Είχε πάλι το δικό της άστρο…

Είχε πάλι το δικό της άστρο…

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλό παιδί ο Νίκος Λυμπερόπουλος αλλά αξίζει και το τελευταίο εκατοστό η λαμπάδα που πρέπει να ανάψουν στο μπόι του ο Ρεχάγκελ και οι συμπαίκτες του, για το «χρυσό» γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο η Εθνική μας νίκησε 2-1 τη Μολδαβία και απέφυγε την ανώμαλη προσγείωση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν σε ρηχά νερά και γλίτωσαν το πατατράκ ακριβώς την τελευταία στιγμή, χάρις στο λαμπρό άστρο που οδηγεί τον Ρεχάγκελ. Μ’ αυτήν την αγχώδη νίκη, η Εθνική μας αύξησε σε πέντε βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη θέση του ομίλου, όπου συγκατοικούν Βοσνία, Τουρκία και Νορβηγία, με τους γείτονες όμως να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Και με την ισοπαλία πάλι πρώτη θα ήταν η ομάδα μας, αλλά οι τρεις πόντοι της διαφοράς θα την έστελναν με την πλάτη στον τοίχο το φθινόπωρο στο Οσλο και την Πόλη, όπου θα παιχθεί σε μεγάλο ποσοστό η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008. Εκτός από τον Λυμπερόπουλο, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόσμος. Οι 25 χιλ. φίλαθλοι που γέμισαν το «Παγκρήτειο» δεν έχασαν το κουράγιο τους με το απροσδόκητο γκολ της ισοφάρισης στο 80΄ και με τον ενθουσιασμό τους κράτησαν ζωντανούς ψυχολογικά τους παίκτες.

Η σωτηρία

Το γκολ-ανάσα του Λυμπερόπουλου ήλθε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Εθνική μας κέρδισε κόρνερ που έφερε μέχρι και τον Νικοπολίδη στην αντίπαλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στο κέντρο και στο βαθύ γέμισμα, ο Γκούμας βούτηξε στη μπάλα, την έστρωσε στον Λυμπερόπουλο κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Λίγο πιο πριν, οι διεθνείς μας «κάθισαν» στο 1-0 από το γκολ του Χαριστέα και περίμεναν απλώς να τελειώσει το παιχνίδι, χωρίς να πιστεύουν ότι μπορεί να απειληθούν. Η συνέχεια τους διέψευσε, καθώς οι Μολδαβοί ισοφάρισαν απροσδόκητα με τον Φούνζα στο 80΄ και έβαλαν φωτιά στο ματς. Φάνηκε, μάλιστα, ότι θα κρατήσουν το γκολ γιατί παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών, ευκαιρίες δεν έβγαιναν, μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα όπου πέρασε η μπάλα από την τρύπα της βελόνας.

Θέμα… ψυχής

«Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Και με την τελευταία ομάδα του ομίλου να παίζεις, πρέπει να ιδρώσεις για να νικήσεις. Αποδείξαμε ότι έχουμε ψυχή. Κυνηγήσαμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό και τα καταφέραμε», δήλωσε ο Πατσατζόγλου, δημιουργός του πρώτου γκολ της εθνικής μας στο 30΄, με ωραία δική του προσπάθεια και κεφαλιά του Χαριστέα. Λίγο νωρίτερα, στο 27΄, οι Μολδαβοί είχαν στην ίδια φάση διπλή ευκαιρία με τον Μπουκαγιόφ. Το πρώτο του σουτ το απέκρουσε ο Νικοπολίδης και το δεύτερο ο Γκούμας, λίγο πριν από τη γραμμή. Ανεκτό ρυθμό το παιχνίδι είχε μόνο στο α΄ ημίχρονο. Μέχρι το χιτσκοκικό φινάλε, το β΄ μέρος ήταν αγγαρεία, με την Εθνική να παίζει με τη φωτιά αλλά να γλιτώνει τελικά το κάψιμο…

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Κυργιάκος, Πατσατζόγλου (83΄ Γιαννακόπουλος), Τοροσίδης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Αμανατίδης (72΄ Σαμαράς), Χαριστέας, Γκέκας (63΄ Λυμπερόπουλος).

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Καλαντσέα, Επουρεάνου, Γκολοβατένκο, Νάμαστσο, Κατίνσους, Μπορντιάν, Κομλιόνοτς (82΄ Τάγκαρλατς), Γιόσαν, Γκάτσαν, Αλεξέεφ (64΄ Φούνζα), Μπουγκαγιόφ (57΄ Σμέου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή