Ο οπαδός της Δανίας «στοιχίζει» ακριβά στην ομάδα

Ο οπαδός της Δανίας «στοιχίζει» ακριβά στην ομάδα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισβολή και επίθεση ενός 29χρονου οπαδού της Εθνικής Δανίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα με τη Σουηδία στιγμάτισε το γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο για τις περισσότερες εθνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Η είσοδος του γεννημένου στη Σουηδία, αλλά εδώ και τρία χρόνια Δανού υπηκόου, προκάλεσε την οριστική διακοπή ενός εντυπωσιακού αγώνα στην Κοπεγχάγη που ώς το 89΄ ήταν 3-3 αν και οι Σουηδοί είχαν προηγηθεί με 0-3. Οταν ο Γερμανός διαιτητής Χέρμπερτ Φάντελ απέβαλε τον Κρίστιαν Πόουλσεν και έδωσε πέναλτι υπέρ των Σουηδών, ο μεθυσμένος από 15 – 18 μπίρες, κατά δήλωσή του, Δανός όρμησε στον αγωνιστικό χώρο και έπιασε τον διαιτητή από τον λαιμό πριν τον σταματήσουν οι Δανοί διεθνείς.

Εναπόκειται πλέον στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα, αν και η κατακύρωσή του υπέρ της Σουηδίας θεωρείται πιθανότατη. Σίγουρη θεωρείται και η κατάρρευση του μύθου των Δανών «Ρόλιγκανς» ως των πλέον φιλήσυχων οπαδών στην Ευρώπη.

Στα άλλα παιχνίδια του Σαββάτου, τα περισσότερα φαβορί δικαιολόγησαν εύκολα ή δύσκολα τον τίτλο τους προχωρώντας με νίκες. Δέκα μέρες μετά τα δύο του γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Φίλιπο Ιντζάγκι σκόραρε πάλι δύο φορές, γλιτώνοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία από μια πρωτοφανούς μεγέθους έκπληξη στα Νησιά Φαρόε. Η νίκη των Ιταλών με 2-1 τους ανέβασε από την τέταρτη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Καλή εμφάνιση για τη Γαλλία, με το δίδυμο της Μαρσέιγ (Νασρί και Ριμπερί) να «βγάζει μάτια» στο Σταντ ντε Φρανς στη νίκη επί των Ουκρανών με 2-0. Υπέροχο ήταν το δεύτερο γκολ από τον Νικολά Ανελκά, που ύψωσε τη μπάλα στον αέρα και εξαπέλυσε βολέ από τα 10 μέτρα.

Οι Γερμανοί χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ώσπου να διασπάσουν την άμυνα του Σαν Μαρίνο, αλλά μέσα σε 22 λεπτά πέτυχαν συνολικά 6 γκολ εντός έδρας. Μετά το 6-0 στο 66ο λεπτό σταμάτησαν, χωρίς να απειλήσουν το ρεκόρ του 13-0 από τον πρώτο γύρο στην έδρα του Αγίου Μαρίνου.

Πολωνοί, Πορτογάλοι και Σέρβοι πήραν σημαντικές νίκες στον πρώτο όμιλο. Η Πολωνία διατήρησε τη διαφορά της στην κορυφή ανατρέποντας το προσωρινό προβάδισμα των Αζέρων και νικώντας 3-1. Η Πορτογαλία θριάμβευσε 2-1 μέσα στο Βέλγιο χάρη σε γκολ των Νάνι και Πόστιγκα και η Σερβία γύρισε από τη Φινλανδία με νίκη 2-0 που τους κρατά στη μάχη της πρόκρισης.

Στον πέμπτο όμιλο, οι νίκες Ρωσίας, Κροατίας και Ισραήλ αυξάνουν την πίεση στην Αγγλία που θέλει οπωσδήποτε νίκη στην Εσθονία αύριο. Από τη Βαλτική, πάντως, πέρασε άνετα η Ισπανία, επικρατώντας 2-0 της Λεττονίας, ενώ την έκπληξη έκανε το Λιχτενστάιν, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 μέσα στην Ισλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή