Το καλό δώρο ήρθε από το Σαράγεβο

Το καλό δώρο ήρθε από το Σαράγεβο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς να μην κάνουμε όνειρα για δεύτερη στη σειρά παρουσία της Εθνικής μας ομάδας σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος; Να καμαρώσουμε τους σύγχρονους ήρωές μας στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας το καλοκαίρι του 2008, όπου (πρώτα ο Θεός) θα πάνε για να υπερασπιστούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Από πού πηγάζει η ασιοδοξία μας; Μετά την νίκη επί της Ουγγαρίας με 2-0 στο κατάμεστο Παγκρήτιο το Σάββατο το βράδυ και την ήττα της Τουρκίας απ’ τη Βοσνία στο Σεράγεβο με 3-2, μπήκαμε στη θέση του οδηγού στον 3ο όμιλο. Και αν επικρατήσουμε των Μολδαβών αύριο στο Ηράκλειο, τότε… ποιος μας πιάνει…

Ο αγώνες με τους Ούγγρους ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Με πρωταγωνιστή τον πρώτο σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος, τον Φάνη Γκέκα, η Εθνική μας επικράτησε άνετα και φυσικά καθόλα δίκαια της γεμάτης αμυντικά προβλήματα, Ουγγαρίας.

Με τη σέντρα, η Εθνική μας προσπάθησε να επιβάλει τον έλεγχό της αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Και ήρθε νωρίς.

Στο 16΄, μετά από ωραίο συνδυασμό των Αμανατίδη, Γκέκα και πολύ καλή κίνηση του τελευταίου. Εχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε πια τον απόλυτο έλεγχο τον αγώνα. Η καλή αρχή είχε και συνέχεια. Στο 29΄ ο Σεϊταρίδης έκανε μια υπέροχη ατομική ενέργεια από δεξιά και με σουτ νίκησε τον Βεγκ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του ακραίου αμυντικού με την Εθνική. Ουσιαστικά κάπου εκεί έκλεισε η υπόθεση… νίκη. Οι παίκτες του Ρεχάγκελ συνέχισαν να πιέζουν. Στο 35΄ ο Αμανατίδης έχασε σπάνια ευκαιρία σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι από το… μισό μέτρο.

Στην επανάληψη, οι διεθνείς κατέβασαν στροφές στη μηχανή τους.

ΕΛΛΑΣ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Ανατολάκης (53΄ Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκέκας, Χαριστέας (80΄ Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης (88΄ Λυμπερόπουλος).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Βεγκ, Ζιμάντια, Μπόντορ (40΄ Βάντσακ), Γιουάζ, Μπάλογκ, Τοτ, Βάντοζ, Τόζερ, Πρίσκιν (80΄ Ντζούτζακ), Χαϊνάλ, Γκέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή