Δεν υπάρχει χρόνος να προπονηθούν…

Δεν υπάρχει χρόνος να προπονηθούν…

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι απογοητεύονται από το θέαμα που προσφέρει στα παιχνίδια της η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο τι κάνουν αυτό τον καιρό τα παραδοσιακά φαβορί των πρωταθλημάτων Ευρώπης. Η Γερμανία με την υπερδύναμη που λέγεται Σαν Μαρίνο την Τετάρτη είχε κολλήσει για σαράντα πέντε λεπτά στο 0-0!

Οι παγκοσμιοι πρωταθλητές Ιταλοί πέρασαν από την απόρθητη έδρα των νησιών Φερόε, κερδίζοντας με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του μοναδικού φορμαρισμένου ποδοσφαιριστή που έχουν αυτήν τη στιγμή, δηλαδή του Φίλιπο Ιντζάγκι. Οι Γάλλοι άρχισαν να νοσταλγούν τον Ζινεντίν Ζιντάν. Οι Σέρβοι πριν από λίγο καιρό κατάφεραν να χάσουν από το Καζακστάν και οι Αγγλοι κινδυνεύουν πολύ σοβαρά με αποκλεισμό, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να τα βγάλουν πέρα με την Κροατία, το Ισραήλ και τα Σκόπια.

Οι ευρωπαϊκεσ ομάδες που συνδυάζουν καλό θέαμα και αποτελέσματα είναι ελάχιστες και το γιατί το εξήγησε πριν από λίγο καιρό όταν είχε έρθει στην Αθήνα καλεσμένος του υφυπουργείου Αθλητισμού να μιλήσει για τις εμπειρίες του στο τιμόνι της Εθνικής Ιταλίας ο Μαρτσέλο Λίπι. «Το μεγάλο πρόβλημα των σημερινών ποδοσφαιριστών δεν είναι η κούραση από τα πολλά ματς, όπως λέγεται. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν κουράζεται να παίζει», είχε πει ο Ιταλός εξηγώντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η έλλειψη προπόνησης».

Ο Λιπι είχε μάλιστα παρουσιάσει στο ακροατήριο και τους λόγους που οι σημερινοί ποδοσφαιριστές προπονούνται λιγότερο με ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Ας πούμε» είπε «ότι μια ομάδα δίνει δύο ματς την εβδομάδα, ένα την Κυριακή και ένα την Τετάρτη: είναι αδύνατο να την προπονήσεις σωστά. Τη Δευτέρα δίνεις ρεπό σε όσους έχουν αγωνιστεί την Κυριακή, την Τρίτη πας χαλαρά γιατί έχεις ματς την Τετάρτη, την Πέμπτη οι παίκτες κάνουν συντηρητική αγωγή, γιατί έχοντας δώσει δύο αγώνες σε τέσσερις μέρες κουβαλάνε κάποιο μικροτραυματισμό ή κάποια ενόχληση.

Στον προπονητη μένει ουσιαστικά μια μέρα για να κάνει τακτική, η Παρασκευή και το Σάββατο το πρόγραμμα πάλι χαλαρώνει λόγω του κυριακάτικου ματς»! «Οι ομάδες είχε πει» ο Ιταλός «έχουν τρεις ειδικούς γυμναστές η κάθε μία κι αυτοί δουλεύουν part time, όποτε χαλαρώσει το πρόγραμμα εξαιτίας των διακοπών του πρωταθλήματος Μόνο που οι διακοπές γίνονται συνήθως για να πάνε οι παίκτες στις Εθνικές ομάδες να παίξουν δύο ματς σε πέντε μέρες, όπου πάλι προπονούνται ελάχιστα»!

Ο Λιπι είχε προβλέψει ότι στο μέλλον τα μπλακ άουτ των μεγάλων παικτών θα είναι ολοένα και πιο συνηθισμένα. «Θα υπάρχουν χρονιές που θα βλέπουμε ποδοσφαιριστές άδειους από ενέργεια στο κορμί να συμπεριφέρονται σαν κουρασμένοι υπάλληλοι που έχουν ανάγκη από διακοπές και προπόνηση», έλεγε και είχε εξηγήσει ότι για τον ίδιο η κατάκτηση του Euro του 2004 από την Εθνική Ελλάδος δεν ήταν θαύμα.

«Θαυμα» είχε πει χαρακτηριστικά «θα ήταν στην Πορτογαλία να κέρδιζαν οι Αγγλοι, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί που το 2004 ολόκληρη τη σεζόν σέρνονταν..».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή