Αγρίεψε η κόντρα Λίβερπουλ – UEFA

Αγρίεψε η κόντρα Λίβερπουλ – UEFA

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ελέγχου έχουν ξεφύγει οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ στην κόντρα τους με την UEFA, αντιδρώντας στην έκθεση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας που κατηγορεί την αγγλική ομάδα και τους οπαδούς της για τα επεισόδια εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 23 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, επέδωσε χθες στον υφυπουργό Αθλητισμού της Βρετανίας, Ρίτσαρντ Κάμπορν, την έκθεση που κάνει πλήρη απολογισμό 25 διαφορετικών περιστατικών σε ευρωπαϊκούς αγώνες της Λίβερπουλ από το 2003. Οι δύο άντρες συμφώνησαν στη σύσταση κοινής επιτροπής UEFA και Λονδίνου για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Εξαλλοι όμως οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ έριξαν το φταίξιμο στην UEFA, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της. Κύριο στόχο μάλιστα στις επιθέσεις τους έχουν τον εκπρόσωπο Τύπου της συνομοσπονδίας, Γουίλιαμ Γκαγιάρ: «Αυτός ο τύπος, ο κλόουν της UEFA, δεν ξέρει τι λέει» είπε χθες ο συνιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τομ Χικς, προσθέτοντας ότι «είναι το είδος γραφειοκράτη που προσπαθεί να βγάλει από πάνω του την πίεση». Ο κ. Χικς επίσης έδειξε ότι δεν πιστεύει πως Μίλαν και Λίβερπουλ έπρεπε να λάβουν ίσο αριθμό εισιτηρίων για τον τελικό, λέγοντας: «Δεν έπρεπε να δώσουν μόνο 17.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, αφού γνώριζαν ότι η Λίβερπουλ θα έφερνε 40.000 οπαδούς».

Ο κ. Γκαγιάρ φέρεται να έχει δηλώσει ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι οι χειρότεροι που υπάρχουν στην Ευρώπη. Ο κ. Πλατινί προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, λέγοντας χθες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κάμπορν ότι «δεν πρόκειται για τους χειρότερους οπαδούς στην Ευρώπη, είναι επίσημο».

Πιο συμβιβαστικός και ο κ. Κάμπορν, δήλωσε «είναι καιρός να σταματήσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών και να δούμε πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή