Μετάλλια και διακρίσεις έφερε ο ελληνικός στίβος

Μετάλλια και διακρίσεις έφερε ο ελληνικός στίβος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελληνικός στίβος επανέκαμψε στις επιτυχίες, κατακτώντας μετάλλια και θέσεις στην οκτάδα στο πρωτάθλημα Ευρώπης ανδρών – γυναικών και στο παγκόσμιο εφηβικό. Ομως, άλλο πράγμα το πρωτάθλημα Ευρώπης και άλλο το Παγκόσμιο και η ώρα της αλήθειας θα φανεί το 2007, στην Οζάκα (Ιαπωνία). Πάντως, ο κλασικός αθλητισμός μας διαθέτει μονάδες για να καταφέρει να διακριθεί κι εκεί. Ο Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. με εμπόδια) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και 1ος στον τελικό των γκραν πρι. Η Πηγή Δεβετζή (τριπλούν) ήταν 2η στο πρωτάθλημα Ευρώπης, στο παγκόσμιο κύπελλο και στον τελικό των γκραν πρι! Η Φανή Χαλκιά (400 μ. με εμπόδια) επέστρεψε στο διεθνές προσκήνιο με το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στους Ευρωπαϊκούς. Φιναλίστ σε μεγάλες διοργανώσεις ήταν οι Λούης Τσάτουμας (4ος στο μήκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, 8ος στους Ευρωπαϊκούς, 3ος στον τελικό των γκραν πρι), Στέλλα Πιλάτου (8η στο μήκος στο παγκόσμιο κλειστού), Δημήτρης Τσιάμης (8ος στο τριπλούν στο παγκόσμιο κλειστού), Μηνάς Αλοζίδης (7ος στους Ευρωπαϊκούς στα 400 μ. με εμπόδια), Τάσος Γκούσης (8ος στα 200 μ. στους Ευρωπαϊκούς) και η αποκάλυψη του έτους, ο Δημήτρης Ρέγας (8ος στα 400 μ. στους Ευρωπαϊκούς, 3ος στο παγκόσμιο κύπελλο).

Πολύ σημαντική επιτυχία ήταν η άνοδος των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στην υπερ-κατηγορία του κυπέλλου Ευρώπης.

Ο Κώστας Δουβαλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα. Σε αυτό φιναλίστ ήταν οι Σπύρος Παπαδόπουλος (4ος στα 400 μ. με εμπόδια), Γερβάσιος Φιλιππίδης (6ος στον ακοντισμό) και Δημήτρης Χονδροκούκης (6ος στο ύψος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή