Δουλειά και καλή ψυχολογία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναυδους άφησε τους φίλους του στίβου ο Λούης Τσάτουμας στο διεθνές μίτινγκ «Παπαφλέσεια» με τα 8,66 μ., καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του μήκους (8,36 του Κώστα Κουκοδήμου, από το 1994). Ταυτόχρονα, έγινε ο 8ος καλύτερος άλτης όλων των εποχών στον κόσμο και 2ος στην Ευρώπη. Ειδική αναφορά κάνει η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου στην ιστοσελίδα της. Χαρακτηρίζει, δε, το άλμα ως «καταπληκτικό».

Και ο ίδιος έμεινε κατάπληκτος. Είπε ότι περίμενε ένα άλμα ίσως πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλο.

«Αν ο αθλητής δουλεύει σκληρά στην προπόνηση και αν αυτή είναι καλή, μπορεί να φτιάξει μόνος του την ψυχολογία του και να εμποδίσει εξωτερικούς παράγοντες να παρέμβουν στον αγώνα του, με αποτέλεσμα να φέρνει καλές επιδόσεις. Ο Λούης αγωνίστηκε στον τόπο καταγωγής του, αλλά κατάφερε να το κάνει να λειτουργήσει υπέρ του αντί να τον αγχώσει», μας είπε ο προπονητής του, Δημήτρης Βασιλικός.

Κατά τ’ άλλα στην Καλαμάτα τρεις «έπιασαν» τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Αθ. Πέρρα στο τριπλούν με 14,39 μ., η Αντ. Στεργίου με 1,92 στο ύψος (η Π. Χατζηνάκου πήδησε 1,90 μ.) και ο ακοντιστής Γερβάσιος Φιλιππίδης με 81,01μ.

– Με την πρώτη «έπιασε» το όριο για το πρωτάθλημα κόσμου, η «χρυσή» ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 20.000 μ. βάδην, Αθ. Τσουμελέκα. Στην επανεμφάνισή της σε αγώνες, μετά τη γέννηση της κόρης της, σημείωσε 1 ώρα 34.10 και κατετάγη 7η στο «γκραν πρι» της Ισπανίας.

– Πανελλήνια ρεκόρ και μερικές εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν σε διάφορους αγώνες. Ρεκόρ εφήβων πέτυχαν στα «Ηράκλεια» ο σφυροβόλος Δ. Φυλλαδιτάκης με 73,29 (όργανο 6 κ.) και ο δισκοβόλος Γ. Τρέμος με 57,29 μ. (δίσκος 1,5 κ.). Στους άνδρες ξεχώρισαν οι Ι. Μπαρλής (73,95 μ. στη σφύρα) και Σπ. Αραμπατζής (60,92 στον δίσκο). Στη Θεσσαλονίκη ο 20χρονος, Κ. Δουβαλίδης πέτυχε ρεκόρ νέων και τη 2η επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στα 100 μ. με εμπόδια, με 13.62.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή