Δικαιοσύνη και σοβαρότητα…

Δικαιοσύνη και σοβαρότητα…

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι και αν δεν προκαλεί δέος το όνομα της αυριανής αντιπάλου της Εθνικής μας. Ο Οτο Ρεχάγκελ θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τη Μολδαβία. Και έχει απόλυτο δίκαιο, αφού με νίκη την Τετάρτη το βράδυ στο Παγκρήτιο θα βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Θα είναι κρίμα να χαθεί η ευκαιρία αυτή. «Δεν μας φοβίζει τίποτα. Η ομάδα της Μολδαβίας έχει πάρα πολλούς νέους παίκτες. Εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το πώς θα παραταχθεί ο αντίπαλος. Μας ενδιαφέρει πώς θα παραταχθεί η δική μας ομάδα και τι θα κάνουμε εμείς. Πρέπει να παραταχθούμε σαν ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα ή Βραζιλία, αλλά λειτουργούμε με ομαδικό πνεύμα, καλό σύνολο και πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Η Μολδαβία είναι μία χώρα από τη σχολή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και παίζει με οργάνωση και καλή κυκλοφορία της μπάλας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μάλιστα, ώς ένα βαθμό άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, καθώς προανήγγειλε την επιστροφή του Αντώνη Νικοπολίδη, στη θέση του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος έπαιξε το Σάββατο κατά των Ούγγρων. «Είχα μιλήσει και με τους δύο και είπα πως η θέση είναι ανοικτή. Ο Χαλκιάς στα δύο τελευταία παιχνίδια πήγε πολύ καλά, αλλά αποφάσισα στο παιχνίδι της Τετάρτης να παίξει ο Νικοπολίδης, για να του δώσω την ευκαιρία». Εν συνεχεία του ζητήθηκε να αναφέρει τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγει την ενδεκάδα: «Αντιδρώ πάντα με αυτό που βλέπω κι έτσι αποφασίζω για την ενδεκάδα. Ο Νικοπολίδης δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι στον τελευταίο μας αγώνα (με την Τουρκία) και στο επόμενο ματς χρησιμοποίησα τον Χαλκιά. Αντίστοιχα, στον αγώνα απέναντι στη Μάλτα χρησιμοποίησα τον Τοροσίδη, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσα και έπαιξε ξανά. Αποφασίζουμε πάντα την ημέρα του αγώνα για την ενδεκάδα. Ολοι οι παίκτες που έχουμε στο δυναμικό είναι σημαντικοί και αποφασίζουμε κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού».

Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική (μετά από καιρό…) εμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης και του Λουκά Βύντρα κατά των Μολδαβών: «Παρά το γεγονός πως σε ορισμένα παιχνίδια ο Σεϊταρίδης δεν ήταν τόσο καλός, ποντάραμε πάνω του και μας δικαίωσε. Το ίδιο σημαντικός είναι και ο Βύντρα και πρέπει κι αυτόν να τον χρησιμοποιούμε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων της Κρήτης για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο Παγκρήτιο, το Σάββατο το βράδυ, στο παιχνίδι με την Ουγγαρία. Μάλιστα, στην ομοσπονδία εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει η Εθνική στο Καραϊσκάκη, αλλά να δώσει στο Παγκρήτιο και τον εντός έδρας αγώνα με τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, στις 13 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή