο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ (μη ολυμπιακό άθλημα) ήταν πάλι η Αγγελική Ανδριοπούλου. Στους Ευρωπαϊκούς γυναικών αναδείχθηκε 1η στο άλμα και 2η στο τρίαθλο. Η Ευδ. Λιάκου ήταν 2η στο σλάλομ στο παγκόσμιο νέων και 3η στο ίδιο αγώνισμα στους Ευρωπαϊκούς νεανίδων. Ασημένιο μετάλλιο πήρε στις φιγούρες ο Ν. Πλυτάς στους Ευρωπαϊκούς παίδων. Ουδεμία αξιομνημόνευτη επιτυχία υπάρχει στην ΙΠΠΑΣΙΑ, όπου ξεχώρισαν κάπως ο Αντώνης Πετρής και η Εμμανουέλα Αθανασιάδη. Αντίθετα, στο ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ, ο Βασ. Φλώρος αναδείχθηκε 4ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και η εθνική σκυταλοδρομίας παίδων 3η στους Ευρωπαϊκούς. Στο ΤΡΙΑΘΛΟ 22η κατετάγη η Ντενίζ Δημάκη στο πρωτάθλημα Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή